Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашнє виноградне вино

Домашнє виноградне вино

15-03-2015, 18:27
4 711
Домашнє виноградне вино
Домашнє виноградне вино - один з найбільш смачних, давніх і корисних напоїв. Чи знаєте ви, що при вживанні 50 мл в день цього сухого вина знижується ризик серцево - судинних захворювань, підвищується апетит і нормалізується тиск. На відміну від магазинного покупного вина, в домашньому напої абсолютно немає барвників і консервантів, адже за його виробництво і склад відповідаєте тільки ви. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування домашнього виноградного вина.

Рецепт домашнього виноградного вина


Інгредієнти:

  • виноград - 10 кг;

  • пісок цукровий - 3 кг.


  • Приготування
    Розглянемо простий спосіб, як зробити домашнє виноградне вино. Беремо грона винограду, не моє, а акуратно відокремлюємо ягоди від гілочок. Потім перекладаємо виноград в емальоване відро і раздавливаем його товкачем або руками до появи соку. Тепер прикриваємо ємність тонким рушником і залишаємо для бродіння приблизно на 5 днів у теплому місці. Кожен день перемішуємо масу дерев'яною лопаткою. Після того, як мезга підніметься, відкидаємо на друшляк і віджимаємо через марлю. Далі переливаємо чистий виноградний сік в банки і засипаємо туди цукровий пісок, ретельно перемішуючи. На горлечко банки надягаємо стерильну медичну рукавичку, в пальцях проколюємо голкою кілька дірочок і щільно по колу обв'язуємо гумкою.
    Залишаємо вино на 2-3 тижні при кімнатній температурі для бродіння. Головне, стежимо за рукавичкою, спочатку всього процесу вона повинна надуватися, а от коли здується, значить вино готове. Після того як суміш припинить булькати і освітлиться, обережно проціджуємо вино в чисті пляшки і закорковуємо пробками. Виносимо напій приблизно на місяць в прохолодне місце, і за цей час приблизно 3 рази переливаємо його в чисті пляшки, залишаючи весь осів осад у попередніх.

    Простий рецепт домашнього виноградного вина


    Інгредієнти:

  • виноград - 5 кг;

  • кип'ячена вода - 8 л;

  • пісок цукровий - 35 кг.


  • Приготування
    Зараз ми розповімо ще один спосіб, як приготувати домашнє виноградне вино. Відокремлюємо обережно ягоди від гілочок, розминаємо їх гарненько і заливаємо кип'яченою водою. Потім всипаємо в ємність цукор і ставимо суміш на тиждень бродити. Кожен день масу перешиваємо, щоб вона не запліснявіла. Після закінчення часу, проціджуємо винну суміш і переливаємо у велику сулію, на шийку якої надягаємо медичну рукавичку. Ставимо ємність в прохолодне місце приблизно на 2 місяці. Як тільки вино буде готове, профильтровиваем його і приступаємо до дегустації.

    Виготовлення домашнього ягідно-виноградного вина


    Інгредієнти:

  • виноград - 10 кг;

  • цукровий пісок - 25 кг;

  • вода кип'ячена - 10 л;

  • смородина - 1 ст.;

  • малина - 1 ст.


  • Приготування
    Давайте з вами розберемося, як зробити домашнє вино . Беремо смородину та малину, розтираємо їх з цукром і ставимо масу на 4 дні в тепле місце. Вибираємо солодкі стиглі ягоди винограду, ретельно перебираємо, викидаючи зіпсовані і нестиглі.
    Домашнє виноградне вино
    Відокремлюємо виноград від гілочок і раздавливаем в емальованому посуді і, не промиваючи ягоди, розминаємо їх спеціальної ступкою. Віджимаємо гарненько сік і заливаємо закваску з малини. Накриваємо посуд кришкою і ставимо в тепле місце приблизно на 3 доби, періодично перемішуючи масу дерев'яною лопаткою.
    Через 3 дні акуратно знімаємо з поверхні ягоди і віджимаємо їх. У воді розводимо 1 кг цукру і заливаємо сироп у велику сулію разом з виноградним соком. На шийку надягаємо медичну рукавичку, робимо в ній дірочки і залишаємо рівно на тиждень. Через 7 днів всипаємо ще 700 грам цукрового піску і ставимо вино з смородини і винограду в прохолодне місце на 2 місяці. Після закінчення часу, ягідне вино готове до вживання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашнє вино з варення
    Домашнє вино з варення
    Домашнє вино з варення відмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Для його приготування може підійти будь-яке варення - абрикосове, вишневе,
    Вино з полуниці
    Вино з полуниці
    Багато хто з нас дуже люблять полуницю. З неї роблять багато різних страв: варення, компоти, десерти. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як
    Домашнє вино з смородини
    Домашнє вино з смородини
    Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино, приготоване в домашніх умовах володіє ні з чим незрівняним чудовим смаком. І сьогодні ми розповімо вам декілька простих рецептів
    Як зробити вино з компоту?
    Як зробити вино з компоту?
    Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
    Вино з родзинок
    Вино з родзинок
    Домашнє вино, звичайно ж, смачніше і корисніше покупного. Його можна готувати з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми з вами поговоримо про рецепти