Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вино з родзинок

Вино з родзинок

15-03-2015, 18:11
1 500
Вино з родзинок
Не завжди у нас є можливість зробити домашнє вино з свіжого винограду. Як раз в цьому випадку нам на допомогу приходить родзинки, який продається на базарі цілий рік. В результаті у нас вийде чудово смачний і міцний напій власного приготування. Давайте розглянемо з вами рецепти вина з родзинок.

Рецепт вина з родзинок


Інгредієнти:
Для сусла:

  • цукор - 2 кг;

  • родзинки - 1 кг;

  • вода - 7 л.


  • Для закваски:

  • родзинки - 200 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • вода.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як зробити вино з родзинок. Спочатку давайте приготуємо закваску. Для цього беремо немитий родзинки, пропускаємо його через м'ясорубку, кладемо в пів-літрову чисту банку, додаємо трохи цукру і вливаємо води. Далі ставимо закваску в тепло і чекаємо приблизно 3 дня, коли вона заграє.
    Тепер переходимо до приготування сусла. У ємність на 10 літрів засипаємо кілограм немитого змеленого на м'ясорубці родзинок, додаємо цукор і заливаємо все звичайною водою. Далі весь вміст ретельно перемішуємо і вливаємо в ємність забродившую закваску. Потім беремо медичну рукавичку, в будь-якому пальці робимо голкою невеликий отвір і використовуємо її в якості водяного затвора для бродіння. Проколоту рукавичку прив'язуємо до шийки ємності і прибираємо вино приблизно на місяць бродити в темне прохолодне місце.
    Як тільки рукавичка здується, переходимо до наступного етапу приготування. Перелити вино в пляшки для зберігання, щільно закрити пробками і витримуємо напій хоча б 3 місяці, щоб його смак став набагато міцніше і краще. Пам'ятайте тільки про те, що чим більше витримка, тим вищою буде якість домашнього изюмного вина.

    Вино з родзинок і рису


    Інгредієнти:

  • вода кип'ячена - 45 л;

  • рис - 15 кг;

  • родзинки - 500 г;

  • цукровий пісок - 12 кг;

  • винні дріжджі - 4 г;

  • активатор - 4 р.


  • Приготування
    Пропонуємо ще один спосіб, як приготувати вино з родзинок. У скляну сулію кладемо немитий родзинки, рис, всипаємо цукор і заливаємо
    Вино з родзинок
    все окропом. Дріжджі розчиняємо в теплій воді, додаємо кілька ложок цукру і залишаємо їх хвилин на 30 до утворення піни. В охолоджену суміш з родзинками додаємо підготовлені дріжджі, кладемо активатор, щільно закриваємо кришкою з гідрозатворів і прибираємо напій приблизно на 3 тижні блукати в темне місце.
    Коли цей процес завершиться, вміст ємності знімаємо з осаду і розливаємо напій по пляшках. Ретельно їх закорковуємо і залишаємо домашнє вино з родзинок настоюватися приблизно на 6-12 місяців.
    Якщо ви віддаєте перевагу пити напої власного виготовлення, тоді пропонуємо вам вивчити рецепти вина з брусниці .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сливове вино
    Сливове вино
    З соковитих слив можна готувати не тільки відмінне варення, або компот, але і використовувати їх в якості основи для смачного домашнього вина.
    Домашнє вино з варення
    Домашнє вино з варення
    Домашнє вино з варення відмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Для його приготування може підійти будь-яке варення - абрикосове, вишневе,
    Домашнє вино з смородини
    Домашнє вино з смородини
    Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє вино - це смачний і корисний напій, який нормалізує тиск і знижує ризик серцево-судинних захворювань, якщо пити його в невеликих кількостях.
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино, приготоване в домашніх умовах володіє ні з чим незрівняним чудовим смаком. І сьогодні ми розповімо вам декілька простих рецептів
    Як зробити вино з компоту?
    Як зробити вино з компоту?
    Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.