Не завжди у нас є можливість зробити домашнє вино з свіжого винограду. Як раз в цьому випадку нам на допомогу приходить родзинки, який продається на базарі цілий рік. В результаті у нас вийде чудово смачний і міцний напій власного приготування. Давайте розглянемо з вами рецепти вина з родзинок.
Рецепт вина з родзинок
Інгредієнти: Для сусла:
цукор - 2 кг; родзинки - 1 кг; вода - 7 л. Для закваски:
родзинки - 200 г; цукор - 2 ст. ложки; вода. Приготування Зараз розповімо, як зробити вино з родзинок. Спочатку давайте приготуємо закваску. Для цього беремо немитий родзинки, пропускаємо його через м'ясорубку, кладемо в пів-літрову чисту банку, додаємо трохи цукру і вливаємо води. Далі ставимо закваску в тепло і чекаємо приблизно 3 дня, коли вона заграє.
Тепер переходимо до приготування сусла. У ємність на 10 літрів засипаємо кілограм немитого змеленого на м'ясорубці родзинок, додаємо цукор і заливаємо все звичайною водою. Далі весь вміст ретельно перемішуємо і вливаємо в ємність забродившую закваску. Потім беремо медичну рукавичку, в будь-якому пальці робимо голкою невеликий отвір і використовуємо її в якості водяного затвора для бродіння. Проколоту рукавичку прив'язуємо до шийки ємності і прибираємо вино приблизно на місяць бродити в темне прохолодне місце.
Як тільки рукавичка здується, переходимо до наступного етапу приготування. Перелити вино в пляшки для зберігання, щільно закрити пробками і витримуємо напій хоча б 3 місяці, щоб його смак став набагато міцніше і краще. Пам'ятайте тільки про те, що чим більше витримка, тим вищою буде якість домашнього изюмного вина.
Вино з родзинок і рису
Інгредієнти: вода кип'ячена - 45 л; рис - 15 кг; родзинки - 500 г; цукровий пісок - 12 кг; винні дріжджі - 4 г; активатор - 4 р. Приготування Пропонуємо ще один спосіб, як приготувати вино з родзинок. У скляну сулію кладемо немитий родзинки, рис, всипаємо цукор і заливаємо
все окропом. Дріжджі розчиняємо в теплій воді, додаємо кілька ложок цукру і залишаємо їх хвилин на 30 до утворення піни. В охолоджену суміш з родзинками додаємо підготовлені дріжджі, кладемо активатор, щільно закриваємо кришкою з гідрозатворів і прибираємо напій приблизно на 3 тижні блукати в темне місце.
Коли цей процес завершиться, вміст ємності знімаємо з осаду і розливаємо напій по пляшках. Ретельно їх закорковуємо і залишаємо домашнє вино з родзинок настоюватися приблизно на 6-12 місяців.
Якщо ви віддаєте перевагу пити напої власного виготовлення, тоді пропонуємо вам вивчити рецепти вина з брусниці .