Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сливове вино

Сливове вино

15-03-2015, 22:11
2 485
Сливове вино
Сливове вино, приготоване в домашніх умовах своїми руками, вийде набагато смачніше і корисніше купленого в магазині. Таке вино вважають бальзамом для кровоносної системи і ліками від серцевих захворювань.
З слив можна приготувати кілька різних видів вина - червоне, біле, рожеве і легке столове вино, все залежить від солодощі самих слив сорту, від кількості доданого цукру. Відмінне вино виходить із синьої сливи, аличі і дикого терну. Давайте дізнаємося з вами як зробити вино з сливи.

Рецепт вина з сливи


Інгредієнти:

  • слива - 1 кг;

  • кип'ячена вода - 500 мл;

  • цукор - 100 р.


  • Для закваски:

  • родзинки - 200 г;

  • вода - 300 мл;

  • цукор - 50 р.



  • Приготування
    Як приготувати сливове вино? Отже, для початку відбираємо стиглі плоди слив, але ні в якому разі не моєму водою і не витираємо. Адже на шкірці знаходяться пивні дріжджі, які нам потрібні для кращого бродіння. Далі вичавлюємо з плодів сік за допомогою соковижималки, або віджимаємо пресом. Потім додаємо води, цукру і ставимо суміш для бродіння в тепле місце. Через кілька днів можна буде легко відокремити сік від мезги.
    Тепер робимо закваску, для цього заливаємо теплої води немитий родзинки. Додаємо трохи цукру, розмішуємо до повного розчинення і ставимо бродити. Така закваска буде готуватися у вас приблизно 4 дні. Потім обережно зливаємо рідину і відразу використовуємо її для приготування домашнього вина із слив.
    Змішуємо в пропорції 3:1 сік з цукру (якщо сливи кислі, то слід збільшити норму цукру за смаком). Заливаємо готову закваску в пляшку з суслом і закриваємо на водяний затвор, в якості якого може виступити ватна пробка з гнучкою трубочкою, один кінець якої опущений у посудину з водою. В процесі бродіння саме по ній буде виділятися вуглекислий газ, а молоде
    Сливове вино
    сливове червоне вино уникне контакту з киснем. Тепер ставимо бутель в темне тепле місце.
    Постійно перевіряємо герметичність водяного затвора і те, як протікає процес бродіння. Коли перестануть виділятися бульбашки, а вино стане трішки світліти, зливаємо його тонким шлангом з осаду, переливаємо в новий посудину і затикаємо ватою. Прибираємо напій в холодний льох на добу, після чого виймаємо вату і заливаємо парафіном. Зберігаємо сливове вино, приготоване в домашніх умовах в горизонтальному положенні протягом 3 місяців, після чого наш напій буде остаточно готовий.
    Можна також приготувати і класичне домашнє вино з винограду , яке в подальшому може послужити відмінною основою для виноградного оцту .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити домашнє вино?
    Як зробити домашнє вино?
    Вино - благородний напій, здатний навіть самий звичайний сімейний вечерю перетворити на свято. Але зовсім не обов'язково купувати його - домашнє вино
    Домашнє вино з смородини
    Домашнє вино з смородини
    Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино, приготоване в домашніх умовах володіє ні з чим незрівняним чудовим смаком. І сьогодні ми розповімо вам декілька простих рецептів
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Вино з вишні - це найбільш популярний напій для домашнього застілля. Ми пропонуємо вам кілька абсолютно різних рецептів створення цього пиття.
    Як зробити вино з компоту?
    Як зробити вино з компоту?
    Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
    Вино з родзинок
    Вино з родзинок
    Домашнє вино, звичайно ж, смачніше і корисніше покупного. Його можна готувати з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми з вами поговоримо про рецепти