Сливове вино, приготоване в домашніх умовах своїми руками, вийде набагато смачніше і корисніше купленого в магазині. Таке вино вважають бальзамом для кровоносної системи і ліками від серцевих захворювань.
З слив можна приготувати кілька різних видів вина - червоне, біле, рожеве і легке столове вино, все залежить від солодощі самих слив сорту, від кількості доданого цукру. Відмінне вино виходить із синьої сливи, аличі і дикого терну. Давайте дізнаємося з вами як зробити вино з сливи.
Рецепт вина з сливи
Інгредієнти: слива - 1 кг; кип'ячена вода - 500 мл; цукор - 100 р. Для закваски:
родзинки - 200 г; вода - 300 мл; цукор - 50 р. Приготування Як приготувати сливове вино? Отже, для початку відбираємо стиглі плоди слив, але ні в якому разі не моєму водою і не витираємо. Адже на шкірці знаходяться пивні дріжджі, які нам потрібні для кращого бродіння. Далі вичавлюємо з плодів сік за допомогою соковижималки, або віджимаємо пресом. Потім додаємо води, цукру і ставимо суміш для бродіння в тепле місце. Через кілька днів можна буде легко відокремити сік від мезги.
Тепер робимо закваску, для цього заливаємо теплої води немитий родзинки. Додаємо трохи цукру, розмішуємо до повного розчинення і ставимо бродити. Така закваска буде готуватися у вас приблизно 4 дні. Потім обережно зливаємо рідину і відразу використовуємо її для приготування домашнього вина із слив.
Змішуємо в пропорції 3:1 сік з цукру (якщо сливи кислі, то слід збільшити норму цукру за смаком). Заливаємо готову закваску в пляшку з суслом і закриваємо на водяний затвор, в якості якого може виступити ватна пробка з гнучкою трубочкою, один кінець якої опущений у посудину з водою. В процесі бродіння саме по ній буде виділятися вуглекислий газ, а молоде
сливове червоне вино уникне контакту з киснем. Тепер ставимо бутель в темне тепле місце.
Постійно перевіряємо герметичність водяного затвора і те, як протікає процес бродіння. Коли перестануть виділятися бульбашки, а вино стане трішки світліти, зливаємо його тонким шлангом з осаду, переливаємо в новий посудину і затикаємо ватою. Прибираємо напій в холодний льох на добу, після чого виймаємо вату і заливаємо парафіном. Зберігаємо сливове вино, приготоване в домашніх умовах в горизонтальному положенні протягом 3 місяців, після чого наш напій буде остаточно готовий.
Можна також приготувати і класичне домашнє вино з винограду , яке в подальшому може послужити відмінною основою для виноградного оцту .