Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт домашнього вина з вишні

Рецепт домашнього вина з вишні

15-03-2015, 18:26
17 453
Рецепт домашнього вина з вишні
Вино з вишні є, мабуть, однією з найбільш популярних різновидів цього напою після виноградного . Бурштиновий колір, прозорість, а головне смак напою заслужено завоювали почесне місце серед любителів вина.
В класичному варіанті, вино з вишні своїми руками роблять шляхом зброджування соку, проте крім цього способу є ще безліч інших.

Класичне саморобне вино з вишні


Той самий класичний спосіб, займає мало сил, але багато часу.
Інгредієнти:

  • вишня - 3 кг;

  • вода - 3 л;

  • цукор - 3 кг.


  • Приготування
    Ягоди не моє, щоб не позбавиться від потрібної для бродіння мікрофлори. Засипаємо вишні прямо в бутель (можна з кісточками, якщо любите терпкий присмак напою) і заливаємо теплим цукровим сиропом. Зав'язуємо шийку бутля кількома шарами марлі і залишаємо бродити на 45-50 днів.
    Вино з заграв вишні по цьому рецепту виходить досить солодким і дуже міцним, тому бажаючі послабити смак і міцність напою можуть додати в два рази менше цукру.

    Вино з соку вишні


    Просте вино з соку вишні також готується досить швидко. На виході виходить міцне столове вино.
    Інгредієнти:

  • вишневий сік - 10 л;

  • цукор - 15 кг;

  • вода - 2 л;

  • лимонна кислота - 10 р.


  • Приготування
    Свіжовичавлений вишневий сік змішуємо з цукром і водою, додаємо трохи лимонної кислоти і залишаємо бродити в теплому місці до закінчення газоутворення. Перебродив сік необхідно процідити і дати постояти ще 2 місяці, після чого напій можна розливати по пляшках і зберігати в прохолодному місці.

    Вино з листя вишні


    Мало хто знає, що хороше вино виходить не тільки з плодів і соку вишні, але і з листя.
    Інгредієнти:

  • вода - 7 л;

  • листя вишні;

  • родзинки - 1 жменя;

  • цукор - 600 г;

  • нашатирний спирт - 2 мл


  • Приготування
    В емальованій каструлі кип'ятимо воду і закладаємо в неї вишневі листя, наминати їх з допомогою качалки на дно. Каструлю прибираємо з вогню і ставимо в тепле місце на 3 дня.
    По закінченню часу сусло перелити в інший посуд і закладаємо до нього цукор і жменю родзинок (на поверхні ягід знаходяться необхідні для бродіння мікроорганізми, які замінять винні дріжджі). Стимулювати бродіння і регулювати міцність напою буде нашатирний спирт, після додавання якого, залишаємо посуд для бродіння на 8-12 днів.
    В процесі бродіння необхідно пробувати вино - воно повинно бути в міру солодким.
    Як тільки шапка піни спала - бродіння закінчилося, напій можна проціджувати і розливати по пляшках. Як тільки молоде вино стане прозорим, його знову потрібно буде розлити по пляшках (пластикових) і стежити за рівнем вуглекислого газу в них: як тільки пляшка стане щільною - газ необхідно випустити.
    У процесі дозрівання необхідно 2-3 рази злити утворюється осад. Як тільки вино стане прозорим - воно готове до вживання.
    Приготування домашнього вина з вишні по цьому рецепту займає чимало часу, але результат того вартий.

    Вино з вишні на горілці


    Любителі кріплених вин напевно оцінять вино з вишні, приготоване на горілці.
    Інгредієнти:

  • вишні - 3 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • Рецепт домашнього вина з вишні

  • вода - 750 мл;

  • горілка - 500 мл;

  • родзинки - 1 жменя.


  • Приготування
    Із стиглих вишень видавлюють сік і змішують його з водою і 2/3 цукру. Перед тим, як поставити вино з вишні на бродіння, в нього необхідно ввести закваску, в якості якої у нас виступає жменю родзинок. Бродіння сусла займе близько тижня, після чого вино можна додавати горілку.
    Спиртованное вино витримуємо ще 5 днів, фільтруємо, додаємо решту цукру і розливаємо по пляшках. Як тільки напій стане прозорим - вино готове до вживання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосове вино в домашніх умовах
    Абрикосове вино в домашніх умовах
    Вино, приготоване в домашніх умовах, безумовно, має особливий смак і аромат. Особливо ніжним і вишуканим воно виходить із плодів абрикоса. Такий
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино, приготоване в домашніх умовах володіє ні з чим незрівняним чудовим смаком. І сьогодні ми розповімо вам декілька простих рецептів
    Домашнє яблучне вино - рецепт
    Домашнє яблучне вино - рецепт
    Вино - це смачний і вишуканий напій, а якщо воно ще й домашнє - то подвійно. Його роблять з різноманітних фруктів і ягід: вишні, смородини, малини,
    Як зробити вино з компоту?
    Як зробити вино з компоту?
    Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
    Як зробити вишневу наливку?
    Як зробити вишневу наливку?
    Наливка - алкогольний напій, який обожнюють багато пані. Її готують з використанням різноманітних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як зробити
    Вино з червоної горобини
    Вино з червоної горобини
    З горобини, дуже смачної і корисної ягоди, готують варення, компоти, десерти. А ми з вами поділимося цікавими рецептами створення вина з червоної