Рецепт домашнього вина з вишні
Вино з вишні є, мабуть, однією з найбільш популярних різновидів цього напою після виноградного . Бурштиновий колір, прозорість, а головне смак напою заслужено завоювали почесне місце серед любителів вина.
В класичному варіанті, вино з вишні своїми руками роблять шляхом зброджування соку, проте крім цього способу є ще безліч інших.
Той самий класичний спосіб, займає мало сил, але багато часу.
Інгредієнти:
вишня - 3 кг;
вода - 3 л;
цукор - 3 кг.
Приготування
Ягоди не моє, щоб не позбавиться від потрібної для бродіння мікрофлори. Засипаємо вишні прямо в бутель (можна з кісточками, якщо любите терпкий присмак напою) і заливаємо теплим цукровим сиропом. Зав'язуємо шийку бутля кількома шарами марлі і залишаємо бродити на 45-50 днів.
Вино з заграв вишні по цьому рецепту виходить досить солодким і дуже міцним, тому бажаючі послабити смак і міцність напою можуть додати в два рази менше цукру.
Просте вино з соку вишні також готується досить швидко. На виході виходить міцне столове вино.
Інгредієнти:
вишневий сік - 10 л;
цукор - 15 кг;
вода - 2 л;
лимонна кислота - 10 р.
Приготування
Свіжовичавлений вишневий сік змішуємо з цукром і водою, додаємо трохи лимонної кислоти і залишаємо бродити в теплому місці до закінчення газоутворення. Перебродив сік необхідно процідити і дати постояти ще 2 місяці, після чого напій можна розливати по пляшках і зберігати в прохолодному місці.
Мало хто знає, що хороше вино виходить не тільки з плодів і соку вишні, але і з листя.
Інгредієнти:
вода - 7 л;
листя вишні;
родзинки - 1 жменя;
цукор - 600 г;
нашатирний спирт - 2 мл
Приготування
В емальованій каструлі кип'ятимо воду і закладаємо в неї вишневі листя, наминати їх з допомогою качалки на дно. Каструлю прибираємо з вогню і ставимо в тепле місце на 3 дня.
По закінченню часу сусло перелити в інший посуд і закладаємо до нього цукор і жменю родзинок (на поверхні ягід знаходяться необхідні для бродіння мікроорганізми, які замінять винні дріжджі). Стимулювати бродіння і регулювати міцність напою буде нашатирний спирт, після додавання якого, залишаємо посуд для бродіння на 8-12 днів.
В процесі бродіння необхідно пробувати вино - воно повинно бути в міру солодким.
Як тільки шапка піни спала - бродіння закінчилося, напій можна проціджувати і розливати по пляшках. Як тільки молоде вино стане прозорим, його знову потрібно буде розлити по пляшках (пластикових) і стежити за рівнем вуглекислого газу в них: як тільки пляшка стане щільною - газ необхідно випустити.
У процесі дозрівання необхідно 2-3 рази злити утворюється осад. Як тільки вино стане прозорим - воно готове до вживання.
Приготування домашнього вина з вишні по цьому рецепту займає чимало часу, але результат того вартий.
Любителі кріплених вин напевно оцінять вино з вишні, приготоване на горілці.
Інгредієнти:
вишні - 3 кг;
цукор - 1 кг;
вода - 750 мл;
горілка - 500 мл;
родзинки - 1 жменя.
Приготування
Із стиглих вишень видавлюють сік і змішують його з водою і 2/3 цукру. Перед тим, як поставити вино з вишні на бродіння, в нього необхідно ввести закваску, в якості якої у нас виступає жменю родзинок. Бродіння сусла займе близько тижня, після чого вино можна додавати горілку.
Спиртованное вино витримуємо ще 5 днів, фільтруємо, додаємо решту цукру і розливаємо по пляшках. Як тільки напій стане прозорим - вино готове до вживання.
В класичному варіанті, вино з вишні своїми руками роблять шляхом зброджування соку, проте крім цього способу є ще безліч інших.
Класичне саморобне вино з вишні
Той самий класичний спосіб, займає мало сил, але багато часу.
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди не моє, щоб не позбавиться від потрібної для бродіння мікрофлори. Засипаємо вишні прямо в бутель (можна з кісточками, якщо любите терпкий присмак напою) і заливаємо теплим цукровим сиропом. Зав'язуємо шийку бутля кількома шарами марлі і залишаємо бродити на 45-50 днів.
Вино з заграв вишні по цьому рецепту виходить досить солодким і дуже міцним, тому бажаючі послабити смак і міцність напою можуть додати в два рази менше цукру.
Вино з соку вишні
Просте вино з соку вишні також готується досить швидко. На виході виходить міцне столове вино.
Інгредієнти:
Приготування
Свіжовичавлений вишневий сік змішуємо з цукром і водою, додаємо трохи лимонної кислоти і залишаємо бродити в теплому місці до закінчення газоутворення. Перебродив сік необхідно процідити і дати постояти ще 2 місяці, після чого напій можна розливати по пляшках і зберігати в прохолодному місці.
Вино з листя вишні
Мало хто знає, що хороше вино виходить не тільки з плодів і соку вишні, але і з листя.
Інгредієнти:
Приготування
В емальованій каструлі кип'ятимо воду і закладаємо в неї вишневі листя, наминати їх з допомогою качалки на дно. Каструлю прибираємо з вогню і ставимо в тепле місце на 3 дня.
По закінченню часу сусло перелити в інший посуд і закладаємо до нього цукор і жменю родзинок (на поверхні ягід знаходяться необхідні для бродіння мікроорганізми, які замінять винні дріжджі). Стимулювати бродіння і регулювати міцність напою буде нашатирний спирт, після додавання якого, залишаємо посуд для бродіння на 8-12 днів.
В процесі бродіння необхідно пробувати вино - воно повинно бути в міру солодким.
Як тільки шапка піни спала - бродіння закінчилося, напій можна проціджувати і розливати по пляшках. Як тільки молоде вино стане прозорим, його знову потрібно буде розлити по пляшках (пластикових) і стежити за рівнем вуглекислого газу в них: як тільки пляшка стане щільною - газ необхідно випустити.
У процесі дозрівання необхідно 2-3 рази злити утворюється осад. Як тільки вино стане прозорим - воно готове до вживання.
Приготування домашнього вина з вишні по цьому рецепту займає чимало часу, але результат того вартий.
Вино з вишні на горілці
Любителі кріплених вин напевно оцінять вино з вишні, приготоване на горілці.
Інгредієнти:
Приготування
Із стиглих вишень видавлюють сік і змішують його з водою і 2/3 цукру. Перед тим, як поставити вино з вишні на бродіння, в нього необхідно ввести закваску, в якості якої у нас виступає жменю родзинок. Бродіння сусла займе близько тижня, після чого вино можна додавати горілку.
Спиртованное вино витримуємо ще 5 днів, фільтруємо, додаємо решту цукру і розливаємо по пляшках. Як тільки напій стане прозорим - вино готове до вживання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосове вино в домашніх умовах
Вино, приготоване в домашніх умовах, безумовно, має особливий смак і аромат. Особливо ніжним і вишуканим воно виходить із плодів абрикоса. Такий
Малинове вино - рецепт
Малинове вино, приготоване в домашніх умовах володіє ні з чим незрівняним чудовим смаком. І сьогодні ми розповімо вам декілька простих рецептів
Домашнє яблучне вино - рецепт
Вино - це смачний і вишуканий напій, а якщо воно ще й домашнє - то подвійно. Його роблять з різноманітних фруктів і ягід: вишні, смородини, малини,
Як зробити вино з компоту?
Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
Як зробити вишневу наливку?
Наливка - алкогольний напій, який обожнюють багато пані. Її готують з використанням різноманітних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як зробити
Вино з червоної горобини
З горобини, дуже смачної і корисної ягоди, готують варення, компоти, десерти. А ми з вами поділимося цікавими рецептами створення вина з червоної