Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Домашнє яблучне вино - рецепт

Домашнє яблучне вино - рецепт

15-03-2015, 18:25
4 054
Домашнє яблучне вино - рецепт
Вино є дуже смачним та вишуканим напоєм. А якщо воно приготовлено ще й не з традиційного винограду - смак вина стає особливо цікавим. Пропонуємо вам рецепти приготування домашнього яблучного вина.

Домашнє вино з соку яблук


Інгредієнти:

  • яблучний сік - 6 л;

  • цукор - 1 кг;

  • горілка - 600 г;

  • закваска.


  • Приготування
    Давайте розглянемо рецепт яблучного вина з соку . Як слід розчиняємо в соку 2/3 цукру. Можна спочатку розчинити половину кількості цукру, потім досипати і розчинити другу половину цукру. Далі необхідно залишити сік, щоб той заграв (попередньо додавши закваску). Залишаємо приблизно на тиждень-півтори для бродіння. Потім, після закінчення цього терміну, додаємо горілку. На 6 літрів вина додається 600 грам горілки. Залишаємо настоюватися ще на п'ять днів. Після того, як наше вино буде готове його необхідно профільтрувати, додати залишки цукру, як слід перемішати до розчинення і розлити по красивих пляшках, в яких ви будете подавати напій на стіл.
    Вийшов урожайний рік і не знаєте, куди можна ще застосувати залишилися яблука? Так само представляємо вам простий рецепт яблучного домашнього вина.
    Вино з яблук
    Інгредієнти:

  • яблука;

  • вода;

  • цукор.


  • Приготування
    Кількість інгредієнтів підбирається «на око». Всі яблука (все одно, якого сорту) пропускаються через соковижималку, сік зливається в скляну пляшку вина під водяний затвор. Що залишився макуха заливається водою - приблизно половина обсягу соку. Через два-три дні вміст віджимається через марлю і доливається в бутель з соком. Поступово в процесі бродіння додається цукор. Як тільки побачили, що бульбашок мало - так і підсипати. Тільки трохи, оскільки в яблуках свого цукру на класичну фортеця 5-6% (це швидше вийде сидр) і так повинно вистачити. Якщо хочете саме вино, то цукру додаємо більше. Не забуваємо періодично зливати осад, інакше смак зіпсується. Використавши такий простий рецепт виходить смачне яблучне вино.
    Домашнє яблучне вино по безлічі рецептів робили ще наші дідусі. Давайте ознайомимося з одним із них.

    Домашнє вино з яблук з корицею


    Інгредієнти:

  • яблука - 2 кг;

  • цукор - 700 г;

  • вода - 2 л;

  • кориця - 1 ст. л.


  • Приготування
    Яблука необхідно помити, потім нарізати дрібними часточками і пересипати миску або каструлю. До яблук додаємо воду, корицю і варимо до тих пір, поки маса не розм'якшиться. Потім масу перетираємо через сито і ставимо на бродіння. Після бродіння сусло проціджуємо і додаємо цукор, даємо провину відстоятися і знову проціджують. Готове яблучне вино необхідно розлити по пляшках і заховати на зберігання в прохолодне місце.
    Дуже цікавий рецепт приготування яблучного вина, що так само називається сидр, винайшли французи.
    Французький сидр
    Інгредієнти:

  • яблука - 5 кг.


  • Приготування
    Домашнє яблучне вино - рецепт

    Приготувати сидр можна, використавши як кислі, так і солодкі сорти пізніх яблук. Важливо, що можна використовувати трохи зіпсовані, впали яблука, в яких вже почався природний процес бродіння.
    Яблука необхідно як слід промити, а потім або натерти на тертці або пропустити через м'ясорубку разом з шкіркою, насінням. Виходить пюреобразная яблучна маса, яка герметично закривається і бродить кілька днів природним шляхом. Потім легке вино або по-іншому - сидр піддається фільтрації. Бажано кілька разів. Далі розливається по пляшках і ставлять в прохолодне місце (краще - в підвал).
    Дуже важливо стежити, щоб ваш домашній яблучний сидр не перебродив і не перетворився в кріплене вино або, що ще гірше, в оцет. Тому необхідно постійно перевіряти стан напою і зупинити процес бродіння приблизно через три-п'ять днів. При цьому вийде легкий, приємний, слабоалкогольний напій.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити домашнє вино?
    Як зробити домашнє вино?
    Вино - благородний напій, здатний навіть самий звичайний сімейний вечерю перетворити на свято. Але зовсім не обов'язково купувати його - домашнє вино
    Сидр яблучний - рецепт
    Сидр яблучний - рецепт
    Яблучний сидр - вино дуже давнє, та й до того ж вельми поширене. З цих причин рецептів приготування цього напою дуже багато. Ми розповімо вам
    Вино з груші - рецепт
    Вино з груші - рецепт
    В домашньому виноробстві грушеве вино користується певною популярністю. Приємний аромат груші чудово передається провину. Такий напій буде відмінним
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Вино з вишні - це найбільш популярний напій для домашнього застілля. Ми пропонуємо вам кілька абсолютно різних рецептів створення цього пиття.
    Як зробити вино з компоту?
    Як зробити вино з компоту?
    Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.