Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вино з груші - рецепт

Вино з груші - рецепт

15-03-2015, 18:33
2 937
Вино з груші - рецепт
Грушеве вино надзвичайно ароматне, від того і користується великою популярністю в різних регіонах Росії. Однак варто враховувати і той факт, що самі плоди слабо придатні для виноробства, так як містять багато дубильної кислоти і в підсумку дають досить мутний і несмачний напій.
Щоб зробити правильне домашнє вино з груші, необхідно брати зеленуваті, недозрілі плоди з кісточками, які тільки починають корічневеть, інакше вино вийде дуже каламутним і слизових.
Що ж, давайте детальніше розберемося з тим, як робити вино з груш.

Як приготувати вино з груш?


Інгредієнти:

  • груші - 5 кг;

  • цукор - 25 кг;

  • вода - 5 л


  • Приготування
    Воду спочатку слід перекип'ятити (якщо вона поганої якості), а після охолодити і розчинити в ній цукор.
    Груші моєму, очищаємо від гнилі і плодоніжок і нарізаємо невеликими шматочками. Шматочки плодів закладаємо в суху і чисту ємність для бродіння, вона може бути виготовлена зі скла або емальованого металу. Слідом за грушами виливаємо цукровий сироп і наповнюємо ємність для бродіння чистою водою до країв. Після цього можна залишити вино на бродіння в темному і теплому місці. Дізнатися про закінчення бродіння можна, попередньо вдягнувши на шийку ємності для бродіння гумову рукавичку. Як тільки рукавичка здується - бродіння закінчилося, так як перестала виділятися вуглекислий газ.
    Тепер сусло необхідно процідити, розлити по пляшках, закупорити і залишити на доброджування на 1-2 місяці.

    Домашнє вино з груш і яблук


    Освіжаючий вино з груш і яблук особливо приємно вживати в охолодженому вигляді, воно може послужити в якості прохолодного напою, або аперитиву.
    Інгредієнти:

  • яблука - 2 кг;

  • груші - 2 кг;

  • цукор.


  • Приготування
    Перед тим як зробити вино з груші і яблука, самі плоди протираємо сухою ганчірочкою, щоб не змити всю корисну для бродіння мікрофлору. Після цього з плодів слід видалити серцевину і віджати сік. В даному випадку зручно скористатися соковижималкою, однак якщо такої немає, то достатньо просто натерти плоди на тертці, а після віджати перетерту м'якоть.
    Сік перелити в чисту тару для бродіння, накриваємо тканиною і залишаємо на 3 дні. Перші два дні майбутнє вино необхідно періодично перемішувати, а на третій цього робити не потрібно, так як повинна осісти мезга.
    По закінченню 3 днів у вино можна додавати цукор, але не більш 250 г на 1 л напою - чим більше цукру, тим міцніше вино. Після цього напій можна розливати по пляшках і закупорювати пробками з трубочками, або перев'язувати гуязиками рукавичками, щоб визначити термін закінчення бродіння. Домашнє вино з груш буде готове через 15-2 місяці після закінчення бродіння.
    Грушевий сидр
    Любителі ігристих вин неодмінно зрадіють домашньому грушевого сидру.
    Інгредієнти:

  • груші - 3 кг;

  • цукор - 450 р.


  • Приготування
    Груші протираємо сухою ганчірочкою і залишаємо в теплі на 2-3 дні.
    Вино з груші - рецепт
    За цей час на поверхні плодів розвинеться необхідна мікрофлора. Плоди подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, або блендера і поміщаємо отриману кашку в чисту ємність для бродіння. Туди ж відправляємо цукор з розрахунку 120-150 г на кілограм плодів. Горлечко ємності накриваємо тканиною і залишаємо масу бродити 3-4 дні, не забуваючи перемішувати кожен день.
    Як тільки перший етап бродіння завершиться, необхідно віджати сік від м'якоті і перелити в інший посуд, шийку якої закриваємо водяним затвором. Стежимо за закінченням процесу бродіння (1-15 місяці), після якого необхідно відфільтрувати сидр, розлити по пляшках і залишити дозрівати на 3 місяці.
    Смачне незвичайне вино можна зробити не тільки з груш, але і з абрикосів , яке припаде до смаку багатьом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити домашнє вино?
    Як зробити домашнє вино?
    Вино - благородний напій, здатний навіть самий звичайний сімейний вечерю перетворити на свято. Але зовсім не обов'язково купувати його - домашнє вино
    Абрикосове вино в домашніх умовах
    Абрикосове вино в домашніх умовах
    Вино, приготоване в домашніх умовах, безумовно, має особливий смак і аромат. Особливо ніжним і вишуканим воно виходить із плодів абрикоса. Такий
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Вино з вишні - це найбільш популярний напій для домашнього застілля. Ми пропонуємо вам кілька абсолютно різних рецептів створення цього пиття.
    Домашнє яблучне вино - рецепт
    Домашнє яблучне вино - рецепт
    Вино - це смачний і вишуканий напій, а якщо воно ще й домашнє - то подвійно. Його роблять з різноманітних фруктів і ягід: вишні, смородини, малини,
    Як зробити вино з компоту?
    Як зробити вино з компоту?
    Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
    Вино з брусниці
    Вино з брусниці
    Брусниця - це кисло-солодка ягода. Її використовують для приготування джемів, варення, компотів і т. д. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати