Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Абрикосове вино в домашніх умовах

Абрикосове вино в домашніх умовах

15-03-2015, 18:33
3 706
Абрикосове вино в домашніх умовах
Домашнє вино з абрикосів володіє специфічним смаком. При низької цукристості це вино практично не зберігає аромат і здебільшого може набувати неприємний запах гіркого мигдалю. Такий аромат виникає через попадання в мезгу абрикосових кісточок, які містять синильну кислоту. До речі, слід зауважити, що синильна кислота - отруйна речовина, тому не варто використовувати нечищені плоди для приготування вина.
Для приготування абрикосового вина можна використовувати як дикі, так і культурні сорти рослини. Перші дадуть більш запашний, але менш солодкий напій, а другі - навпаки.
Також варто сказати, що перед використанням плоди не слід мити, досить лише протерти їх сухою ганчіркою, щоб не змити мікрофлору на поверхні абрикоса, яка забезпечить натуральне бродіння.
Ну що ж, переходимо до практичних аспектів приготування вина з абрикосів.

Рецепт домашнього вина з абрикосів


Інгредієнти:

  • абрикоси - 2 кг;

  • цукор - 2 кг;

  • вода - 8 л.


  • Приготування
    Плоди протираємо, очищаємо від кісточок і заливаємо теплою водою. Залишаємо суміш бродити на 4-5 днів, після чого розминаємо м'якоть в мезгу і додаємо цукор. Залишаємо майбутнє вино бродити на 6-7 днів. Протягом цього часу кілька разів в день доведеться перемішувати сусло з допомогою дерев'яної лопатки або ложки.
    Після завершення газоутворення, вино можна фільтрувати, розливати по пляшках і залишати настоюватися протягом мінімум 2 місяців.

    Рецепт домашнього вина з абрикосів


    Домашнє вино по цьому рецепту виходить більш ароматним і багатим на смак за додавання мускатного горіха. Збагатити напій можна і іншими спеціями, наприклад гвоздикою, або паличкою кориці.
    Інгредієнти:

  • абрикоси - 25 кг;

  • цукор - 15 кг;

  • виноградне вино (столове) - 500 мл;

  • мускатний горіх - 1/2 ст. ложки;

  • кип'ячена вода - 25 л.


  • Приготування
    Стиглі абрикоси очистити від пилу і кісточок, подрібнюємо, заливаємо теплою водою і вином, додаємо в суміш мускатний горіх.
    З 25 л води і 15 кг цукру варимо сироп і додаємо його в суміш - цукор буде служити джерелом вуглеводів для мікроорганізмів, які забезпечують процес бродіння. Закваску залишаємо в теплому місці на 6-7 днів, періодично перемішуючи дерев'яною лопаткою. По закінченню цього часу вино слід відфільтрувати, розлити по пляшках і залишити дозрівати на 2-3 місяці.

    Рецепт домашнього абрикосового вина


    Інгредієнти:

  • абрикоси - 15 кг;

  • цукор - 3 ст.;

  • вода - 25 л;

  • дріжджі - 1 ч. ложка;

  • сік 2-х лимонів.


  • Приготування
    З абрикосів видаляємо кісточки, а м'якоть подрібнюємо і пресуємо. Заливаємо мезгу окропом і залишаємо на 3-4 дні. Мезгу відціджуємо, а в закваску додаємо цукор, дріжджі і лимонний сік. Залишаємо суміш для бродіння в темному місці. Як тільки газоутворення припинитися - слід перемішати сусло і залишити ще на 3 дні.
    Тепер суміш залишилося процідити і перелити в дерев'яний бочонок на 6 місяців. Готове вино необхідно розлити по пляшках і залишити дозрівати. Через 3 місяці домашнє абрикосове вино, і неймовірно смачне, буде готово.
    Рецепт абрикосівки
    Для шанувальників міцних напоїв, пропонуємо рецепт традиційної абрикосівки.
    Абрикосове вино в домашніх умовах
    Всього через місяць ароматний абрикосовий напій буде красуватися на вашому столі.
    Інгредієнти:

  • абрикосовий сік (свіжовичавлений) - 05 л;

  • горілка - 075 л.


  • Приготування
    Рецепт дуже простий: свіжий абрикосовий сік необхідно змішати з горілкою і залишити напій в холодному місці на 1 місяць, після чого абрикосовку можна фільтрувати, розливати по пляшках і закупорювати.
    Шанувальникам цього прекрасного напою також доведеться за смаком домашнє вино з варення , яке можна зробити за простими рецептами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашнє вино з варення
    Домашнє вино з варення
    Домашнє вино з варення відмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Для його приготування може підійти будь-яке варення - абрикосове, вишневе,
    Вино з груші - рецепт
    Вино з груші - рецепт
    В домашньому виноробстві грушеве вино користується певною популярністю. Приємний аромат груші чудово передається провину. Такий напій буде відмінним
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Вино з вишні - це найбільш популярний напій для домашнього застілля. Ми пропонуємо вам кілька абсолютно різних рецептів створення цього пиття.
    Як зробити вино з компоту?
    Як зробити вино з компоту?
    Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Вино з агрусу ні чим за смаком не поступається традиційному виноградному. Краще всього для напою підійдуть сорти великого, солодкого жовтого або
    Вино з брусниці
    Вино з брусниці
    Брусниця - це кисло-солодка ягода. Її використовують для приготування джемів, варення, компотів і т. д. І сьогодні ми розповімо вам, як приготувати