Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вино з брусниці

Вино з брусниці

15-03-2015, 18:16
2 332
Вино з брусниці
Брусничне вино навряд чи б знайшло широке коло шанувальників. Солодкий, злегка терпкий смак брусничного вина служить прекрасним аперитивом і готує небо і смакові рецептори до трапези. Якщо ви зараховуєте себе до числа прихильників цього незвичайного напою, то поспішаємо поділитися з вами порадами про те, як приготувати вино з брусниці.

Рецепт домашнього вина з брусниці


З ягід брусниці виходять прекрасні і солодкі кріплені вина, а якщо змішати ягоди з рівною кількістю більш солодких фруктів, наприклад, груш, то явну кислоту ягід вийде вельми вдало згладити.
Інгредієнти:

  • ягоди брусниці - 2 кг;

  • цукор - 750 г;

  • мед - 150 г;

  • вода - 15 л.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити вино з брусниці, ягоди перебираємо, промиваємо і злегка розминаємо в емальованому посуді, щоб прискорити процес початку бродіння. Перекладаємо ягоди з посуду у пластикову сулію і залишаємо перебродити в теплом, темному місці близько 4-5 днів.
    Виділився з ягід сік проціджують, ягоди віджимаємо і повертаємо рідина назад в бутель. Мед і цукор розчиняємо в теплій воді розводимо сік цим солодким розчином. Тепер бутель з соком необхідно знову повернути в тепло, і накрити кришкою з газовідводом. Залишаємо вино до тих пір, поки процес бродіння не завершитися.
    Отримане вино вже перебродило, але не дозріло, тому для дозрівання сік необхідно перелити в чистий бутель і залишити в прохолодному місці ще на 2 місяці. Готове вино подаємо в охолодженому вигляді, і надалі зберігаємо лише в прохолоді.

    Рецепт вина з брусниці


    Інгредієнти:

  • брусниця - 2 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • вода - 2 л.


  • Приготування
    Ягоди брусниці як зазвичай моєму, перебираємо і пюрируем в блендері. Отримане ягідне пюре розбавляємо водою, щоб знизити кислоту кінцевого продукту. Ягідний розчин варто перелити в чистий бутель, накрити марлею і залишити бродити в теплі на один тиждень.
    Через тиждень проціджуємо ягідний сік через кілька шарів марлі і розбавляємо сік з цукром, розчиненому в невеликій кількості
    Вино з брусниці
    води. Залишаємо вино перебродити, зав'язуємо горло бутлі рукавичкою: як тільки рукавичка здується - процес бродіння закінчено.
    Вино, що перебродило, виливаємо в іншу чисту ємність і залишаємо доходити ще два місяці в темному, прохолодному місці.
    Готове брусничне вино має приємний рожевий колір і солодко-терпкий смак. Зберігати таке вино бажано в прохолодному місці, так як воно дуже швидко кисне.
    Якщо після приготування вина у вас залишилися ягоди, то ви можете зварити джем або варення з брусниці .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Вино з полуниці
    Вино з полуниці
    Багато хто з нас дуже люблять полуницю. З неї роблять багато різних страв: варення, компоти, десерти. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино, приготоване в домашніх умовах володіє ні з чим незрівняним чудовим смаком. І сьогодні ми розповімо вам декілька простих рецептів
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Вино з вишні - це найбільш популярний напій для домашнього застілля. Ми пропонуємо вам кілька абсолютно різних рецептів створення цього пиття.
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Домашнє вино з агрусу - рецепт
    Вино з агрусу ні чим за смаком не поступається традиційному виноградному. Краще всього для напою підійдуть сорти великого, солодкого жовтого або
    Вино з червоної горобини
    Вино з червоної горобини
    З горобини, дуже смачної і корисної ягоди, готують варення, компоти, десерти. А ми з вами поділимося цікавими рецептами створення вина з червоної
    Варення з брусниці в мультиварці
    Варення з брусниці в мультиварці
    Варення з брусниці - це смачний і корисний продукт, так як ця ягода володіє великою кількістю цілющих властивостей. І сьогодні ми розповімо вам, як