Сидр яблучний - рецепт

Рецепт приготування яблучного сидру - один з найдавніших, його вміли готувати ще в стародавньому Єгипті. Також він був популярний в Англії і Європі. На сьогоднішній день яблучне вино в багатьох країнах вважається національним напоєм. Як приготувати яблучний сидр?
Для створення цього напою можна використовувати будь-які сорти яблук, крім сильно жорстких і зелених. Спробуйте приготувати цей смачний напій в домашніх умовах і будьте абсолютно спокійні за якість отриманого яблучного сидру. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів виготовлення яблучного сидру.
Рецепт сидру з свіжих яблук
Безпосередньо перед приготуванням яблучного сидру з соку, візьміть яблука помийте, огляньте, виріжте червиві місця, видаліть плодоніжки, а якщо раптом яблука гнилі, то акуратно зріжте ці місця, інакше вино придбає каламутний колір.
Інгредієнти:
Приготування
Оброблені яблука нарізаємо на шматочки і пропускаємо через м'ясорубку. Отримане яблучне пюре, не віджимаючи, перекладаємо в миску або пляшку з широким горлом. Додаємо цукор і добре перемішуємо. Верх ємності накриваємо марлею, закріплюємо і ставимо в тепле місце. Приблизно через 2-3 дні яблучний макуха спливе на поверхню, а сік залишиться внизу. Акуратно проціджуємо наш напій, макуха добре віджимаємо і викидаємо. В отриманий яблучний сік додаємо цукор в пропорції 1:10 тобто на 1 літр соку 100 грам цукру. Переливаємо суміш в пляшку і закриваємо кришкою з виконаної в ній дірочкою. В дірочку вставляємо трубку, щоб утворив повітря зміг виходити назовні, а другий кінець опускаємо в банку з водою. Прибираємо цю конструкцію на 15 - 20 днів у темне місце, щоб напій добродил. Коли термін закінчиться, отриманий сік розлийте по пляшках або банках і міцно зачиніть.
Рецепт сидру зі свіжих і сушених яблук
Інгредієнти:
Приготування
Обробляємо яблука, зрізаємо все гнилі і червиві місця. Беремо банку або бочку з отвором для втулки. Діаметр отвору повинен бути приблизно 10-15 див. Кладемо на дно ємності спочатку трохи сушених яблук, потім порізаних свіжих. Яблука повинні заповнити бочонок трохи більше, ніж наполовину. Заливаємо яблука кип'яченою холодною водою, закорковуємо і ставимо на 20 - 25 днів у темне місце для бродіння. По закінченню часу, злити готовий сидр, а яблука знову залити кип'яченою водою. Так можна повторювати 3-4 рази, поки всі яблука не вимочатся. Приготований таким чином яблучний сидр виходить дуже кислим, тому перед вживанням додайте в нього цукор за смаком. Можна також додати трохи соди, тоді у вас вийде натуральний шипучий напій. Вимочені яблука, теж виходять дуже смачними.
Рецепт безалкогольного сидру з яблучного соку
Інгредієнти:

Приготування
Беремо каструльку і перемішуємо в ній яблучний сік, мед, гвоздику і корицю. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Після того, як суміш закипить, зменшуємо вогонь і варимо 5-7 хвилин. Знімаємо і даємо напою настоятися і охолонути. Проціджуємо через сито або марлю, щоб позбутися від доданих спецій. Перед подачею на стіл, моєму апельсин, ріжемо тонкими кільцями і розкладаємо на дно кожної чашки. Розливаємо готовий сидр з яблучного соку і відразу ж подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти

Домашнє яблучне вино - рецепт
Вино - це смачний і вишуканий напій, а якщо воно ще й домашнє - то подвійно. Його роблять з різноманітних фруктів і ягід: вишні, смородини, малини,

Яблучний лікер в домашніх умовах
Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення

Грушевий сидр
Сидр виходить шляхом зброджування фруктового соку, найчастіше яблучного. Але сьогодні ми розповімо, як зробити чудовий сидр з груш. Читаємо наші

Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у

Яблучний глінтвейн
Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.