Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сидр яблучний - рецепт

Сидр яблучний - рецепт

15-03-2015, 22:20
1 095
Сидр яблучний - рецепт
Що таке сидр? Сидр - це слабоалкогольний натуральний яблучний напій. Він не тільки чудово втамовує спрагу, але і корисний для шлунково-кишкового тракту. Деякі дієтологи настійно рекомендують своїм пацієнтам вживати стакан цього чудодійного напою перед їжею - він допомагає розщепленню жирів, що надходять в організм разом з їжею. Також яблучний сидр широко застосовується в косметології. Ванночки з додаванням цього фруктового нектару, роблять шкіру більш гладенькою та ніжною.
Рецепт приготування яблучного сидру - один з найдавніших, його вміли готувати ще в стародавньому Єгипті. Також він був популярний в Англії і Європі. На сьогоднішній день яблучне вино в багатьох країнах вважається національним напоєм. Як приготувати яблучний сидр?
Для створення цього напою можна використовувати будь-які сорти яблук, крім сильно жорстких і зелених. Спробуйте приготувати цей смачний напій в домашніх умовах і будьте абсолютно спокійні за якість отриманого яблучного сидру. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів виготовлення яблучного сидру.

Рецепт сидру з свіжих яблук
Безпосередньо перед приготуванням яблучного сидру з соку, візьміть яблука помийте, огляньте, виріжте червиві місця, видаліть плодоніжки, а якщо раптом яблука гнилі, то акуратно зріжте ці місця, інакше вино придбає каламутний колір.
Інгредієнти:

  • яблука - 2 кг;

  • вода - 2 л;

  • цукор.



  • Приготування
    Оброблені яблука нарізаємо на шматочки і пропускаємо через м'ясорубку. Отримане яблучне пюре, не віджимаючи, перекладаємо в миску або пляшку з широким горлом. Додаємо цукор і добре перемішуємо. Верх ємності накриваємо марлею, закріплюємо і ставимо в тепле місце. Приблизно через 2-3 дні яблучний макуха спливе на поверхню, а сік залишиться внизу. Акуратно проціджуємо наш напій, макуха добре віджимаємо і викидаємо. В отриманий яблучний сік додаємо цукор в пропорції 1:10 тобто на 1 літр соку 100 грам цукру. Переливаємо суміш в пляшку і закриваємо кришкою з виконаної в ній дірочкою. В дірочку вставляємо трубку, щоб утворив повітря зміг виходити назовні, а другий кінець опускаємо в банку з водою. Прибираємо цю конструкцію на 15 - 20 днів у темне місце, щоб напій добродил. Коли термін закінчиться, отриманий сік розлийте по пляшках або банках і міцно зачиніть.
    Рецепт сидру зі свіжих і сушених яблук
    Інгредієнти:

  • яблука свіжі і сушені;

  • вода.


  • Приготування
    Обробляємо яблука, зрізаємо все гнилі і червиві місця. Беремо банку або бочку з отвором для втулки. Діаметр отвору повинен бути приблизно 10-15 див. Кладемо на дно ємності спочатку трохи сушених яблук, потім порізаних свіжих. Яблука повинні заповнити бочонок трохи більше, ніж наполовину. Заливаємо яблука кип'яченою холодною водою, закорковуємо і ставимо на 20 - 25 днів у темне місце для бродіння. По закінченню часу, злити готовий сидр, а яблука знову залити кип'яченою водою. Так можна повторювати 3-4 рази, поки всі яблука не вимочатся. Приготований таким чином яблучний сидр виходить дуже кислим, тому перед вживанням додайте в нього цукор за смаком. Можна також додати трохи соди, тоді у вас вийде натуральний шипучий напій. Вимочені яблука, теж виходять дуже смачними.

    Рецепт безалкогольного сидру з яблучного соку


    Інгредієнти:

  • сік яблучний - 2 л;

  • мед - 2 ст. ложки;
  • Сидр яблучний - рецепт

  • гвоздика - 8 шт.;

  • кориця - 2 шт.;

  • апельсин - 1 шт.


  • Приготування
    Беремо каструльку і перемішуємо в ній яблучний сік, мед, гвоздику і корицю. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Після того, як суміш закипить, зменшуємо вогонь і варимо 5-7 хвилин. Знімаємо і даємо напою настоятися і охолонути. Проціджуємо через сито або марлю, щоб позбутися від доданих спецій. Перед подачею на стіл, моєму апельсин, ріжемо тонкими кільцями і розкладаємо на дно кожної чашки. Розливаємо готовий сидр з яблучного соку і відразу ж подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашнє яблучне вино - рецепт
    Домашнє яблучне вино - рецепт
    Вино - це смачний і вишуканий напій, а якщо воно ще й домашнє - то подвійно. Його роблять з різноманітних фруктів і ягід: вишні, смородини, малини,
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення
    Грушевий сидр
    Грушевий сидр
    Сидр виходить шляхом зброджування фруктового соку, найчастіше яблучного. Але сьогодні ми розповімо, як зробити чудовий сидр з груш. Читаємо наші
    Яблучний квас
    Яблучний квас
    Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у
    Яблучний глінтвейн
    Яблучний глінтвейн
    Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.