Домашнє виноградне вино - один з найбільш смачних, давніх і корисних напоїв. Чи знаєте ви, що при вживанні 50 мл в день цього сухого вина знижується ризик серцево - судинних захворювань, підвищується апетит і нормалізується тиск. На відміну від магазинного покупного вина, в домашньому напої абсолютно немає барвників і консервантів, адже за його виробництво і склад відповідаєте тільки ви. Давайте дізнаємося з вами рецепти приготування домашнього виноградного вина.
Рецепт домашнього виноградного вина
Інгредієнти: виноград - 10 кг; пісок цукровий - 3 кг. Приготування Розглянемо простий спосіб, як зробити домашнє виноградне вино. Беремо грона винограду, не моє, а акуратно відокремлюємо ягоди від гілочок. Потім перекладаємо виноград в емальоване відро і раздавливаем його товкачем або руками до появи соку. Тепер прикриваємо ємність тонким рушником і залишаємо для бродіння приблизно на 5 днів у теплому місці. Кожен день перемішуємо масу дерев'яною лопаткою. Після того, як мезга підніметься, відкидаємо на друшляк і віджимаємо через марлю. Далі переливаємо чистий виноградний сік в банки і засипаємо туди цукровий пісок, ретельно перемішуючи. На горлечко банки надягаємо стерильну медичну рукавичку, в пальцях проколюємо голкою кілька дірочок і щільно по колу обв'язуємо гумкою.
Залишаємо вино на 2-3 тижні при кімнатній температурі для бродіння. Головне, стежимо за рукавичкою, спочатку всього процесу вона повинна надуватися, а от коли здується, значить вино готове. Після того як суміш припинить булькати і освітлиться, обережно проціджуємо вино в чисті пляшки і закорковуємо пробками. Виносимо напій приблизно на місяць в прохолодне місце, і за цей час приблизно 3 рази переливаємо його в чисті пляшки, залишаючи весь осів осад у попередніх.
Простий рецепт домашнього виноградного вина
Інгредієнти: виноград - 5 кг; кип'ячена вода - 8 л; пісок цукровий - 35 кг. Приготування Зараз ми розповімо ще один спосіб, як приготувати домашнє виноградне вино. Відокремлюємо обережно ягоди від гілочок, розминаємо їх гарненько і заливаємо кип'яченою водою. Потім всипаємо в ємність цукор і ставимо суміш на тиждень бродити. Кожен день масу перешиваємо, щоб вона не запліснявіла. Після закінчення часу, проціджуємо винну суміш і переливаємо у велику сулію, на шийку якої надягаємо медичну рукавичку. Ставимо ємність в прохолодне місце приблизно на 2 місяці. Як тільки вино буде готове, профильтровиваем його і приступаємо до дегустації.
Виготовлення домашнього ягідно-виноградного вина
Інгредієнти: виноград - 10 кг; цукровий пісок - 25 кг; вода кип'ячена - 10 л; смородина - 1 ст.; малина - 1 ст. Приготування Давайте з вами розберемося, як зробити домашнє вино . Беремо смородину та малину, розтираємо їх з цукром і ставимо масу на 4 дні в тепле місце. Вибираємо солодкі стиглі ягоди винограду, ретельно перебираємо, викидаючи зіпсовані і нестиглі.
Відокремлюємо виноград від гілочок і раздавливаем в емальованому посуді і, не промиваючи ягоди, розминаємо їх спеціальної ступкою. Віджимаємо гарненько сік і заливаємо закваску з малини. Накриваємо посуд кришкою і ставимо в тепле місце приблизно на 3 доби, періодично перемішуючи масу дерев'яною лопаткою.
Через 3 дні акуратно знімаємо з поверхні ягоди і віджимаємо їх. У воді розводимо 1 кг цукру і заливаємо сироп у велику сулію разом з виноградним соком. На шийку надягаємо медичну рукавичку, робимо в ній дірочки і залишаємо рівно на тиждень. Через 7 днів всипаємо ще 700 грам цукрового піску і ставимо вино з смородини і винограду в прохолодне місце на 2 місяці. Після закінчення часу, ягідне вино готове до вживання.