Як варити кашу з гарбуза?
Страви з гарбуза дуже популярні в різних кулінарних традиціях багатьох країн і народів. Традиційно російська смачний і корисний варіант - каша з гарбуза. Приготування такої каші - процес нескладний, але все ж вимагає мінімального вміння. Можна готувати гарбузову кашу, використовуючи як основу гарбузову м'якоть, а можна поєднувати гарбуз з різними крупами, наприклад, з рисом або пшоном, а також з манною, кукурудзяного або вівсяної крупою. Заправляти готову кашу добре вершковим маслом, молоком, сметаною чи вершками. Щоб вона вийшла особливо смачною, можна додати горіхи, мед, чорнослив, родзинки, курагу та інші сухофрукти, а також деякі сухі спеції.
Гарбуз і молоко - здорове поєднання
Каша з гарбуза з молоком - корисне блюдо для дитячого харчування.
Інгредієнти:
1 склянку рису;
200 г м'якоті гарбуза;
1 стакан молока;
1-2 столові ложки меду;
30 г вершкового масла.
Приготування:
Як варити кашу з гарбуза? Промитий рис кладемо в каструлю, заллємо водою (250-300 мл), трохи підсолимо і доведемо до кипіння. Зменшимо вогонь і будемо варити, не надто часто помішуючи, хвилин 12-15 - повинна вийти досить в'язка рисова каша. Гарбуз наріжемо маленькими кубиками або натремо на крупній тертці (добре використовувати комбайн або чоппер). В окрему, мокру зсередини, каструльку наллємо молоко і доведемо до кипіння. Помістимо в кипляче молоко гарбуз і будемо варити на малому вогні, помішуючи, хвилин 15-10. Розварену гарбуз розтолочимо (або опрацюємо в блендері) і змішаємо з рисовою кашею. Заправити кашу вершковим маслом. Можна додати промитий ізюм - так буде смачніше.
Каша на воді
Не всі люблять каші на молоці. Можна приготувати кашу з гарбуза на воді. У цьому варіанті ми просто варимо рисову, пшоняну, вівсяну, перлову кашу на воді (можна використовувати і кукурудзяну крупу) і окремо варимо м'якоть гарбуза, подрібнюємо її і все змішуємо. Добре таку кашу заправити вершками і/або додати розпарені сухофрукти, нарізані дрібними шматочками. Безсумнівно, додавання в таку гарбузову кашу деяких спецій (часник, ваніль, кориця, шафран, куркума, солодка паприка, імбир, гострий червоний перець) також дуже прикрасить смак цієї страви, головне - знати міру.
Каша в пароварці
Каша з гарбуза в пароварці теж може вийти смачною. Для приготування знадобиться 500 грам м'якоті гарбуза (без шкірки). М'якоть гарбуза наріжемо дрібними кубиками, помістимо в пароварку і заллємо водою до половини об'єму. Включимо пароварку і готуємо гарбуз хвилин 15-20 потім розминаємо м'якоть або пюрируем в блендері. Далі можна змішувати гарбузову масу з приготовленої заздалегідь круп'яної кашею, кип'яченим або пастеризованим молоком, вершковим маслом, вершками, додати мед, сухофрукти, очищені гарбузове насіння, часник і сухі спеції. У таку вишукану пряну гарбузову кашу добре додати чарку мадери або хересу, звичайно ж, якщо готують для дорослих. До каші з гарбуза можна подати свіжозаварений чай з лимоном, гарячий шоколад, кава, мате, ройбуш, лапачо.
Окрема тема - каша, запечена в гарбузі в сільському стилі, коли гарбуз використовується в якості природної ємності для запікання. У невеликої круглої гарбуза, за формою нагадує казанчик, зрізують верхівку, ложкою виймають насіння і вискоблюють всю серцевину так, щоб плід вийшов порожнистим, зі стінками товщиною в палець. Далі гарбуз і верхівку у відкритому вигляді протягом півгодини злегка подпекают в духовій шафі. Окремо відварюють рис майже до готовності, змішують з невеликою кількістю вийнятої гарбузової маси (без насіння), додають свіжу сметану, вершкове масло, збиті яйця, сухофрукти і спеції, перемішують, наповнюють гарбуз, закривають верхівкою, запікають у печі або в духовій шафі і подають на блюді. Каша, запечена в гарбузі - справжня прикраса столу, смак цієї страви досить вишуканий.
Гарбуз і молоко - здорове поєднання
Каша з гарбуза з молоком - корисне блюдо для дитячого харчування.
Інгредієнти:
Приготування:
Як варити кашу з гарбуза? Промитий рис кладемо в каструлю, заллємо водою (250-300 мл), трохи підсолимо і доведемо до кипіння. Зменшимо вогонь і будемо варити, не надто часто помішуючи, хвилин 12-15 - повинна вийти досить в'язка рисова каша. Гарбуз наріжемо маленькими кубиками або натремо на крупній тертці (добре використовувати комбайн або чоппер). В окрему, мокру зсередини, каструльку наллємо молоко і доведемо до кипіння. Помістимо в кипляче молоко гарбуз і будемо варити на малому вогні, помішуючи, хвилин 15-10. Розварену гарбуз розтолочимо (або опрацюємо в блендері) і змішаємо з рисовою кашею. Заправити кашу вершковим маслом. Можна додати промитий ізюм - так буде смачніше.
Каша на воді
Не всі люблять каші на молоці. Можна приготувати кашу з гарбуза на воді. У цьому варіанті ми просто варимо рисову, пшоняну, вівсяну, перлову кашу на воді (можна використовувати і кукурудзяну крупу) і окремо варимо м'якоть гарбуза, подрібнюємо її і все змішуємо. Добре таку кашу заправити вершками і/або додати розпарені сухофрукти, нарізані дрібними шматочками. Безсумнівно, додавання в таку гарбузову кашу деяких спецій (часник, ваніль, кориця, шафран, куркума, солодка паприка, імбир, гострий червоний перець) також дуже прикрасить смак цієї страви, головне - знати міру.
Каша в пароварці
Каша з гарбуза в пароварці теж може вийти смачною. Для приготування знадобиться 500 грам м'якоті гарбуза (без шкірки). М'якоть гарбуза наріжемо дрібними кубиками, помістимо в пароварку і заллємо водою до половини об'єму. Включимо пароварку і готуємо гарбуз хвилин 15-20 потім розминаємо м'якоть або пюрируем в блендері. Далі можна змішувати гарбузову масу з приготовленої заздалегідь круп'яної кашею, кип'яченим або пастеризованим молоком, вершковим маслом, вершками, додати мед, сухофрукти, очищені гарбузове насіння, часник і сухі спеції. У таку вишукану пряну гарбузову кашу добре додати чарку мадери або хересу, звичайно ж, якщо готують для дорослих. До каші з гарбуза можна подати свіжозаварений чай з лимоном, гарячий шоколад, кава, мате, ройбуш, лапачо.
Каша в гарбузі
Окрема тема - каша, запечена в гарбузі в сільському стилі, коли гарбуз використовується в якості природної ємності для запікання. У невеликої круглої гарбуза, за формою нагадує казанчик, зрізують верхівку, ложкою виймають насіння і вискоблюють всю серцевину так, щоб плід вийшов порожнистим, зі стінками товщиною в палець. Далі гарбуз і верхівку у відкритому вигляді протягом півгодини злегка подпекают в духовій шафі. Окремо відварюють рис майже до готовності, змішують з невеликою кількістю вийнятої гарбузової маси (без насіння), додають свіжу сметану, вершкове масло, збиті яйця, сухофрукти і спеції, перемішують, наповнюють гарбуз, закривають верхівкою, запікають у печі або в духовій шафі і подають на блюді. Каша, запечена в гарбузі - справжня прикраса столу, смак цієї страви досить вишуканий.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняна каша з гарбузом - рецепт
Пшоняна каша має багато варіантів приготування. Раніше ми говорили про те, як зробити пшонку з м'ясом і молочну кашу, сьогодні ж ми обговоримо те, як
Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
Гарбузова каша з рисом
Гарбузова каша з рисом - чудове і корисне блюдо, яке сподобається як дорослим, так і дітям. Сьогодні ми розповімо декілька цікавих варіантів
Рисова каша з яблуками
Рисова каша чудово підходить для дієтичного і дитячого харчування. Її готують на молоці та воді, також її можна урізноманітнити різними фруктами та
Рисова каша в духовці
Варіантів створення рисової каші може бути безліч. Її готують на воді, молоці, з додаванням фруктів. А сьогодні ми розповімо, як її приготувати в
Каша в пароварці
Каша - це дуже корисний сніданок, який із задоволенням їдять і дорослі і діти всього світу. Як? Ви і ваше чадо зовсім не їсте каші? Значить ви просто