Рисова каша в духовці
Всім відомо, що рисова каша , будучи запеченої в духовці, в товстостінній посуді, зберігає більше аромату і смаку, залишається вершковою і не пересихає. При цьому поверх запеченої страви утворюється апетитна золотисто-коричнева скориночка, яка робить запечену кашу ще смачніше.
Інгредієнти:
жирне молоко - 500 мл;
вершки - 300 мл;
рис (середнє зерно) - 110 г;
цукор білий - 100 г;
паличка кориці;
стручок ванілі;
щіпка мускатного горіха;
2 смужки лимонної цедри;
яєчні жовтки - 2 шт.
Приготування
Температуру духової шафи доводимо до 180 градусів. З'єднуємо молоко з вершками і цукром, додаємо в молочну суміш стручок ванілі, цедру лимона і паличку кориці. Рис промиваємо і з'єднуємо з молочною основою. Ставимо ємність з майбутньою рисовою кашею на середній вогонь і варимо, помішуючи, протягом 5 хвилин. Накриваємо ємність з кашею кришкою і залишаємо на 15 хвилин. Після закінчення часу, витягаємо цедру, ваніль і корицю, додаємо пару яєчних жовтків і перекладаємо рис у форму для випікання, не забувши змастити попередньо. Поверхня рисової каші посипаємо дрібкою мускату і ставимо страву в духовці. Через 40 хвилин можна перевіряти готовність страви.
Інгредієнти:
солодка гарбуз (ціла) - 15 кг;
вершкове масло -25 г;
коричневий цукор - 1/4 ст.;
рис - 2/3 ст.;
згущене молоко - 200 г;
молоко - 200 мл;
ванілін;
щіпка меленої кориці.
Приготування
Доводимо температуру духовки до 190 градусів. Зрізаємо з вимитої гарбуза верхівку і за допомогою ложки виймаємо насіння. Порожнину гарбуза змащуємо маслом, посипаємо столовою ложкою цукру і дрібкою солі.
Рис промиваємо і змішуємо зі згущеним молоком і звичайним молоком, додаємо корицю і ванілін, а після ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння, помішуючи.
Гарбуз наповнюємо рисовою кашею, накриваємо зрізаної раніше верхівкою і ставимо готується на 2 години.
Перед подачею витягаємо кашу на блюдо разом з скибочками запеченої солодкої гарбуза.
Інгредієнти:
рис - 1 ст.;
пшоняна крупа - 1 ст.;
вершки - 150 мл;
молоко - 150 мл;
шинка - 180 г;
заморожений зелений горошок - 2 ст.;
тертий твердий сир - 1/2 ст.
Приготування
Рис промиваємо, а пшонку ошпарюємо, щоб не гірчить. Змішуємо рисові зерна з пшенними, заливаємо суміш з круп вершками і молоком, ставимо все на вогонь і варимо на середньому вогні 10 хвилин. Через деякий час накриваємо блюдо кришкою і залишаємо постояти 15 хвилин. Додаємо в кашу шинку і горошок, перекладаємо все в форму і готуємо в духовці протягом 20 хвилин (температура 200 градусів). Посипаємо блюдо сиром і подаємо до столу.
Інгредієнти:
курячий бульйон - 200 мл;
вершки жирні - 40 мл;
борошно кукурудзяне - 5 г;
морква - 60 г;
рис відварний - 2 ст.;
часникові зубчики - 3 шт.;
шинка - 200 г;
цибуля біла - 60 г;
асорті з твердих сирів.
Приготування
Змішуємо бульйон з вершками і підігріваємо суміш на середньому вогні. Додаємо кукурудзяну муку і продовжуємо варіння до загустіння.
На розтопленому вершковому маслі пасеруємо цибулю з часником протягом пари хвилин, додаємо натерту моркву і шинку, продовжуємо смажити ще 5 хвилин, а після змішуємо все з рисом. Заливаємо вміст сковороди вершками і перекладаємо у форму. Рясно посипаємо блюдо кількома видами тертих сирів і ставимо в духовку. Готуємо запечену рисову кашу протягом 10 хвилин при 200 градусах. Якщо ви хочете отримати трохи більше золотисту скоринку зверху, по закінченні готування перейдіть в режим гриль на кілька хвилин.
Молочна рисова каша в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Температуру духової шафи доводимо до 180 градусів. З'єднуємо молоко з вершками і цукром, додаємо в молочну суміш стручок ванілі, цедру лимона і паличку кориці. Рис промиваємо і з'єднуємо з молочною основою. Ставимо ємність з майбутньою рисовою кашею на середній вогонь і варимо, помішуючи, протягом 5 хвилин. Накриваємо ємність з кашею кришкою і залишаємо на 15 хвилин. Після закінчення часу, витягаємо цедру, ваніль і корицю, додаємо пару яєчних жовтків і перекладаємо рис у форму для випікання, не забувши змастити попередньо. Поверхня рисової каші посипаємо дрібкою мускату і ставимо страву в духовці. Через 40 хвилин можна перевіряти готовність страви.
Рисова каша з гарбузом в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Доводимо температуру духовки до 190 градусів. Зрізаємо з вимитої гарбуза верхівку і за допомогою ложки виймаємо насіння. Порожнину гарбуза змащуємо маслом, посипаємо столовою ложкою цукру і дрібкою солі.
Рис промиваємо і змішуємо зі згущеним молоком і звичайним молоком, додаємо корицю і ванілін, а після ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння, помішуючи.
Гарбуз наповнюємо рисовою кашею, накриваємо зрізаної раніше верхівкою і ставимо готується на 2 години.
Перед подачею витягаємо кашу на блюдо разом з скибочками запеченої солодкої гарбуза.
Як приготувати пшоно-рисову кашу в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо, а пшонку ошпарюємо, щоб не гірчить. Змішуємо рисові зерна з пшенними, заливаємо суміш з круп вершками і молоком, ставимо все на вогонь і варимо на середньому вогні 10 хвилин. Через деякий час накриваємо блюдо кришкою і залишаємо постояти 15 хвилин. Додаємо в кашу шинку і горошок, перекладаємо все в форму і готуємо в духовці протягом 20 хвилин (температура 200 градусів). Посипаємо блюдо сиром і подаємо до столу.
Рецепт рисової каші в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо бульйон з вершками і підігріваємо суміш на середньому вогні. Додаємо кукурудзяну муку і продовжуємо варіння до загустіння.
На розтопленому вершковому маслі пасеруємо цибулю з часником протягом пари хвилин, додаємо натерту моркву і шинку, продовжуємо смажити ще 5 хвилин, а після змішуємо все з рисом. Заливаємо вміст сковороди вершками і перекладаємо у форму. Рясно посипаємо блюдо кількома видами тертих сирів і ставимо в духовку. Готуємо запечену рисову кашу протягом 10 хвилин при 200 градусах. Якщо ви хочете отримати трохи більше золотисту скоринку зверху, по закінченні готування перейдіть в режим гриль на кілька хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняна каша з гарбузом - рецепт
Пшоняна каша має багато варіантів приготування. Раніше ми говорили про те, як зробити пшонку з м'ясом і молочну кашу, сьогодні ж ми обговоримо те, як
Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
Молочна рисова каша - рецепт
Молочну рисову кашу люблять багато хто з нас, як дорослі, так і діти. Завдяки вершковою консистенції і не нудотно солодощі, це блюдо не втрачає своєї
Гарбузова каша з рисом
Гарбузова каша з рисом - чудове і корисне блюдо, яке сподобається як дорослим, так і дітям. Сьогодні ми розповімо декілька цікавих варіантів
Пшоняна каша з родзинками
На основі пшоняної крупи готують безліч смачних і цікавих страв: супи, юшки, начиняють птицю, а також різні види каш. І зараз ми розповімо, як
Рисова каша з яблуками
Рисова каша чудово підходить для дієтичного і дитячого харчування. Її готують на молоці та воді, також її можна урізноманітнити різними фруктами та