Вернуться назад Распечатать

Рисова каша в духовці

Рисова каша в духовці
Всім відомо, що рисова каша , будучи запеченої в духовці, в товстостінній посуді, зберігає більше аромату і смаку, залишається вершковою і не пересихає. При цьому поверх запеченої страви утворюється апетитна золотисто-коричнева скориночка, яка робить запечену кашу ще смачніше.

Молочна рисова каша в духовці


Інгредієнти:

  • жирне молоко - 500 мл;

  • вершки - 300 мл;

  • рис (середнє зерно) - 110 г;

  • цукор білий - 100 г;

  • паличка кориці;

  • стручок ванілі;

  • щіпка мускатного горіха;

  • 2 смужки лимонної цедри;

  • яєчні жовтки - 2 шт.


  • Приготування
    Температуру духової шафи доводимо до 180 градусів. З'єднуємо молоко з вершками і цукром, додаємо в молочну суміш стручок ванілі, цедру лимона і паличку кориці. Рис промиваємо і з'єднуємо з молочною основою. Ставимо ємність з майбутньою рисовою кашею на середній вогонь і варимо, помішуючи, протягом 5 хвилин. Накриваємо ємність з кашею кришкою і залишаємо на 15 хвилин. Після закінчення часу, витягаємо цедру, ваніль і корицю, додаємо пару яєчних жовтків і перекладаємо рис у форму для випікання, не забувши змастити попередньо. Поверхня рисової каші посипаємо дрібкою мускату і ставимо страву в духовці. Через 40 хвилин можна перевіряти готовність страви.

    Рисова каша з гарбузом в духовці


    Інгредієнти:

  • солодка гарбуз (ціла) - 15 кг;

  • вершкове масло -25 г;

  • коричневий цукор - 1/4 ст.;

  • рис - 2/3 ст.;

  • згущене молоко - 200 г;

  • молоко - 200 мл;

  • ванілін;

  • щіпка меленої кориці.


  • Приготування
    Доводимо температуру духовки до 190 градусів. Зрізаємо з вимитої гарбуза верхівку і за допомогою ложки виймаємо насіння. Порожнину гарбуза змащуємо маслом, посипаємо столовою ложкою цукру і дрібкою солі.
    Рис промиваємо і змішуємо зі згущеним молоком і звичайним молоком, додаємо корицю і ванілін, а після ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння, помішуючи.
    Гарбуз наповнюємо рисовою кашею, накриваємо зрізаної раніше верхівкою і ставимо готується на 2 години.
    Перед подачею витягаємо кашу на блюдо разом з скибочками запеченої солодкої гарбуза.

    Як приготувати пшоно-рисову кашу в духовці?


    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • пшоняна крупа - 1 ст.;

  • вершки - 150 мл;

  • молоко - 150 мл;

  • шинка - 180 г;

  • заморожений зелений горошок - 2 ст.;

  • тертий твердий сир - 1/2 ст.


  • Приготування
    Рис промиваємо, а пшонку ошпарюємо, щоб не гірчить. Змішуємо рисові зерна з пшенними, заливаємо суміш з круп вершками і молоком, ставимо все на вогонь і варимо на середньому вогні 10 хвилин. Через деякий час накриваємо блюдо кришкою і залишаємо постояти 15 хвилин. Додаємо в кашу шинку і горошок, перекладаємо все в форму і готуємо в духовці протягом 20 хвилин (температура 200 градусів). Посипаємо блюдо сиром і подаємо до столу.

    Рецепт рисової каші в духовці


    Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 200 мл;

  • вершки жирні - 40 мл;

  • борошно кукурудзяне - 5 г;

  • морква - 60 г;

  • рис відварний - 2 ст.;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • шинка - 200 г;

  • цибуля біла - 60 г;

  • асорті з твердих сирів.


  • Приготування
    Змішуємо бульйон з вершками і підігріваємо суміш на середньому
    Рисова каша в духовці
    вогні. Додаємо кукурудзяну муку і продовжуємо варіння до загустіння.
    На розтопленому вершковому маслі пасеруємо цибулю з часником протягом пари хвилин, додаємо натерту моркву і шинку, продовжуємо смажити ще 5 хвилин, а після змішуємо все з рисом. Заливаємо вміст сковороди вершками і перекладаємо у форму. Рясно посипаємо блюдо кількома видами тертих сирів і ставимо в духовку. Готуємо запечену рисову кашу протягом 10 хвилин при 200 градусах. Якщо ви хочете отримати трохи більше золотисту скоринку зверху, по закінченні готування перейдіть в режим гриль на кілька хвилин.