Всім відомо, що рисова каша , будучи запеченої в духовці, в товстостінній посуді, зберігає більше аромату і смаку, залишається вершковою і не пересихає. При цьому поверх запеченої страви утворюється апетитна золотисто-коричнева скориночка, яка робить запечену кашу ще смачніше.
Молочна рисова каша в духовці
Інгредієнти: жирне молоко - 500 мл; вершки - 300 мл; рис (середнє зерно) - 110 г; цукор білий - 100 г; паличка кориці; стручок ванілі; щіпка мускатного горіха; 2 смужки лимонної цедри; яєчні жовтки - 2 шт. Приготування Температуру духової шафи доводимо до 180 градусів. З'єднуємо молоко з вершками і цукром, додаємо в молочну суміш стручок ванілі, цедру лимона і паличку кориці. Рис промиваємо і з'єднуємо з молочною основою. Ставимо ємність з майбутньою рисовою кашею на середній вогонь і варимо, помішуючи, протягом 5 хвилин. Накриваємо ємність з кашею кришкою і залишаємо на 15 хвилин. Після закінчення часу, витягаємо цедру, ваніль і корицю, додаємо пару яєчних жовтків і перекладаємо рис у форму для випікання, не забувши змастити попередньо. Поверхня рисової каші посипаємо дрібкою мускату і ставимо страву в духовці. Через 40 хвилин можна перевіряти готовність страви.
Рисова каша з гарбузом в духовці
Інгредієнти: солодка гарбуз (ціла) - 15 кг; вершкове масло -25 г; коричневий цукор - 1/4 ст.; рис - 2/3 ст.; згущене молоко - 200 г; молоко - 200 мл; ванілін; щіпка меленої кориці. Приготування Доводимо температуру духовки до 190 градусів. Зрізаємо з вимитої гарбуза верхівку і за допомогою ложки виймаємо насіння. Порожнину гарбуза змащуємо маслом, посипаємо столовою ложкою цукру і дрібкою солі.
Рис промиваємо і змішуємо зі згущеним молоком і звичайним молоком, додаємо корицю і ванілін, а після ставимо суміш на вогонь і доводимо до кипіння, помішуючи.
Гарбуз наповнюємо рисовою кашею, накриваємо зрізаної раніше верхівкою і ставимо готується на 2 години.
Перед подачею витягаємо кашу на блюдо разом з скибочками запеченої солодкої гарбуза.
Як приготувати пшоно-рисову кашу в духовці?
Інгредієнти: рис - 1 ст.; пшоняна крупа - 1 ст.; вершки - 150 мл; молоко - 150 мл; шинка - 180 г; заморожений зелений горошок - 2 ст.; тертий твердий сир - 1/2 ст. Приготування Рис промиваємо, а пшонку ошпарюємо, щоб не гірчить. Змішуємо рисові зерна з пшенними, заливаємо суміш з круп вершками і молоком, ставимо все на вогонь і варимо на середньому вогні 10 хвилин. Через деякий час накриваємо блюдо кришкою і залишаємо постояти 15 хвилин. Додаємо в кашу шинку і горошок, перекладаємо все в форму і готуємо в духовці протягом 20 хвилин (температура 200 градусів). Посипаємо блюдо сиром і подаємо до столу.
Рецепт рисової каші в духовці
Інгредієнти: курячий бульйон - 200 мл; вершки жирні - 40 мл; борошно кукурудзяне - 5 г; морква - 60 г; рис відварний - 2 ст.; часникові зубчики - 3 шт.; шинка - 200 г; цибуля біла - 60 г; асорті з твердих сирів. Приготування Змішуємо бульйон з вершками і підігріваємо суміш на середньому
вогні. Додаємо кукурудзяну муку і продовжуємо варіння до загустіння.
На розтопленому вершковому маслі пасеруємо цибулю з часником протягом пари хвилин, додаємо натерту моркву і шинку, продовжуємо смажити ще 5 хвилин, а після змішуємо все з рисом. Заливаємо вміст сковороди вершками і перекладаємо у форму. Рясно посипаємо блюдо кількома видами тертих сирів і ставимо в духовку. Готуємо запечену рисову кашу протягом 10 хвилин при 200 градусах. Якщо ви хочете отримати трохи більше золотисту скоринку зверху, по закінченні готування перейдіть в режим гриль на кілька хвилин.