Рисова запіканка з яблуками
Давайте розглянемо з вами сьогодні як швидко та без особливих зусиль приготувати рисову запіканку з яблуками. Вона виходить не тільки чудово смачною, ніжною, але й дуже корисною! Її можна подавати як в теплом, так і в охолодженому вигляді зі сметаною, згущеним молоком або варенням з чорниці!
Інгредієнти:
молоко - 1 ст.;
рис - 1 ст.;
вода - 2 ст.;
яйце - 2 шт.;
яблуко - 3 шт.;
вершкове масло - 20 г;
цукровий пісок - 2 ст. ложки;
сметана - 2 ст. ложки;
сухарі - 2 ст. ложки;
варення - за смаком;
сіль - щіпка;
родзинки.
Приготування
Як готувати запіканку з рису? Яйця гарненько збиваємо з цукром до пишної піни, додаємо молоко і перемішуємо. Рис відварюємо в кип'яченій воді до напівготовності. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо невеликими скибочками. Форму для випічки змащуємо маслом, присипаємо сухарями, викладаємо половину порції рису, зверху кладемо заздалегідь промитий ізюм і часточки яблук. Накриваємо фрукти залишилися рисом і заливаємо все молочно - яєчною масою. Змащуємо поверхню нашої запіканки з рису і яблук сметаною і запікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з варенням або медом.
Інгредієнти:
готова рисова каша - 300 г;
яйце - 2 шт.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
зелені яблука - 3 шт.;
цукор - 4 ст. ложки;
ванільний цукор - за смаком.
Приготування
Отже, для приготування рисової запіканки спочатку готуємо рисову кашу. Для цього наливаємо в каструльку молоко, насипаємо рис, кладемо цукор і, постійно помішуючи, варимо кашу до повної готовності. Потім охолоджуємо її, вбиваємо яйця, додаємо за бажанням заздалегідь промитий і замочений ізюм і все добре перемішуємо. Вогнетривку форму для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо рисову масу рівномірним шаром, розрівнюємо ложкою. Зверху посипаємо пластівцями масла, і цукром. Яблука промиваємо, обсушуємо, ріжемо навпіл, виймаємо насіння і нарізаємо тонкими скибочками. Далі розкладаємо їх по всій поверхні запіканки. Зверху посипаємо знову цукровим піском і ванільним цукром. Ставимо форму в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів. Готову запіканку охолоджуємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо з медом, варенням, сметаною, згущеним молоком або контифюром, про рецепт якого ми нещодавно розповідали.
Рецепт рисової запіканки з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Як готувати запіканку з рису? Яйця гарненько збиваємо з цукром до пишної піни, додаємо молоко і перемішуємо. Рис відварюємо в кип'яченій воді до напівготовності. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо невеликими скибочками. Форму для випічки змащуємо маслом, присипаємо сухарями, викладаємо половину порції рису, зверху кладемо заздалегідь промитий ізюм і часточки яблук. Накриваємо фрукти залишилися рисом і заливаємо все молочно - яєчною масою. Змащуємо поверхню нашої запіканки з рису і яблук сметаною і запікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з варенням або медом.
Яблучно-рисова запіканка
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування рисової запіканки спочатку готуємо рисову кашу. Для цього наливаємо в каструльку молоко, насипаємо рис, кладемо цукор і, постійно помішуючи, варимо кашу до повної готовності. Потім охолоджуємо її, вбиваємо яйця, додаємо за бажанням заздалегідь промитий і замочений ізюм і все добре перемішуємо. Вогнетривку форму для випічки змащуємо вершковим маслом, викладаємо рисову масу рівномірним шаром, розрівнюємо ложкою. Зверху посипаємо пластівцями масла, і цукром. Яблука промиваємо, обсушуємо, ріжемо навпіл, виймаємо насіння і нарізаємо тонкими скибочками. Далі розкладаємо їх по всій поверхні запіканки. Зверху посипаємо знову цукровим піском і ванільним цукром. Ставимо форму в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів. Готову запіканку охолоджуємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо з медом, варенням, сметаною, згущеним молоком або контифюром, про рецепт якого ми нещодавно розповідали.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибна запіканка з рисом
Запіканки рідко готуються з рибою. Чому? Тому що не кожна господиня знає відповідний рецепт. Щоб ви могли виправити цей прикрий пробіл, ми вирішили
Сирно-рисова запіканка
Коли на сніданок хочеться приготувати смачне і одночасно корисне блюдо - зверніться до наших рецептами сирно-рисових запіканок. Зробити будь-яку з
Манна запіканка
Якщо ваше чадо не хоче їсти манну кашу, то запропонуйте йому спробувати манну запіканку. Ці страви досить сильно відрізняються, а значить вашому чаду
Рисова запіканка в мультиварці
Якщо ви часто вдаєтеся до допомоги такої кухонної помічниці як мультиварка, то радимо взяти на озброєння рецепт рисової запіканки. Її можна
Запіканка з яблуками
Запіканка з яблуками - це чудовий і корисний варіант сніданку для дорослих і дітей. Приготувати її можна з додаванням різних інгредієнтів: сиру,
Запіканка з пшоняної каші
Запіканка - смачне і просте у приготуванні блюдо. Різновидів її дуже багато: м'ясна, рибна, овочева, солодка. І сьогодні ми поговоримо про корисною