Вернуться назад Распечатать

Рисова запіканка з яблуками

Рисова запіканка з яблуками
Давайте розглянемо з вами сьогодні як швидко та без особливих зусиль приготувати рисову запіканку з яблуками. Вона виходить не тільки чудово смачною, ніжною, але й дуже корисною! Її можна подавати як в теплом, так і в охолодженому вигляді зі сметаною, згущеним молоком або варенням з чорниці!

Рецепт рисової запіканки з яблуками


Інгредієнти:

  • молоко - 1 ст.;

  • рис - 1 ст.;

  • вода - 2 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • яблуко - 3 шт.;

  • вершкове масло - 20 г;

  • цукровий пісок - 2 ст. ложки;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • сухарі - 2 ст. ложки;

  • варення - за смаком;

  • сіль - щіпка;

  • родзинки.


  • Приготування
    Як готувати запіканку з рису? Яйця гарненько збиваємо з цукром до пишної піни, додаємо молоко і перемішуємо. Рис відварюємо в кип'яченій воді до напівготовності. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо невеликими скибочками. Форму для випічки змащуємо маслом, присипаємо сухарями, викладаємо половину порції рису, зверху кладемо заздалегідь промитий ізюм і часточки яблук. Накриваємо фрукти залишилися рисом і заливаємо все молочно - яєчною масою. Змащуємо поверхню нашої запіканки з рису і яблук сметаною і запікаємо в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин. Готову страву перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з варенням або медом.

    Яблучно-рисова запіканка


    Інгредієнти:

  • готова рисова каша - 300 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • зелені яблука - 3 шт.;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • ванільний цукор - за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування рисової запіканки спочатку готуємо рисову кашу. Для цього наливаємо в каструльку молоко, насипаємо рис, кладемо цукор і, постійно помішуючи, варимо кашу до повної готовності. Потім охолоджуємо її, вбиваємо яйця, додаємо за бажанням заздалегідь промитий і замочений ізюм і все добре перемішуємо. Вогнетривку форму для випічки змащуємо вершковим
    Рисова запіканка з яблуками
    маслом, викладаємо рисову масу рівномірним шаром, розрівнюємо ложкою. Зверху посипаємо пластівцями масла, і цукром. Яблука промиваємо, обсушуємо, ріжемо навпіл, виймаємо насіння і нарізаємо тонкими скибочками. Далі розкладаємо їх по всій поверхні запіканки. Зверху посипаємо знову цукровим піском і ванільним цукром. Ставимо форму в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів. Готову запіканку охолоджуємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо з медом, варенням, сметаною, згущеним молоком або контифюром, про рецепт якого ми нещодавно розповідали.