Рибна запіканка з рисом
Все, безсумнівно, погодяться, що рис прекрасно поєднується з рибою. І дуже часто ми готуємо смажену рибу з рисом. Але, для різноманітності, ми пропонуємо вам зробити більш смачне і ніжне блюдо, яке без сумніву сподобається всім без винятку. Рибну запіканку з рисом до того ж дуже просто і швидко готувати. Переконайтеся в цьому самі!
Інгредієнти:
філе риби - 05 кг;
рис - 300 г;
сир твердих сортів - 150 г;
вершки - 200 мл;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
Для приготування рисової запіканки з рибою рис ретельно промиваємо і відварюємо в злегка підсоленій воді до напівготовності. Потім воду зливаємо і даємо крупі трохи охолонути, переклавши її в глибоку тарілку. Цим часом поки натираємо на дрібній тертці сир і додаємо 1/3 частину в тарілку з рисом, добре перемішуючи все.
Філе риби солимо і перчимо за смаком, скроплюємо соком лимона і ріжемо невеликими шматочками. Потім беремо форму для випічки змащуємо її маслом і починаємо викладати шарами нашу запіканку. Отже, спочатку кладемо половину сирно - рисової маси рівним шаром. Зверху йде шар риби, а потім залишився рис. Заливаємо запіканку вершками і посипаємо тертим сиром. Ставимо форму на 40 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
Як тільки запіканка з рибою і рисом добре підрум'яниться, дістаємо її з духовки. Перед подачею на стіл готову страву посипаємо дрібно посіченою зеленню.
Інгредієнти:
рис - 15 склянки;
рибні консерви - 200 г;
сметана - 2 ст. ложки;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйце - 2 шт.;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
тертий сир - 1 ст. ложка;
борошно - 1 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
зелень - за бажанням.
Приготування
Отже, з рису варимо розсипчасту кашу, солимо її за смаком, злегка охолоджуємо, додаємо яйця і гарненько перемішуємо. Сковороду змащуємо рослинним маслом або жиром, посипаємо сухарями і викладаємо рівномірний шар рису. Рибні консерви розминаємо виделкою і кладемо зверху разом з заздалегідь обсмаженою цибулею. Потім накриваємо всі залишилися рисом, розрівнюємо ложкою, змащуємо сметаною, посипаємо тертим сиром або сухарями. Поливаємо розтопленим вершковим маслом і запікаємо в розігрітій духовці до повної готовності.
При подачі на стіл нарізаємо запіканку порційними шматками, викладаємо на тарілку, поливаємо сметаною або розтопленим вершковим маслом і посипаємо дрібно нарізаною зеленню. До неї можна подати салат з консервованої сардини і вершковий соус для риби .
Рецепт рибної запіканки з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування рисової запіканки з рибою рис ретельно промиваємо і відварюємо в злегка підсоленій воді до напівготовності. Потім воду зливаємо і даємо крупі трохи охолонути, переклавши її в глибоку тарілку. Цим часом поки натираємо на дрібній тертці сир і додаємо 1/3 частину в тарілку з рисом, добре перемішуючи все.
Філе риби солимо і перчимо за смаком, скроплюємо соком лимона і ріжемо невеликими шматочками. Потім беремо форму для випічки змащуємо її маслом і починаємо викладати шарами нашу запіканку. Отже, спочатку кладемо половину сирно - рисової маси рівним шаром. Зверху йде шар риби, а потім залишився рис. Заливаємо запіканку вершками і посипаємо тертим сиром. Ставимо форму на 40 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
Як тільки запіканка з рибою і рисом добре підрум'яниться, дістаємо її з духовки. Перед подачею на стіл готову страву посипаємо дрібно посіченою зеленню.
Рисова запіканка з консервою
Інгредієнти:
Приготування
Отже, з рису варимо розсипчасту кашу, солимо її за смаком, злегка охолоджуємо, додаємо яйця і гарненько перемішуємо. Сковороду змащуємо рослинним маслом або жиром, посипаємо сухарями і викладаємо рівномірний шар рису. Рибні консерви розминаємо виделкою і кладемо зверху разом з заздалегідь обсмаженою цибулею. Потім накриваємо всі залишилися рисом, розрівнюємо ложкою, змащуємо сметаною, посипаємо тертим сиром або сухарями. Поливаємо розтопленим вершковим маслом і запікаємо в розігрітій духовці до повної готовності.
При подачі на стіл нарізаємо запіканку порційними шматками, викладаємо на тарілку, поливаємо сметаною або розтопленим вершковим маслом і посипаємо дрібно нарізаною зеленню. До неї можна подати салат з консервованої сардини і вершковий соус для риби .
Рекомендуємо добрі рецепти
Рисова запіканка - рецепт
Бажаєте харчуватися і смачно, і корисно? Включіть в свій раціон таке блюдо, як рисова запіканка. Готувати його можна з різних інгредієнтів, які
Запіканка з рису і сиру
Запіканка - корисне блюдо, яке знайоме нам з дитинства. Її готують з самих різних продуктів як в солодкому, так і солоному варіанті. Давайте
Рибна запіканка з картоплею
Рибна запіканка з картоплею - смачне і ситне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. У нашій статті ми зібрали декілька універсальних
Запіканка з куркою
Завжди хочеться готувати смачно, швидко і дешево, під всі три ці критерії підходять запіканки. Сир, м'ясо, сир, або риба - все це приголомшлива
Картопляна запіканка з ковбасою
Запіканки найчастіше готують з того, що залишилося в холодильнику, і картопляна запіканка з ковбасою в цьому плані не виняток. Приготувати його
Рисова запіканка з яблуками
Рисова запіканка може готуватися по-різному - залежно від наявності/відсутності деяких продуктів. Але приготувати рисову запіканку з яблуками без