Запіканка з рису і сиру
Корисні рисові запіканки з сиром колись розглядалися лише з позиції страв для дітей. Таке калорійне і багате білком і вуглеводами блюдо просто проходило повз дорослих столів, а даремно. Ми розповімо вам декілька рецептів сирних запіканок з рисом, як в солоному, так і в солодкому варіанті.
Інгредієнти:
оливкова олія - 2 ст. ложки;
гриби - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
відварений коричневий рис - 3 ст.;
яйця - 2 шт.;
сметана - 1/2 ст.;
сир - 1 ст.;
сіль - 1/2 ч. ложки;
тертий пармезан - 1/3 ст.;
свіжа зелень.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості. Як тільки цибуля став прозорим, додаємо на сковороду нарізані гриби і смажимо їх до повного випаровування вологи. В останню чергу на сковороду йде часник, його досить потримати але вогні всього хвилину. Як тільки пассеровка буде готова, знімаємо сковороду з вогню і перемішуємо її вміст з рисом.
У глибокій мисці збиваємо яйця з сиром, сіллю і сметаною. Додаємо сирну суміш до рису, засипаємо зелень і перемішуємо. Викладаємо рисову суміш у форму, накриваємо її фольгою і ставимо в духовку на 20-30 хвилин. За 4-5 хвилин до готовності посипаємо блюдо тертим сиром і ставимо під гриль без фольги.
Інгредієнти:
відварений рис - 2 ст.;
яйця - 2 шт.;
молоко - 1 1/2 ст.;
гарбузове пюре - 3/4 ст.;
мед - 1/3 ст.;
ванільний екстракт - 1 ст. ложка;
сіль - 1/2 ч. ложки;
кориця - 2 ч. ложки;
мускатний горіх - 1 ч ложка;
родзинки - 1/2 ст.;
сир - 1 ст.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом. У глибокій мисці збиваємо яйця з сиром, молоком, гарбузовим пюре, медом, ванільним екстрактом, сіллю, корицею і мускатним горіхом. Гарячий відварений рис змішуємо з родзинками, даємо суміші охолонути, а потім заливаємо яєчно-молочною сумішшю.
Перелити масу в форму для запікання і ставимо в духовку на 25 хвилин. Попередньо можна посипати страву подрібненими горіхами. Перед подачею гарбузова запіканка з рисом і сиром повинна охолонути 10 хвилин.
Інгредієнти:
відварений рис - 1 ст.;
сир - 1/2 ст.;
кучерява капуста кале - 1 жменя;
печериці - 200 г;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
часник - 1 зубчик;
тертий твердий сир;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У чашу мультиварки розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо на ньому гриби до повного випаровування рідини. Як тільки шматочки грибів зарум'яняться, додаємо до них нарізаний часник і шматочки капусти. Припускаємо їх на вершковому маслі пару хвилин, а потім додаємо рис і сир. Прямо в мультиварці перемішуємо всі інгредієнти, додаємо сіль і перець. Вибираємо режим "Випічка" і час - 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності запіканку слід посипати тертим сиром.
Приготувати таку страву можна не тільки в мультиварці, але і в духовці. Пасеровку з грибів з капустою перемішуємо з готовим рисом і сиром, після чого викладаємо у змащену маслом форму для випікання. Готуємо страву 20-25 хвилин при 180 градусах, при цьому через 15 хвилин посипаємо запіканку тертим сиром. Щоб сирна скоринка зарум'янилася, можна переключити духовку в режим гриль останні 4-5 хвилин готування.
Замість капусти кале в даному блюді можна використовувати все, що душі завгодно, наприклад брокколі або суцвіття цвітної капусти, попередньо відварені в підсоленій воді до напівготовності.
Рисово-сирна запіканка
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості. Як тільки цибуля став прозорим, додаємо на сковороду нарізані гриби і смажимо їх до повного випаровування вологи. В останню чергу на сковороду йде часник, його досить потримати але вогні всього хвилину. Як тільки пассеровка буде готова, знімаємо сковороду з вогню і перемішуємо її вміст з рисом.
У глибокій мисці збиваємо яйця з сиром, сіллю і сметаною. Додаємо сирну суміш до рису, засипаємо зелень і перемішуємо. Викладаємо рисову суміш у форму, накриваємо її фольгою і ставимо в духовку на 20-30 хвилин. За 4-5 хвилин до готовності посипаємо блюдо тертим сиром і ставимо під гриль без фольги.
Сирна запіканка з рисом та родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом. У глибокій мисці збиваємо яйця з сиром, молоком, гарбузовим пюре, медом, ванільним екстрактом, сіллю, корицею і мускатним горіхом. Гарячий відварений рис змішуємо з родзинками, даємо суміші охолонути, а потім заливаємо яєчно-молочною сумішшю.
Перелити масу в форму для запікання і ставимо в духовку на 25 хвилин. Попередньо можна посипати страву подрібненими горіхами. Перед подачею гарбузова запіканка з рисом і сиром повинна охолонути 10 хвилин.
Запіканка з рисом і сиром в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки розтоплюємо вершкове масло і пасеруємо на ньому гриби до повного випаровування рідини. Як тільки шматочки грибів зарум'яняться, додаємо до них нарізаний часник і шматочки капусти. Припускаємо їх на вершковому маслі пару хвилин, а потім додаємо рис і сир. Прямо в мультиварці перемішуємо всі інгредієнти, додаємо сіль і перець. Вибираємо режим "Випічка" і час - 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності запіканку слід посипати тертим сиром.
Приготувати таку страву можна не тільки в мультиварці, але і в духовці. Пасеровку з грибів з капустою перемішуємо з готовим рисом і сиром, після чого викладаємо у змащену маслом форму для випікання. Готуємо страву 20-25 хвилин при 180 градусах, при цьому через 15 хвилин посипаємо запіканку тертим сиром. Щоб сирна скоринка зарум'янилася, можна переключити духовку в режим гриль останні 4-5 хвилин готування.
Замість капусти кале в даному блюді можна використовувати все, що душі завгодно, наприклад брокколі або суцвіття цвітної капусти, попередньо відварені в підсоленій воді до напівготовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирна запіканка з рисом
Сирна запіканка - смачне і ситне блюдо на сніданок для всієї родини. Варіантів її створення дуже багато. У нашій статті ми зібрали рецепти
Сирна запіканка з макаронами
Сирна запіканка з макаронами - смачне і ситне блюдо, яке, без сумніву, сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми вам підкажемо, як приготувати цю
Картопляна запіканка з ковбасою
Запіканки найчастіше готують з того, що залишилося в холодильнику, і картопляна запіканка з ковбасою в цьому плані не виняток. Приготувати його
Цвітна капуста з грибами
Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не
Запіканка з родзинками
Запіканка - відмінний варіант сніданку, як для дітей, так і для дорослих. Її різновидів досить багато: рисова, сирна, гарбузова, рибна і т. д. Ми ж
Сирна запіканка з гарбузом
Сирна запіканка - чудове і корисне блюдо для сніданку як для дорослих, так і дітей. Варіантів її створення дуже багато. І сьогодні мова піде про