Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Цвітна капуста з грибами

Цвітна капуста з грибами

17-03-2015, 21:15
3 763
Цвітна капуста з грибами
Якщо вам раніше не доводилося пробувати поєднання цвітної капусти і грибів, то надолужити згаяне можна завдяки нашим простим рецептами з цими двома інгредієнтами.

Суп з грибами і цвітною капустою


Інгредієнти:

  • кольорова капуста - 1 головка;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • порей - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • гриби - 500 г;

  • чебрець - 1 ч. ложка;

  • біле сухе вино - 1/4 ст.;

  • овочевий бульйон - 3 ст.;

  • вершки - 1 ст.


  • Приготування
    Суцвіття капусти обсмажуємо на рослинне олії до золотистого кольору, приправляємо сіллю, перцем і викладаємо на деко для випікання. Запікаємо капусту протягом 20-30 хвилин при 200°С.
    На окремій сковороді обсмажуємо нарізану порей (білу частину) протягом 5 хвилин, після чого додаємо до цибулі гриби і чебрець, продовжуємо готування ще 10-15 хвилин. Вливаємо на сковороду вино і перекладаємо всі її вміст в каструлю. Заливаємо овочі і гриби бульйоном, додаємо капусту і варимо суп на півгодини повільному вогні. Після чого приправляємо блюдо, змішуємо його з вершками і збиваємо за допомогою блендера.

    Цвітна капуста тушкована з грибами


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • кольорова капуста - 1 головка;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • кабачок - 3 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • нут - 350 г;

  • томати у власному соку - 700 г;

  • заморожений горошок - 1 ст;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія;

  • гриби - 250 г;

  • овочевий бульйон - 2 ст.;

  • орегано - 3 ч. ложки.


  • Приготування
    Нут попередньо вимочуємо і відварюємо. На сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажуємо цибулю до прозорості, а після кладемо до нього соломку болгарського перцю, нарізані гриби і кабачок. Приправляємо овочі за смаком сіллю і перцем, і продовжуємо готування до тих пір, поки вся волога не випарується з поверхні сковороди. Перекладаємо овочеву зажарку в жаровню, кладемо томати, вливаємо бульйон і закладаємо суцвіття цвітної капусти з кубиками картоплі. Тушкуємо страву до готовності капусти, а потім додаємо горошок і нут.

    Смажена цвітна капуста з грибами


    Інгредієнти:

  • печериці - 300 г;

  • кольорова капуста - 1 головка;

  • зелений горошок - 1 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • куркума - 2 ч. ложки;

  • помідори - 2 шт.;

  • кумин - щіпка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю разом зі спеціями - куркумою і кумином. Додаємо на сковороду часник і продовжуємо обжарку ще півхвилини перед додаванням нарізаних печериць. Поки гриби смажаться, суцвіття капусти бланшеруем на пару до напівготовності, а потім відправляємо на сковороду. В довершення кладемо нарізані томати і чекаємо, поки рідина випарується.

    Запіканка з курки, цвітної капусти і грибів


    Інгредієнти:

  • печериці - 500 г;

  • кольорова капуста - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • куряче філе - 1 шт.;

  • оливкова олія;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яйця - 2 шт.;

  • твердий сир - 60 г;

  • сметана - 140 г;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 220°С. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї суцвіття цвітної капусти. Зверху також
    Цвітна капуста з грибами
    поливаємо капусту маслом і посипаємо сіллю і перцем. Запікаємо все в плині 30 хвилин.
    На сковороді обсмажуємо гриби до повного випаровування вологи. Додаємо до грибів ріпчасту цибулю, нарізане філе і продовжуємо приготування 4-5 хвилин. Змішуємо засмажку з часником і готової капустою.
    У мисці збиваємо яйце з тертим твердим сиром і сметаною. Перекладаємо вміст сковороди в форму і заливаємо сметанною заправкою. Зверху посипаємо блюдо залишками сиру і накриваємо все фольгою. Запікаємо капусту і гриби 30 хвилин при 180°С. Подаємо, посипавши зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
    Тушкована кольорова капуста з овочами
    Тушкована кольорова капуста з овочами
    Цвітна капуста - смачний і корисний овоч. Вона використовується для приготування різних страв. У нашій статті ми пропонуємо кілька цікавих рецептів
    Кольорова капуста, запечена з сиром
    Кольорова капуста, запечена з сиром
    Цвітна капуста - універсальний овоч, який додають практично в усі страви. І сьогодні ми з вами поговоримо про такому чудовому варіанті її
    Гарнір з цвітної капусти
    Гарнір з цвітної капусти
    Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
    Пісні котлети з капусти
    Пісні котлети з капусти
    Котлети - смачне і ситне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами створення пісних котлет з капусти.
    Запіканка з кольорової капусти
    Запіканка з кольорової капусти
    Запіканки - смачне і ситне страву, яке подобається і дорослим, і дітям. Вони можуть бути м'ясні, рибні, овочеві, солодкі. І зараз ми вам розповімо,