Цвітна капуста з грибами
Якщо вам раніше не доводилося пробувати поєднання цвітної капусти і грибів, то надолужити згаяне можна завдяки нашим простим рецептами з цими двома інгредієнтами.
Інгредієнти:
кольорова капуста - 1 головка;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
порей - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
гриби - 500 г;
чебрець - 1 ч. ложка;
біле сухе вино - 1/4 ст.;
овочевий бульйон - 3 ст.;
вершки - 1 ст.
Приготування
Суцвіття капусти обсмажуємо на рослинне олії до золотистого кольору, приправляємо сіллю, перцем і викладаємо на деко для випікання. Запікаємо капусту протягом 20-30 хвилин при 200°С.
На окремій сковороді обсмажуємо нарізану порей (білу частину) протягом 5 хвилин, після чого додаємо до цибулі гриби і чебрець, продовжуємо готування ще 10-15 хвилин. Вливаємо на сковороду вино і перекладаємо всі її вміст в каструлю. Заливаємо овочі і гриби бульйоном, додаємо капусту і варимо суп на півгодини повільному вогні. Після чого приправляємо блюдо, змішуємо його з вершками і збиваємо за допомогою блендера.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
кольорова капуста - 1 головка;
болгарський перець - 2 шт.;
кабачок - 3 шт.;
картопля - 3 шт.;
нут - 350 г;
томати у власному соку - 700 г;
заморожений горошок - 1 ст;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія;
гриби - 250 г;
овочевий бульйон - 2 ст.;
орегано - 3 ч. ложки.
Приготування
Нут попередньо вимочуємо і відварюємо. На сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажуємо цибулю до прозорості, а після кладемо до нього соломку болгарського перцю, нарізані гриби і кабачок. Приправляємо овочі за смаком сіллю і перцем, і продовжуємо готування до тих пір, поки вся волога не випарується з поверхні сковороди. Перекладаємо овочеву зажарку в жаровню, кладемо томати, вливаємо бульйон і закладаємо суцвіття цвітної капусти з кубиками картоплі. Тушкуємо страву до готовності капусти, а потім додаємо горошок і нут.
Інгредієнти:
печериці - 300 г;
кольорова капуста - 1 головка;
зелений горошок - 1 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
куркума - 2 ч. ложки;
помідори - 2 шт.;
кумин - щіпка;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю разом зі спеціями - куркумою і кумином. Додаємо на сковороду часник і продовжуємо обжарку ще півхвилини перед додаванням нарізаних печериць. Поки гриби смажаться, суцвіття капусти бланшеруем на пару до напівготовності, а потім відправляємо на сковороду. В довершення кладемо нарізані томати і чекаємо, поки рідина випарується.
Інгредієнти:
печериці - 500 г;
кольорова капуста - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
куряче філе - 1 шт.;
оливкова олія;
сіль, перець - за смаком;
яйця - 2 шт.;
твердий сир - 60 г;
сметана - 140 г;
зелень петрушки.
Приготування
Духовку розігріваємо до 220°С. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї суцвіття цвітної капусти. Зверху також поливаємо капусту маслом і посипаємо сіллю і перцем. Запікаємо все в плині 30 хвилин.
На сковороді обсмажуємо гриби до повного випаровування вологи. Додаємо до грибів ріпчасту цибулю, нарізане філе і продовжуємо приготування 4-5 хвилин. Змішуємо засмажку з часником і готової капустою.
У мисці збиваємо яйце з тертим твердим сиром і сметаною. Перекладаємо вміст сковороди в форму і заливаємо сметанною заправкою. Зверху посипаємо блюдо залишками сиру і накриваємо все фольгою. Запікаємо капусту і гриби 30 хвилин при 180°С. Подаємо, посипавши зеленню.
Суп з грибами і цвітною капустою
Інгредієнти:
Приготування
Суцвіття капусти обсмажуємо на рослинне олії до золотистого кольору, приправляємо сіллю, перцем і викладаємо на деко для випікання. Запікаємо капусту протягом 20-30 хвилин при 200°С.
На окремій сковороді обсмажуємо нарізану порей (білу частину) протягом 5 хвилин, після чого додаємо до цибулі гриби і чебрець, продовжуємо готування ще 10-15 хвилин. Вливаємо на сковороду вино і перекладаємо всі її вміст в каструлю. Заливаємо овочі і гриби бульйоном, додаємо капусту і варимо суп на півгодини повільному вогні. Після чого приправляємо блюдо, змішуємо його з вершками і збиваємо за допомогою блендера.
Цвітна капуста тушкована з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Нут попередньо вимочуємо і відварюємо. На сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажуємо цибулю до прозорості, а після кладемо до нього соломку болгарського перцю, нарізані гриби і кабачок. Приправляємо овочі за смаком сіллю і перцем, і продовжуємо готування до тих пір, поки вся волога не випарується з поверхні сковороди. Перекладаємо овочеву зажарку в жаровню, кладемо томати, вливаємо бульйон і закладаємо суцвіття цвітної капусти з кубиками картоплі. Тушкуємо страву до готовності капусти, а потім додаємо горошок і нут.
Смажена цвітна капуста з грибами
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю разом зі спеціями - куркумою і кумином. Додаємо на сковороду часник і продовжуємо обжарку ще півхвилини перед додаванням нарізаних печериць. Поки гриби смажаться, суцвіття капусти бланшеруем на пару до напівготовності, а потім відправляємо на сковороду. В довершення кладемо нарізані томати і чекаємо, поки рідина випарується.
Запіканка з курки, цвітної капусти і грибів
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 220°С. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї суцвіття цвітної капусти. Зверху також поливаємо капусту маслом і посипаємо сіллю і перцем. Запікаємо все в плині 30 хвилин.
На сковороді обсмажуємо гриби до повного випаровування вологи. Додаємо до грибів ріпчасту цибулю, нарізане філе і продовжуємо приготування 4-5 хвилин. Змішуємо засмажку з часником і готової капустою.
У мисці збиваємо яйце з тертим твердим сиром і сметаною. Перекладаємо вміст сковороди в форму і заливаємо сметанною заправкою. Зверху посипаємо блюдо залишками сиру і накриваємо все фольгою. Запікаємо капусту і гриби 30 хвилин при 180°С. Подаємо, посипавши зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Тушкована кольорова капуста з овочами
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч. Вона використовується для приготування різних страв. У нашій статті ми пропонуємо кілька цікавих рецептів
Кольорова капуста, запечена з сиром
Цвітна капуста - універсальний овоч, який додають практично в усі страви. І сьогодні ми з вами поговоримо про такому чудовому варіанті її
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Пісні котлети з капусти
Котлети - смачне і ситне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами створення пісних котлет з капусти.
Запіканка з кольорової капусти
Запіканки - смачне і ситне страву, яке подобається і дорослим, і дітям. Вони можуть бути м'ясні, рибні, овочеві, солодкі. І зараз ми вам розповімо,