Тушкована кольорова капуста з овочами
Є безліч рецептів приготування цвітної капусти . Цей продукт хороший тим, що її можна заморозити і взимку готувати дуже смачні страви. Зараз ми вам розповімо, рецепт тушкованої капусти з овочами.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 500 г;
помідори - 500 г;
цибуля - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
гострий перець - половинка;
петрушка - за смаком;
родзинки - 1 ст. ложка;
мигдаль - 1 ст. ложка;
вода - 50 мл;
кмин, червоний мелений перець, каррі - по 05 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
оливкова олія.
Приготування
Цвітну капусту миємо й розбираємо на суцвіття. Помідори опускаємо в окріп секунд на 30 а потім очищаємо з них шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками. В гострому перці видаляємо насіння, а потім нарізаємо тоненькими півкільцями. Цибулю і часник очищаємо, а потім дрібно кришимо. За бажанням часник пропустіть через прес. Родзинки попередньо заливаємо гарячою водою, витримуємо хвилин 7 потім промиваємо й обсушуємо за допомогою паперового рушника. Мигдаль тонко нарізаємо.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і підсмажити в ньому цибулю разом з гострим перцем до м'якості. Після цього викладаємо часник і суцвіття капусти, обсмажуємо на невеликому вогні, поки вони не підрум'яняться. Після цього додаємо помідори, мигдаль, родзинки і спеції - червоний перець, каррі і кмин. Все це перемішуємо і витримуємо на вогні до тих пір, поки помідори не пустять сік. Тепер вливаємо воду, солимо, перчимо за смаком і знову перемішуємо. Доводимо масу до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 15 хвилин. Готову страву посипаємо подрібненою зеленню петрушки. До тушкованої капусти з овочами як гарнір відмінно підійде відварний рис.
Калорійність цвітної капусти з овочами зовсім невелика. В 100 г готового страви міститься всього близько 80 ккал, тому воно відмінно підходить тим, хто стежить за фігурою.
Інгредієнти:
брюссельська капуста - 300 г;
цибуля ріпчаста - 100 г;
морква - 150 г;
петрушка - 30 г;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Цибулю дрібно кришимо, моркву тремо на крупній тертці. З качанчиків капусти зрізаємо тверду частину і кожен ріжемо навпіл. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю протягом 2-3 хвилин, потім додаємо моркву і смажимо ще 3 хвилини. Викладаємо підготовлену брюссельську капусту , солимо і перчимо за смаком і перемішуємо. Вливаємо близько 100 мл води і на невеликому вогні тушкуємо 20 хвилин. В кінці додаємо подрібнену зелень петрушки, знову перемішуємо і тушкуємо ще 1-2 хвилини.
Рецепт цвітної капусти тушкованої з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Цвітну капусту миємо й розбираємо на суцвіття. Помідори опускаємо в окріп секунд на 30 а потім очищаємо з них шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками. В гострому перці видаляємо насіння, а потім нарізаємо тоненькими півкільцями. Цибулю і часник очищаємо, а потім дрібно кришимо. За бажанням часник пропустіть через прес. Родзинки попередньо заливаємо гарячою водою, витримуємо хвилин 7 потім промиваємо й обсушуємо за допомогою паперового рушника. Мигдаль тонко нарізаємо.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і підсмажити в ньому цибулю разом з гострим перцем до м'якості. Після цього викладаємо часник і суцвіття капусти, обсмажуємо на невеликому вогні, поки вони не підрум'яняться. Після цього додаємо помідори, мигдаль, родзинки і спеції - червоний перець, каррі і кмин. Все це перемішуємо і витримуємо на вогні до тих пір, поки помідори не пустять сік. Тепер вливаємо воду, солимо, перчимо за смаком і знову перемішуємо. Доводимо масу до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 15 хвилин. Готову страву посипаємо подрібненою зеленню петрушки. До тушкованої капусти з овочами як гарнір відмінно підійде відварний рис.
Калорійність цвітної капусти з овочами зовсім невелика. В 100 г готового страви міститься всього близько 80 ккал, тому воно відмінно підходить тим, хто стежить за фігурою.
Брюссельська капуста, тушкована з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю дрібно кришимо, моркву тремо на крупній тертці. З качанчиків капусти зрізаємо тверду частину і кожен ріжемо навпіл. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю протягом 2-3 хвилин, потім додаємо моркву і смажимо ще 3 хвилини. Викладаємо підготовлену брюссельську капусту , солимо і перчимо за смаком і перемішуємо. Вливаємо близько 100 мл води і на невеликому вогні тушкуємо 20 хвилин. В кінці додаємо подрібнену зелень петрушки, знову перемішуємо і тушкуємо ще 1-2 хвилини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Як приготувати брюссельську капусту?
Брюссельська капуста, на відміну від інших її видів - броколі, цвітної, білокачанної - мало популярна, але страви, зроблені з неї, сподобаються
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
Цвітна капуста в панірувальних сухарях
Цвітна капуста - корисний продукт, в якому міститься велика кількість вітаміну С. Використовувати її в приготуванні різних страв можна і влітку, і
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Цвітна капуста в пароварці
Цвітна капуста - корисний овоч, хоч і не має особливих смакових якостей. І сьогодні ми пропонуємо приготувати її в пароварці - корисному кухонному