Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Сьогодні ми з вами готуємо тушковану капусту з м'ясом. Блюдо це смачне, корисне, і готувати його можна круглий рік. До того ж можна гасити, як свіжу, так і квашену капусту, а деякі люблять тушковану цвітну капусту .
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 600 г;
цибуля (великий) - 1 шт.;
томатне пюре - 200 г;
м'ясо (свинина)- 400 г;
рослинна олія - 50 мл;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Приготування тушкованої капусти з м'ясом починаємо з того, що свинину нарізаємо кубиками. На рослинному маслі обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю, коли він злегка підрум'яниться, додаємо м'ясо і смажимо до напівготовності. Шаткуємо капусту і викладаємо її в сковороду до м'яса. Додаємо за смаком сіль і тушкуємо на невеликому вогні під кришкою хвилин 20. Додаємо томатне пюре, чорний мелений перець по смаку, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5. Смачна тушкована капуста з м'ясом готова.
Інгредієнти:
капуста квашена - 800 г;
свинина - 300 г;
цибуля - 100 г;
рослинна олія - 40 г;
цукор, сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
З квашеної капусти віджимаємо зайву рідину. Вимите м'ясо нарізаємо шматочками. У глибокій сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо в ньому цибулю і м'ясо до утворення рум'яної скоринки. Сіль і перець додаємо за смаком. Додаємо в сковороду капусту і, помішуючи тушкуємо близько 15 хвилин. Після цього додаємо цукор за смаком. Тепер накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо близько 1 години, періодично помішуючи. Кисла капуста, тушкована з м'ясом готова, можна подавати до столу. Як гарнір підійде картопляне пюре.
Інгредієнти:
капуста цвітна - 05 кг;
м'ясо - 05 кг;
цибуля - 1 шт.;
сметана - 200 г;
рослинна олія для смаження;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, капусту ділимо на суцвіття, якщо вони занадто великі, можна ще їх розрізати на кілька частин. Вливаємо в сковороду олію, викладаємо в нього м'ясо і тушкуємо до напівготовності, потім додаємо нарізану цибулю, злегка обсмажуємо і викладаємо цвітну капусту. Все добре перемішуємо, додаємо сметану, близько 30 мл води і тушкуємо під закритою кришкою 10-15 хвилин. В кінці додаємо сіль і спеції за смаком і ще раз перемішуємо.
Інгредієнти:
куряче філе - 500 г;
цибуля - 2 шт.;
морква (велика) - 1 шт.;
капуста квашена - 300 г;
капуста свіжа - 500 г;
томатна паста - 3 ст. ложки;
рослинна олія без запаху - 80 мл;
лавровий лист, перець, сіль - за смаком.
Приготування
У велику глибоку сковороду або сотейник вливаємо олію, даємо йому добре нагрітися, потім викладаємо подрібнену цибулю, обсмажуємо близько 3 хвилин, потім додаємо терту моркву, смажимо ще 5 хвилин. Тепер викладаємо куряче філе, нарізане шматочками. Обсмажуємо все разом ще хвилин 5-7. Після цього викладаємо квашену капусту, все добре перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 15. Тепер додаємо нашатковану свіжу капусту, солимо за смаком і тушкуємо під закритою кришкою близько 40 хвилин. Вливаємо томатну пасту, розведену з 50 мл води, лавровий лист, перець і готуємо ще хвилин 15-20. Після чого тушкована капуста з курячим м'ясом готова до вживання.
Як бачите, приготувати тушковану капусту з м'ясом не становить особливої праці. Все абсолютно просто і доступно. Але радимо звернути увагу на такий момент: якщо свіжа капуста гірчить, то її слід попередньо відварити 2-3 хвилини. Завдяки цьому, по-перше, піде гіркоту, а по-друге, капуста не буде так сильно давати усадку.
Свіжа тушкована капуста з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Приготування тушкованої капусти з м'ясом починаємо з того, що свинину нарізаємо кубиками. На рослинному маслі обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю, коли він злегка підрум'яниться, додаємо м'ясо і смажимо до напівготовності. Шаткуємо капусту і викладаємо її в сковороду до м'яса. Додаємо за смаком сіль і тушкуємо на невеликому вогні під кришкою хвилин 20. Додаємо томатне пюре, чорний мелений перець по смаку, перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5. Смачна тушкована капуста з м'ясом готова.
Квашена капуста тушкована з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
З квашеної капусти віджимаємо зайву рідину. Вимите м'ясо нарізаємо шматочками. У глибокій сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо в ньому цибулю і м'ясо до утворення рум'яної скоринки. Сіль і перець додаємо за смаком. Додаємо в сковороду капусту і, помішуючи тушкуємо близько 15 хвилин. Після цього додаємо цукор за смаком. Тепер накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо близько 1 години, періодично помішуючи. Кисла капуста, тушкована з м'ясом готова, можна подавати до столу. Як гарнір підійде картопляне пюре.
Тушкована кольорова капуста з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, капусту ділимо на суцвіття, якщо вони занадто великі, можна ще їх розрізати на кілька частин. Вливаємо в сковороду олію, викладаємо в нього м'ясо і тушкуємо до напівготовності, потім додаємо нарізану цибулю, злегка обсмажуємо і викладаємо цвітну капусту. Все добре перемішуємо, додаємо сметану, близько 30 мл води і тушкуємо під закритою кришкою 10-15 хвилин. В кінці додаємо сіль і спеції за смаком і ще раз перемішуємо.
Тушкована капуста з курячим м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
У велику глибоку сковороду або сотейник вливаємо олію, даємо йому добре нагрітися, потім викладаємо подрібнену цибулю, обсмажуємо близько 3 хвилин, потім додаємо терту моркву, смажимо ще 5 хвилин. Тепер викладаємо куряче філе, нарізане шматочками. Обсмажуємо все разом ще хвилин 5-7. Після цього викладаємо квашену капусту, все добре перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 15. Тепер додаємо нашатковану свіжу капусту, солимо за смаком і тушкуємо під закритою кришкою близько 40 хвилин. Вливаємо томатну пасту, розведену з 50 мл води, лавровий лист, перець і готуємо ще хвилин 15-20. Після чого тушкована капуста з курячим м'ясом готова до вживання.
Як бачите, приготувати тушковану капусту з м'ясом не становить особливої праці. Все абсолютно просто і доступно. Але радимо звернути увагу на такий момент: якщо свіжа капуста гірчить, то її слід попередньо відварити 2-3 хвилини. Завдяки цьому, по-перше, піде гіркоту, а по-друге, капуста не буде так сильно давати усадку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована капуста з сосискою
Додати пікантності звичайної тушкованої капусти допоможе класичний німецький спосіб її приготування з додаванням сосисок. Ароматна капуста з
Тушкована капуста з картоплею - рецепт
У кожної господині напевно є свій рецепт приготування такого популярного страви, як тушкована капуста з картоплею та м'ясом. І сьогодні ми хочемо вам
Тушкована капуста з куркою
Тушкована капуста з куркою - чудове і ароматне блюдо, яке чудово підійде для ситного обіду або вечері. Зараз ми розповімо, як її приготувати швидко і
Тушкована капуста зі свининою
Тушкована капуста зі свининою - знайоме і смачне блюдо з дитинства. Чудово підходить для ситного обіду або вечері, і головне її приготувати досить
Тушкована квашена капуста
Квашена капуста хороша сама по собі, як закуска, але з неї можна готувати інші смачні та корисні страви. Ми вам розповімо, як можна тушкувати квашену
Тушкована капуста на зиму
Капуста - це корисний продукт, який у кулінарії застосовується досить широко. Її варять, тушкують, використовують у створенні супів і салатів, а