Тушкована капуста з сосискою
Овочі відіграють в нашому раціоні величезну роль. Саме з них ми черпаємо необхідні вітаміни. Звичайно, краще вживати їх у сирому вигляді, оскільки так зберігається максимум корисних речовин. Але деякі овочі, зокрема, капуста, в сирому вигляді можуть викликати дискомфорт у людей, які страждають різними захворюваннями шлунково-кишкового тракту. У такому разі прекрасною альтернативою є вживання цього продукту в тушкованому вигляді. Зараз ми розповімо вам, як тушкувати капусту з сосискою.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 1 кг;
морква (велика) - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
сосиски - 3 шт.;
томатний сік - 1 склянка;
рослинна олія для смаження;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно кришимо. Обсмажуємо овочі на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Капусту шаткуємо й злегка переминаем з сіллю. Викладаємо її в сковороду з цибулею і морквою, перемішуємо, додаємо 50 мл води і готуємо на невеликому вогні близько 20 хвилин. Сосиски нарізаємо кружечками і додаємо в капусту. Перемішуємо, заливаємо томатним соком, солимо і перчимо за смаком, готуємо ще хвилин 15. Після цього смажена капуста з сосискою готова. Можна вживати її як самостійне блюдо, а можна доповнити картоплею в якості гарніру.
Інгредієнти:
капуста квашена - 800 г;
цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
сосиски - 250 г;
томатний соус - 100 г;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
З квашеної капусти зливаємо рідину, зручно це зробити, переклавши її на друшляк. Потім викладаємо її в сковороду з олією, додаємо часник, пропущений через прес. Все добре перемішуємо і тушкуємо близько півгодини. На окремій сковороді обсмажуємо цибулю, додаємо сосиски, порізані кружальцями. В капусту додаємо томатний соус, цибулю з сосисками, сіль і спеції за смаком. Якщо капуста суховата, можна додати близько 50 мл води. Тушкуємо все разом ще хвилин 10.
Інгредієнти:
сосиски - 400 г;
кисла капуста - 400 г;
яблука - 2 шт.;
темне пиво - 100 г;
лавровий лист, сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Кожну сосиску розрізаємо на 4-5 шматочків і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Потім в яблуках видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо до сосисок, туди ж кладемо квашену капусту, все перемішуємо і тушкуємо хвилин 5. Потім додаємо лавровий лист, сіль і перець за смаком, заливаємо все темним пивом і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 15. Ну, ось і все, недороге, але при цьому ситне і смачне блюдо готове!
Інгредієнти:
капуста цвітна - 05 кг;
баклажани - 300 г;
сосиски - 250 г;
цибуля - 150 г;
морква - 250 г;
зелень, сіль, перець - за смаком;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Капусту ділимо на суцвіття. Якщо вони великі, можна ще розрізати навпіл. Варимо їх у воді, підсоленій за смаком, 10 хвилин після закипання. Подрібнюємо цибулю і моркву. Баклажани нарізаємо кубиками, солимо і заливаємо водою, залишаємо на 20 хвилин, щоб вийшла гіркота, а потім промиваємо під проточною водою. Сосиски нарізаємо кружечками, зелень дрібно кришимо. Цибулю обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом, хвилини через 3 додаємо моркву, а ще через 5 хвилин - баклажани. Перемішуємо і обсмажуємо овочі приблизно 10 хвилин. Потім додаємо сосиски, спеції, сіль, перець за смаком. В останню чергу викладаємо капусту, тушкуємо все разом ще хвилин 5 і в самому кінці додаємо подрібнену зелень. Цвітна капуста з сосисками готова. В якості легкого страви до трапези можна також приготувати цвітну капусту з сиром , або капусту броколі . Приємного апетиту!
Капуста тушкована з сосискою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно кришимо. Обсмажуємо овочі на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Капусту шаткуємо й злегка переминаем з сіллю. Викладаємо її в сковороду з цибулею і морквою, перемішуємо, додаємо 50 мл води і готуємо на невеликому вогні близько 20 хвилин. Сосиски нарізаємо кружечками і додаємо в капусту. Перемішуємо, заливаємо томатним соком, солимо і перчимо за смаком, готуємо ще хвилин 15. Після цього смажена капуста з сосискою готова. Можна вживати її як самостійне блюдо, а можна доповнити картоплею в якості гарніру.
Тушкована квашена капуста з сосискою
Інгредієнти:
Приготування
З квашеної капусти зливаємо рідину, зручно це зробити, переклавши її на друшляк. Потім викладаємо її в сковороду з олією, додаємо часник, пропущений через прес. Все добре перемішуємо і тушкуємо близько півгодини. На окремій сковороді обсмажуємо цибулю, додаємо сосиски, порізані кружальцями. В капусту додаємо томатний соус, цибулю з сосисками, сіль і спеції за смаком. Якщо капуста суховата, можна додати близько 50 мл води. Тушкуємо все разом ще хвилин 10.
Сосиски з капустою по-німецьки
Інгредієнти:
Приготування
Кожну сосиску розрізаємо на 4-5 шматочків і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Потім в яблуках видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо до сосисок, туди ж кладемо квашену капусту, все перемішуємо і тушкуємо хвилин 5. Потім додаємо лавровий лист, сіль і перець за смаком, заливаємо все темним пивом і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 15. Ну, ось і все, недороге, але при цьому ситне і смачне блюдо готове!
Як приготувати цвітну капусту з сосисками?
Інгредієнти:
Приготування
Капусту ділимо на суцвіття. Якщо вони великі, можна ще розрізати навпіл. Варимо їх у воді, підсоленій за смаком, 10 хвилин після закипання. Подрібнюємо цибулю і моркву. Баклажани нарізаємо кубиками, солимо і заливаємо водою, залишаємо на 20 хвилин, щоб вийшла гіркота, а потім промиваємо під проточною водою. Сосиски нарізаємо кружечками, зелень дрібно кришимо. Цибулю обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом, хвилини через 3 додаємо моркву, а ще через 5 хвилин - баклажани. Перемішуємо і обсмажуємо овочі приблизно 10 хвилин. Потім додаємо сосиски, спеції, сіль, перець за смаком. В останню чергу викладаємо капусту, тушкуємо все разом ще хвилин 5 і в самому кінці додаємо подрібнену зелень. Цвітна капуста з сосисками готова. В якості легкого страви до трапези можна також приготувати цвітну капусту з сиром , або капусту броколі . Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Солянка з квашеної капусти
Солянка - це смачне перше або друге блюдо, в якому поєднуються м'ясні продукти з солоними або квашеними овочами. І сьогодні ми розповімо вам, як
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
Тушкована капуста з баклажанами
Ваше повсякденне меню можуть чудово урізноманітнити страви з тушкованих овочів. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати тушковану капусту з
Тушкована квашена капуста
Квашена капуста хороша сама по собі, як закуска, але з неї можна готувати інші смачні та корисні страви. Ми вам розповімо, як можна тушкувати квашену
Капуста в мікрохвильовці
Капуста - чудовий корисний овоч. Її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо вам кілька рецептів створення страв з
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка