Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована капуста з сосискою

Тушкована капуста з сосискою

18-03-2015, 09:17
1 826
Тушкована капуста з сосискою
Овочі відіграють в нашому раціоні величезну роль. Саме з них ми черпаємо необхідні вітаміни. Звичайно, краще вживати їх у сирому вигляді, оскільки так зберігається максимум корисних речовин. Але деякі овочі, зокрема, капуста, в сирому вигляді можуть викликати дискомфорт у людей, які страждають різними захворюваннями шлунково-кишкового тракту. У такому разі прекрасною альтернативою є вживання цього продукту в тушкованому вигляді. Зараз ми розповімо вам, як тушкувати капусту з сосискою.

Капуста тушкована з сосискою - рецепт


Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 1 кг;

  • морква (велика) - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сосиски - 3 шт.;

  • томатний сік - 1 склянка;

  • рослинна олія для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно кришимо. Обсмажуємо овочі на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Капусту шаткуємо й злегка переминаем з сіллю. Викладаємо її в сковороду з цибулею і морквою, перемішуємо, додаємо 50 мл води і готуємо на невеликому вогні близько 20 хвилин. Сосиски нарізаємо кружечками і додаємо в капусту. Перемішуємо, заливаємо томатним соком, солимо і перчимо за смаком, готуємо ще хвилин 15. Після цього смажена капуста з сосискою готова. Можна вживати її як самостійне блюдо, а можна доповнити картоплею в якості гарніру.

    Тушкована квашена капуста з сосискою


    Інгредієнти:

  • капуста квашена - 800 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сосиски - 250 г;

  • томатний соус - 100 г;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    З квашеної капусти зливаємо рідину, зручно це зробити, переклавши її на друшляк. Потім викладаємо її в сковороду з олією, додаємо часник, пропущений через прес. Все добре перемішуємо і тушкуємо близько півгодини. На окремій сковороді обсмажуємо цибулю, додаємо сосиски, порізані кружальцями. В капусту додаємо томатний соус, цибулю з сосисками, сіль і спеції за смаком. Якщо капуста суховата, можна додати близько 50 мл води. Тушкуємо все разом ще хвилин 10.

    Сосиски з капустою по-німецьки


    Інгредієнти:

  • сосиски - 400 г;

  • кисла капуста - 400 г;

  • яблука - 2 шт.;

  • темне пиво - 100 г;

  • лавровий лист, сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Кожну сосиску розрізаємо на 4-5 шматочків і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Потім в яблуках видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо до сосисок, туди ж кладемо квашену капусту, все перемішуємо і тушкуємо хвилин 5. Потім додаємо лавровий лист, сіль і перець за смаком, заливаємо все темним пивом і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 15. Ну, ось і все, недороге, але при цьому ситне і смачне блюдо готове!

    Як приготувати цвітну капусту з сосисками?


    Інгредієнти:

  • капуста цвітна - 05 кг;

  • баклажани - 300 г;

  • сосиски - 250 г;

  • цибуля - 150 г;

  • морква - 250 г;

  • зелень, сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Капусту ділимо на суцвіття. Якщо вони великі, можна ще розрізати навпіл. Варимо їх у воді, підсоленій за смаком, 10 хвилин після закипання. Подрібнюємо цибулю і моркву. Баклажани нарізаємо кубиками, солимо і заливаємо водою, залишаємо на 20 хвилин,
    Тушкована капуста з сосискою
    щоб вийшла гіркота, а потім промиваємо під проточною водою. Сосиски нарізаємо кружечками, зелень дрібно кришимо. Цибулю обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом, хвилини через 3 додаємо моркву, а ще через 5 хвилин - баклажани. Перемішуємо і обсмажуємо овочі приблизно 10 хвилин. Потім додаємо сосиски, спеції, сіль, перець за смаком. В останню чергу викладаємо капусту, тушкуємо все разом ще хвилин 5 і в самому кінці додаємо подрібнену зелень. Цвітна капуста з сосисками готова. В якості легкого страви до трапези можна також приготувати цвітну капусту з сиром , або капусту броколі . Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Солянка з квашеної капусти
    Солянка з квашеної капусти
    Солянка - це смачне перше або друге блюдо, в якому поєднуються м'ясні продукти з солоними або квашеними овочами. І сьогодні ми розповімо вам, як
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
    Тушкована капуста з баклажанами
    Тушкована капуста з баклажанами
    Ваше повсякденне меню можуть чудово урізноманітнити страви з тушкованих овочів. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати тушковану капусту з
    Тушкована квашена капуста
    Тушкована квашена капуста
    Квашена капуста хороша сама по собі, як закуска, але з неї можна готувати інші смачні та корисні страви. Ми вам розповімо, як можна тушкувати квашену
    Капуста в мікрохвильовці
    Капуста в мікрохвильовці
    Капуста - чудовий корисний овоч. Її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо вам кілька рецептів створення страв з
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка