Тушкована капуста з баклажанами
Страви з тушкованих овочів непогано урізноманітнюють повсякденне меню. Овочі можна вживати в їжу як окрему страву, так і спільно з гарніром, наприклад, приготувати картопляне пюре або відварити рис, гречану крупу.
Здавалося б, що капуста і баклажани не зовсім сумісні продукти, але це помилкова думка. У тушкованому вигляді ці овочі відмінно доповнюють один одного. Основний смак страві додає, звичайно, тушкована капуста , а баклажани дають помилкове відчуття присутності грибів.
Інгредієнти:
дрібно нарізана капуста - 1 кг;
середнього розміру баклажани - 3 шт.;
цибулина - 1 велика;
морква - 1 середня;
рослинна олія, сіль.
Приготування
На олії підсмажуємо порізані на кубики баклажани і пасеруємо цибулю морквиною. Всі овочі з'єднайте, підсолюємо і тушкуємо на слабкому вогні до готовності.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 1 качан;
баклажани - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
помідори - 4 шт.
солодкий болгарський перець - 1 шт.;
рослинна олія, сіль, лавровий лист.
Приготування
Дрібно шаткуємо капусту, до неї додаємо натерту моркву, добре обминаємо руками. Окремо обсмажуємо на олії баклажани і солодкий перець до скоринки золотистого кольору. Помідори прогріваємо на сковороді до м'якості. Баклажани, перець і помідори пересипаємо до капусти з морквою, солимо за смаком і тушкуємо до готовності. В кінці приготування кладемо лавровий лист для аромату, закриваємо кришкою і вимикаємо плиту. Страви потрібно потомитися на гарячій плиті ще близько 5 хвилин.
В рецепт тушкованої капусти з баклажанами можна додавати не тільки лавровий лист, а й інші спеції і приправи: сушену і свіжу зелень, чорний мелений перець, мелений мускатний горіх, імбир порошок. Додаючи ті чи інші приправи до такого, здавалося б, не мудрому і буденного страви, можна отримати несподівано цікаві кулінарні рішення.
Не бійтеся експериментувати і приємного апетиту!
Здавалося б, що капуста і баклажани не зовсім сумісні продукти, але це помилкова думка. У тушкованому вигляді ці овочі відмінно доповнюють один одного. Основний смак страві додає, звичайно, тушкована капуста , а баклажани дають помилкове відчуття присутності грибів.
Тушкована капуста з баклажанами
Інгредієнти:
Приготування
На олії підсмажуємо порізані на кубики баклажани і пасеруємо цибулю морквиною. Всі овочі з'єднайте, підсолюємо і тушкуємо на слабкому вогні до готовності.
Капуста тушкована з баклажанами та помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно шаткуємо капусту, до неї додаємо натерту моркву, добре обминаємо руками. Окремо обсмажуємо на олії баклажани і солодкий перець до скоринки золотистого кольору. Помідори прогріваємо на сковороді до м'якості. Баклажани, перець і помідори пересипаємо до капусти з морквою, солимо за смаком і тушкуємо до готовності. В кінці приготування кладемо лавровий лист для аромату, закриваємо кришкою і вимикаємо плиту. Страви потрібно потомитися на гарячій плиті ще близько 5 хвилин.
В рецепт тушкованої капусти з баклажанами можна додавати не тільки лавровий лист, а й інші спеції і приправи: сушену і свіжу зелень, чорний мелений перець, мелений мускатний горіх, імбир порошок. Додаючи ті чи інші приправи до такого, здавалося б, не мудрому і буденного страви, можна отримати несподівано цікаві кулінарні рішення.
Не бійтеся експериментувати і приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Курча з баклажанами
Курча з баклжанами - вишукане й чудове блюдо для сімейного обіду в недільний день. А приготувати цю смакота зовсім нескладно, і в цьому вам
Тушкована капуста з сосискою
Додати пікантності звичайної тушкованої капусти допоможе класичний німецький спосіб її приготування з додаванням сосисок. Ароматна капуста з
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
Тушкована капуста з рисом
Капуста чудово поєднується з будь-якими продуктами, в тому числі і з злаками. Ми пропонуємо вам простий рецепт тушкованої капусти з рисом. Блюдо
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Тушкована брокколі
Тушкована брокколі - смачне і корисне блюдо, яке можна подавати до столу як самостійно, так і як гарнір до риби або м'яса. У нашій статті ми зібрали