Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована капуста з рисом

Тушкована капуста з рисом

18-03-2015, 09:06
4 697
Тушкована капуста з рисом
Капуста чудово поєднується за смаком з багатьма продуктами, в тому числі, і деякими злаками, наприклад, з рисом. Приготувати капусту тушковану з рисом, нескладно, це блюдо чудово підійде для меню буднього дня. Також його особливо оцінять вегетаріанці будь-якого штибу.

Рецепт тушкованої капусти з рисом


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 1 невеликий качан;

  • рис - 5-8 ст. ложок;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • томат-паста - 2 ст. ложки;

  • лавровий лист, перець горошком, гвоздичка - за смаком;

  • сіль;

  • зелень різна (петрушка, кріп, базилік, естрагон);

  • часник - 2-3 зубчики;

  • рослинне масло - 5 столових ложок (невегетарианци можуть приготувати на свинячому смальці - теж виходить смачно і ситно).


  • Приготування
    Очищені цибулю і моркву нашинкуем і злегка спассеруем на рослинному маслі в казані. Додамо трохи води, лавровий лист і сухі спеції для поліпшення аромату і смаку. Протушкуйте до напівготовності капусти під кришкою. Періодично помішуємо лопаткою або ложкою.
    Додамо в казан промитий рис (краще навіть залити рис окропом і злити воду через 5-8 хвилин). Всі перемішаємо і трохи присолим. Протушкуйте до готовності рису. У казані має бути трохи рідини (якщо що, додамо). Тепер можна закладати томат-пасту. Будемо готувати протягом 3-5 хвилин. Готову тушковану капусту з рисом розкладемо по тарілках і перед подачею приправимо подрібненою зеленню і часником. Подавати краще в теплому вигляді.
    В іншому варіанті приготування можна стушкувати цибулю, моркву і капусту в казані, а окремо зварений рис додати в кінці процесу разом з томат-пастою, після чого протушкувати протягом хвилин 3-х.
    Калорійність тушкованої капусти з рисом у варіанті приготування з використанням рослинної олії дуже невисока. А між тим рис - легко засвоюваний продукт, капуста містить масу корисних речовин і клітковини, томат додасть антиоксидантів. Так що готуйте із задоволенням і їжте на здоров'я.
    Тушкована капуста з рисом

    Тушкована квашена капуста з рисом готується так само, як і свіжа, тільки її спочатку слід промити і хвилин на п'ять відкинути на друшляк.
    Для того щоб зробити це блюдо більш цікавим, можна використовувати різні види капусти окремо або у комбінаціях. У цих варіантах слід врахувати, що пекінська і савойська капусти тушкуються швидше, броколі та червона - повільніше, а кольрабі набагато повільніше білокачанної. Так що послідовність закладки і час термічної обробки слід коригувати окремо, що, втім, досить нескладно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
    Тушкована капуста з ковбасою
    Тушкована капуста з ковбасою
    Тушкована капуста з ковбасою - це швидке, просте і смачне блюдо для буднів. Простоту його приготування оцінять зайняті люди. Давайте розглянемо
    Тушкована капуста з реберцями
    Тушкована капуста з реберцями
    Капуста, тушкована з реберцями - чудове повсякденна страва. Та варіантів його приготування може бути досить багато. Можна використовувати свіжу,
    Тушкована капуста на зиму
    Тушкована капуста на зиму
    Капуста - це корисний продукт, який у кулінарії застосовується досить широко. Її варять, тушкують, використовують у створенні супів і салатів, а
    Солянка овочева на зиму
    Солянка овочева на зиму
    Солянка овочева - це прекрасна заготівля на зиму. У холодну пору року її можна додавати в салати, супи, подавати з м'ясними та рибними стравами.
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка