Тушкована капуста з ковбасою
Просте, ситне, поживне і смачне блюдо для буднів - тушкована капуста з ковбасою, готувати яке надзвичайно просто. Подібні рецепти відомі у кулінарні традиції багатьох країн і особливо популярні у німецькомовних народів і у слов'ян. Красу і простоту цього рецепта оцінять зайняті люди.
Інгредієнти:
капуста білокачанна або савойська - 05-08 кг;
ковбаса (наприклад, «Краківська» або будь-яка шинка) - 300-500 г;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
часник - 2-4 зубчики;
сало для шкварок або смалець свинячий;
зелень свіжа різна (петрушка, кріп, кінза та ін);
томат-паста - 2 ст. ложки (за бажанням);
сухі спеції (перець горошком, кмин, лавровий лист, гвоздичка).
Приготування
Цибулю, очищений і нашатковану чверть кільцями, обсмажуємо на шкварках або смальці в казані або сотейнику. Ковбасу нарізаємо невеликими кубиками або брусочками. Квашену капусту промиваємо водою і відкидаємо на друшляк.
Додаємо в казан ковбасу одночасно з капустою і спеціями. Тушкуємо на малому вогні до готовності, періодично перемішуючи. В кінці процесу можна додати томат-пасту, розведену водою (необов'язково). Приправляємо продавлений через прес часником і подрібненою зеленню.
До капусти, тушкованої з ковбасою, можна подати келих пива та/або чарку пряної горілки.
Інгредієнти:
капуста брюссельська - 300 г;
капуста червонокачанна - 300 г;
ковбаса - 300-500 г;
цибуля ріпчаста білий - 1шт.;
цибуля ріпчаста червоний - 1шт.;
смалець свинячий або шкварки (або рослинне масло);
часник - 2-4 зубчики;
солодкий перець червоний - 2 шт.;
перець червоний гострий;
зелень різна;
трохи білого або рожевого вина;
сухі спеції (кмин, перець горошком, гвоздичка, лаврове листя, насіння коріандру, фенхель).
Приготування
Нарізати чверть кільцями червону цибулину пасеруємо в сковороді. Додаємо червонокачанну капусту і тушкуємо з додаванням вина і спецій.
Білу цибулину, нарізану таким же чином, пасеруємо в глибокій сковороді. Додаємо брюссельську капусту (цілими кочанчиками), ковбасу, нарізану брусочками і солодкий перець соломкою. Тушкуємо до м'якості капусти і перцю. Розкладаємо по тарілках, поруч викладаємо тушковану червону капусту. Приправляємо гострим перцем і часником. Оформляємо зеленню. Сіль не потрібна - в ковбасі її більш ніж достатньо. Можна подати світле столове вино або темне пиво.
Інгредієнти:
ковбаса, шинка - 300-500 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
капуста кольрабі - 200 г;
капуста пак-чой - 200-300 р;
олія кунжутна - 4-5 ст. ложок;
шаосінське рисове вино;
часник - 4 зубчики або пучок черемші;
соєвий соус;
цукор - 1 ст. ложка;
імбир свіжий;
перець гострий червоний;
зелень (петрушка, кінза, кріп, естрагон, лимонне сорго).
Приготування
Готуємо на сильному вогні.
Очищений цибулю нарізаємо чверть кільцями й обсмажуємо в воке або глибокій сковороді на кунжутній олії. Кольрабі очистити і нарізаємо короткою соломкою і додаємо до цибулі разом з ковбасою, нарізаним брусочками. Тушкуємо зі спеціями, енергійно помішуючи лопаткою, до готовності (хвилин 20). Листя пак-чой подрібнюємо і запарюємо в окропі на 5-8 хвилин, потім воду зливаємо і кладемо в вок. Приправляємо цукром і додаємо 30 мл рисового вина. Тушкуємо ще хвилин 2-х.
Готуємо соус: корінь імбиру натираємо на дрібній тертці, часник продавлюємо, додаємо подрібнений гострий перець і соєвий соус. Через 10 хвилин проціджують через ситечко. Вливаємо в вок і перемішуємо. Розкладаємо по тарілками і посипаємо подрібненою зеленню. Прикрашаємо гілочками зелені. Можна подати відварний рис або рисову локшину.
Рецепт тушкованою квашеною капусти з копченої або вареною ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю, очищений і нашатковану чверть кільцями, обсмажуємо на шкварках або смальці в казані або сотейнику. Ковбасу нарізаємо невеликими кубиками або брусочками. Квашену капусту промиваємо водою і відкидаємо на друшляк.
Додаємо в казан ковбасу одночасно з капустою і спеціями. Тушкуємо на малому вогні до готовності, періодично перемішуючи. В кінці процесу можна додати томат-пасту, розведену водою (необов'язково). Приправляємо продавлений через прес часником і подрібненою зеленню.
До капусти, тушкованої з ковбасою, можна подати келих пива та/або чарку пряної горілки.
Тушкована свіжа капуста 2-х видів з копченою ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Нарізати чверть кільцями червону цибулину пасеруємо в сковороді. Додаємо червонокачанну капусту і тушкуємо з додаванням вина і спецій.
Білу цибулину, нарізану таким же чином, пасеруємо в глибокій сковороді. Додаємо брюссельську капусту (цілими кочанчиками), ковбасу, нарізану брусочками і солодкий перець соломкою. Тушкуємо до м'якості капусти і перцю. Розкладаємо по тарілках, поруч викладаємо тушковану червону капусту. Приправляємо гострим перцем і часником. Оформляємо зеленню. Сіль не потрібна - в ковбасі її більш ніж достатньо. Можна подати світле столове вино або темне пиво.
Рецепт тушкованої капусти з ковбасою в східному стилі
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо на сильному вогні.
Очищений цибулю нарізаємо чверть кільцями й обсмажуємо в воке або глибокій сковороді на кунжутній олії. Кольрабі очистити і нарізаємо короткою соломкою і додаємо до цибулі разом з ковбасою, нарізаним брусочками. Тушкуємо зі спеціями, енергійно помішуючи лопаткою, до готовності (хвилин 20). Листя пак-чой подрібнюємо і запарюємо в окропі на 5-8 хвилин, потім воду зливаємо і кладемо в вок. Приправляємо цукром і додаємо 30 мл рисового вина. Тушкуємо ще хвилин 2-х.
Готуємо соус: корінь імбиру натираємо на дрібній тертці, часник продавлюємо, додаємо подрібнений гострий перець і соєвий соус. Через 10 хвилин проціджують через ситечко. Вливаємо в вок і перемішуємо. Розкладаємо по тарілками і посипаємо подрібненою зеленню. Прикрашаємо гілочками зелені. Можна подати відварний рис або рисову локшину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з ковбасою і кукурудзою
Салати з ковбасою, особливо купленої в магазині, звичайно ж, не є корисним стравою. Але якщо немає часу на приготування чого-небудь серйозного або
Салат з капустою і ковбасою
Салати - це, безумовно, відмінна закуска на будь-якому столі. Та й готувати їх досить просто і швидко. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудовий
Дивовижна капуста з м'ясом у горщиках
Капуста з м'ясом - це прекрасне поєднання, при чому як зі свіжою, так і з квашеною. І сьогодні ми пропонуємо вам парочку цікавих і смачних рецептів
Тушкована капуста з рисом
Капуста чудово поєднується з будь-якими продуктами, в тому числі і з злаками. Ми пропонуємо вам простий рецепт тушкованої капусти з рисом. Блюдо
Капуста в горщиках
Якщо ви віддаєте перевагу виключно здорову їжу, тоді наш сьогоднішній рецепт для вас. Ми пропонуємо вам зробити просте страву до вечері - тушкувати
Тушкована капуста з реберцями
Капуста, тушкована з реберцями - чудове повсякденна страва. Та варіантів його приготування може бути досить багато. Можна використовувати свіжу,