Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована капуста з ковбасою

Тушкована капуста з ковбасою

18-03-2015, 09:07
3 822
Тушкована капуста з ковбасою
Просте, ситне, поживне і смачне блюдо для буднів - тушкована капуста з ковбасою, готувати яке надзвичайно просто. Подібні рецепти відомі у кулінарні традиції багатьох країн і особливо популярні у німецькомовних народів і у слов'ян. Красу і простоту цього рецепта оцінять зайняті люди.

Рецепт тушкованою квашеною капусти з копченої або вареною ковбасою


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна або савойська - 05-08 кг;

  • ковбаса (наприклад, «Краківська» або будь-яка шинка) - 300-500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • часник - 2-4 зубчики;

  • сало для шкварок або смалець свинячий;

  • зелень свіжа різна (петрушка, кріп, кінза та ін);

  • томат-паста - 2 ст. ложки (за бажанням);

  • сухі спеції (перець горошком, кмин, лавровий лист, гвоздичка).


  • Приготування
    Цибулю, очищений і нашатковану чверть кільцями, обсмажуємо на шкварках або смальці в казані або сотейнику. Ковбасу нарізаємо невеликими кубиками або брусочками. Квашену капусту промиваємо водою і відкидаємо на друшляк.
    Додаємо в казан ковбасу одночасно з капустою і спеціями. Тушкуємо на малому вогні до готовності, періодично перемішуючи. В кінці процесу можна додати томат-пасту, розведену водою (необов'язково). Приправляємо продавлений через прес часником і подрібненою зеленню.
    До капусти, тушкованої з ковбасою, можна подати келих пива та/або чарку пряної горілки.

    Тушкована свіжа капуста 2-х видів з копченою ковбасою


    Інгредієнти:

  • капуста брюссельська - 300 г;

  • капуста червонокачанна - 300 г;

  • ковбаса - 300-500 г;

  • цибуля ріпчаста білий - 1шт.;

  • цибуля ріпчаста червоний - 1шт.;

  • смалець свинячий або шкварки (або рослинне масло);

  • часник - 2-4 зубчики;

  • солодкий перець червоний - 2 шт.;

  • перець червоний гострий;

  • зелень різна;

  • трохи білого або рожевого вина;

  • сухі спеції (кмин, перець горошком, гвоздичка, лаврове листя, насіння коріандру, фенхель).


  • Приготування
    Нарізати чверть кільцями червону цибулину пасеруємо в сковороді. Додаємо червонокачанну капусту і тушкуємо з додаванням вина і спецій.
    Білу цибулину, нарізану таким же чином, пасеруємо в глибокій сковороді. Додаємо брюссельську капусту (цілими кочанчиками), ковбасу, нарізану брусочками і солодкий перець соломкою. Тушкуємо до м'якості капусти і перцю. Розкладаємо по тарілках, поруч викладаємо тушковану червону капусту. Приправляємо гострим перцем і часником. Оформляємо зеленню. Сіль не потрібна - в ковбасі її більш ніж достатньо. Можна подати світле столове вино або темне пиво.

    Рецепт тушкованої капусти з ковбасою в східному стилі


    Інгредієнти:

  • ковбаса, шинка - 300-500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • капуста кольрабі - 200 г;

  • капуста пак-чой - 200-300 р;

  • олія кунжутна - 4-5 ст. ложок;

  • шаосінське рисове вино;

  • часник - 4 зубчики або пучок черемші;

  • соєвий соус;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • імбир свіжий;

  • перець гострий червоний;

  • зелень (петрушка, кінза, кріп, естрагон, лимонне сорго).


  • Приготування
    Готуємо на сильному вогні.
    Очищений цибулю нарізаємо чверть кільцями й обсмажуємо в воке або глибокій сковороді на кунжутній олії. Кольрабі очистити і
    Тушкована капуста з ковбасою
    нарізаємо короткою соломкою і додаємо до цибулі разом з ковбасою, нарізаним брусочками. Тушкуємо зі спеціями, енергійно помішуючи лопаткою, до готовності (хвилин 20). Листя пак-чой подрібнюємо і запарюємо в окропі на 5-8 хвилин, потім воду зливаємо і кладемо в вок. Приправляємо цукром і додаємо 30 мл рисового вина. Тушкуємо ще хвилин 2-х.
    Готуємо соус: корінь імбиру натираємо на дрібній тертці, часник продавлюємо, додаємо подрібнений гострий перець і соєвий соус. Через 10 хвилин проціджують через ситечко. Вливаємо в вок і перемішуємо. Розкладаємо по тарілками і посипаємо подрібненою зеленню. Прикрашаємо гілочками зелені. Можна подати відварний рис або рисову локшину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з ковбасою і кукурудзою
    Салат з ковбасою і кукурудзою
    Салати з ковбасою, особливо купленої в магазині, звичайно ж, не є корисним стравою. Але якщо немає часу на приготування чого-небудь серйозного або
    Салат з капустою і ковбасою
    Салат з капустою і ковбасою
    Салати - це, безумовно, відмінна закуска на будь-якому столі. Та й готувати їх досить просто і швидко. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудовий
    Дивовижна капуста з м'ясом у горщиках
    Дивовижна капуста з м'ясом у горщиках
    Капуста з м'ясом - це прекрасне поєднання, при чому як зі свіжою, так і з квашеною. І сьогодні ми пропонуємо вам парочку цікавих і смачних рецептів
    Тушкована капуста з рисом
    Тушкована капуста з рисом
    Капуста чудово поєднується з будь-якими продуктами, в тому числі і з злаками. Ми пропонуємо вам простий рецепт тушкованої капусти з рисом. Блюдо
    Капуста в горщиках
    Капуста в горщиках
    Якщо ви віддаєте перевагу виключно здорову їжу, тоді наш сьогоднішній рецепт для вас. Ми пропонуємо вам зробити просте страву до вечері - тушкувати
    Тушкована капуста з реберцями
    Тушкована капуста з реберцями
    Капуста, тушкована з реберцями - чудове повсякденна страва. Та варіантів його приготування може бути досить багато. Можна використовувати свіжу,