Капуста в горщиках
Капусту (білокачанну, цвітну, червону або брюссельську) можна дуже смачно приготувати по-селянськи в керамічних горщиках (як порційних, так і одному загальному на 2 або 3 порції). Такий спосіб термічної обробки продуктів та приготування їжі як ловлення в горщиках в печі або в духовій шафі вважається одним з найбільш здорових.
Інгредієнти:
капуста білокачанна (можна використовувати квашену) - близько 200 г (на 1 порцію);
цибуля ріпчаста - 05 шт.;
олія або смалець (шкварки з свинячого сала) - 2 ст. ложки;
перець горошком - 3 шт.;
гвоздичка - 1 шт.;
насіння кмину та коріандру - за смаком;
свіжа зелень (кріп, петрушка та ін);
гострий червоний перець;
часник - по 1 зубчику на порцію;
сіль.
Приготування
Якщо використовуємо квашену капусту , то промиваємо її ретельно і відкидаємо на друшляк.
Очищений ріпчасту цибулю наріжемо чверть кільцями і злегка обсмажимо в сковороді на маслі, смальці або зі шкварками. Перекладемо вміст сковороди в горщик (зручно обсмажити цибулю відразу на потрібну кількість порцій і потім розподілити по горщикам).
Далі тонко шаткуємо капусту і закладаємо в горщики поверх обсмаженої цибулі, додаємо спеції, перемішуємо. Заливаємо до 20 мл води (на порцію) і закриваємо горщики кришками. Розміщуємо їх в духову шафу, розігрітий до температури близько 180 градусів С, на 30-40 хвилин. Подаємо в горщиках, приправивши рубаною зеленню, червоним перцем і подрібненим часником.
Точно так само можна приготувати і цвітну капусту в горщику, тільки ми не шаткуємо її, а розбираємо на дрібні качанчики. Можна перед закладанням в горщик обдати капусту окропом і почекати 3-5 хвилин, після чого відкинути на друшляк - час приготування скоротиться.
Якщо готуємо червону капусту, можна і доцільно використовувати червоний лук - така страва буде мати не тільки інший колір, але й інший смак.
Якщо готуємо брюссельську капусту - закладаємо її в горщики.
Тушкована капуста в горщику
Інгредієнти:
Приготування
Якщо використовуємо квашену капусту , то промиваємо її ретельно і відкидаємо на друшляк.
Очищений ріпчасту цибулю наріжемо чверть кільцями і злегка обсмажимо в сковороді на маслі, смальці або зі шкварками. Перекладемо вміст сковороди в горщик (зручно обсмажити цибулю відразу на потрібну кількість порцій і потім розподілити по горщикам).
Далі тонко шаткуємо капусту і закладаємо в горщики поверх обсмаженої цибулі, додаємо спеції, перемішуємо. Заливаємо до 20 мл води (на порцію) і закриваємо горщики кришками. Розміщуємо їх в духову шафу, розігрітий до температури близько 180 градусів С, на 30-40 хвилин. Подаємо в горщиках, приправивши рубаною зеленню, червоним перцем і подрібненим часником.
Точно так само можна приготувати і цвітну капусту в горщику, тільки ми не шаткуємо її, а розбираємо на дрібні качанчики. Можна перед закладанням в горщик обдати капусту окропом і почекати 3-5 хвилин, після чого відкинути на друшляк - час приготування скоротиться.
Якщо готуємо червону капусту, можна і доцільно використовувати червоний лук - така страва буде мати не тільки інший колір, але й інший смак.
Якщо готуємо брюссельську капусту - закладаємо її в горщики.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дивовижна капуста з м'ясом у горщиках
Капуста з м'ясом - це прекрасне поєднання, при чому як зі свіжою, так і з квашеною. І сьогодні ми пропонуємо вам парочку цікавих і смачних рецептів
М'ясо з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
Як приготувати брюссельську капусту?
Брюссельська капуста, на відміну від інших її видів - броколі, цвітної, білокачанної - мало популярна, але страви, зроблені з неї, сподобаються
Тушкована капуста з ковбасою
Тушкована капуста з ковбасою - це швидке, просте і смачне блюдо для буднів. Простоту його приготування оцінять зайняті люди. Давайте розглянемо
Тушкована капуста з реберцями
Капуста, тушкована з реберцями - чудове повсякденна страва. Та варіантів його приготування може бути досить багато. Можна використовувати свіжу,
Пити - рецепт
Азербайджанський суп піті, як і більшість рецептів національної кухні, - ситне і смачне блюдо. Готується такий суп в глиняних горщиках, за допомогою