Як приготувати брюссельську капусту?
У порівнянні з усіма іншими видами капусти - цвітної, білоголової, брокколі та ін. - брюссельська капуста зовсім не популярна, але страви, приготовані з неї дуже корисні і здатні задовольнити будь-якого вибагливого гурмана. Давайте розглянемо з вами способи, як приготувати брюссельську капусту.
Інгредієнти:
куряче філе - 2 шт.;
брюссельська капуста - 150 г;
рослинна олія;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
кунжутне пелюстки - для прикраси;
сметана - 100 мл;
крохмаль;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Розглянемо простий варіант, як зварити брюссельську капусту. Курку нарізаємо невеликими шматочками, посипаємо сіллю, перцем і гарненько перемішуємо. Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо кільцями. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом, вибираємо програму «Випічка» і прогріваємо протягом 5 хвилин. Потім викладаємо курку і обсмажуємо приблизно 10 хвилин. Після того як м'ясо приготується, обережно перекладаємо його на блюдо, а в маслі обсмажуємо моркву і цибулю. Потім до обсмажування додаємо брюссельську капусту, спеції і курку.
У сметану кладемо крохмаль, перемішуємо і отриманий соус виливаємо на курку з брюссельською капустою. Акуратно все перемішуємо, ставимо програму «Гасіння» і час 20 хвилин. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо кунжутним пелюстками.
Інгредієнти:
капуста брюссельська - 400 г;
масло рослинне - 2 ст. ложки.
Для кляру:
молоко - 1 ст.;
яйце - 1 шт.;
борошно - 05 склянки;
сіль - за смаком.
Приготування
Качанчики брюссельської капусти моєму, відварюємо в солоній воді, відкидаємо на друшляк, а потім мачає в кляр і обсмажуємо на рослинному маслі до світло - коричневого кольору.
Інгредієнти:
сир - 200 г;
сметана - 200 мл;
болгарський перець - 1 шт.;
зелень петрушки;
панірувальні сухарі;
капуста брюссельська - 400 г;
вершкове масло;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Розповімо ще один спосіб, як приготувати брюссельську капусту. Качанчики капусти перебираємо, видаляємо верхні листки і бланшируем її в киплячій воді 5 хвилин. Потім виливаємо воду і викладаємо капусту у форму, обмащений маслом і посипану панірувальними сухарями. Сир натираємо на крупній тертці, зелень подрібнюємо, а у перцю видаляємо нутрощі і подрібнюємо його дрібними кубиками. Сметану змішуємо з тертим сиром, зеленню і перцем. Викладаємо масу поверх капусти і ставимо гарячу духовку на 20 хвилин. Подаємо запіканку як гарнір до м'яса або окремого страви.
Брюссельська капуста в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо простий варіант, як зварити брюссельську капусту. Курку нарізаємо невеликими шматочками, посипаємо сіллю, перцем і гарненько перемішуємо. Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо кільцями. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом, вибираємо програму «Випічка» і прогріваємо протягом 5 хвилин. Потім викладаємо курку і обсмажуємо приблизно 10 хвилин. Після того як м'ясо приготується, обережно перекладаємо його на блюдо, а в маслі обсмажуємо моркву і цибулю. Потім до обсмажування додаємо брюссельську капусту, спеції і курку.
У сметану кладемо крохмаль, перемішуємо і отриманий соус виливаємо на курку з брюссельською капустою. Акуратно все перемішуємо, ставимо програму «Гасіння» і час 20 хвилин. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо кунжутним пелюстками.
Брюссельська капуста в клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Качанчики брюссельської капусти моєму, відварюємо в солоній воді, відкидаємо на друшляк, а потім мачає в кляр і обсмажуємо на рослинному маслі до світло - коричневого кольору.
Запіканка з брюссельської капусти
Інгредієнти:
Приготування
Розповімо ще один спосіб, як приготувати брюссельську капусту. Качанчики капусти перебираємо, видаляємо верхні листки і бланшируем її в киплячій воді 5 хвилин. Потім виливаємо воду і викладаємо капусту у форму, обмащений маслом і посипану панірувальними сухарями. Сир натираємо на крупній тертці, зелень подрібнюємо, а у перцю видаляємо нутрощі і подрібнюємо його дрібними кубиками. Сметану змішуємо з тертим сиром, зеленню і перцем. Викладаємо масу поверх капусти і ставимо гарячу духовку на 20 хвилин. Подаємо запіканку як гарнір до м'яса або окремого страви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Брюссельська капуста - рецепти
Брюссельська капуста - одна з молодих і корисних овочевих культур. Її використовують для приготування запіканок, супів, фарширують яйцем і обсмажують
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Смажена капуста - рецепт
Капуста - смачний і корисний дієтичний продукт. Різновидів її багато: білокачанна, брюссельська, пекінська, кольорова і т. д. І сьогодні ми розповімо
Цвітна капуста в пароварці
Цвітна капуста - корисний овоч, хоч і не має особливих смакових якостей. І сьогодні ми пропонуємо приготувати її в пароварці - корисному кухонному
Капуста в мультиварці - рецепти
Тушкована капуста - ситний варіант вечері або обіду. А щоб прискорити цей процес ми приготуємо її в мультиварці. Також ми поговоримо про смаженої і
Брюссельська капуста в мультиварці
У брюссельській капусті містяться корисні амінокислоти і мінерали. З неї можна приготувати безліч смачних страв. І сьогодні ми розберемося, які