Смажена капуста - рецепт
Давайте розглянемо з вами прості рецепти приготування смаженої капусти.
Смажена брюссельська капуста
Інгредієнти:
брюссельська капуста - 450 г;
часник - 3 зубчики;
спеції;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
лимон - 2 шт.
Приготування
Брюссельську капусту промиваємо, обриваємо всі зів'ялі листочки і розрізаємо великі головки навпіл. Лимон обполіскуємо під водою, знімаємо цедру і вичавлюємо сік. Часник очищаємо і видавлюємо через прес. У великій сковороді нагріваємо на середньому вогні оливкове масло й обсмажуємо спочатку листочки, а потім додаємо капустяні головки.
Перемішуємо гарненько, щоб овочі рівномірно вкрилися оливковим маслом. Далі кидаємо терту лимонну цедру і видавлений часник. Знову перемішуємо і продовжуємо обсмажувати капусту на середньому вогні до м'якості. Потім збризкуємо страву лимонним соком, солимо і перчимо за смаком. Готову капусту знімаємо з вогню і перекладаємо у велику сервірувальну тарілку.
Смажена капуста з ковбасою
Інгредієнти:
ковбаса напівкопчена - 500 г;
білокачанна капуста - 05 шт.;
цибулина - 1 шт.;
томатна паста - 4 ст. ложки;
вода - 05 склянки;
морква - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Моркву натираємо на тертці, а ковбасу ріжемо шматочками. Капусту шаткуємо, часник пропускаємо через прес. Тепер розігріваємо в сковороді масло і пасеруємо в ньому цибульку з морквою на середньому вогні. Потім додаємо ковбаску, капусту і перемішуємо. Печемо до рум'яного кольору, солимо, перчимо, додаємо часник і кладемо томатну пасту , розведене у воді. Готову капусту посипаємо зеленню і подаємо на стіл.
Цвітна капуста, смажена в клярі
Інгредієнти:
цвітна капуста - 05 шт.;
куряче яйце - 2 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
борошно - 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Капусту промиваємо, обсушуємо і поділяємо на суцвіття. У велику каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, солимо і додаємо капусту. Варимо її близько 7 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк і охолодити. В окремій мисці збиваємо виделкою яйце з сіллю, додаємо борошно і перемішуємо. Кожен шматочок капусти занурюємо в кляр і обсмажуємо на гарячій сковороді масло з двох сторін. Буквально через 10 хвилин смажена капуста з яйцем готова.
Рецепт пиріжків з пряженою капустою
Інгредієнти:
готове дріжджове тісто - 1 кг;
білокачанна капуста - 900 г;
цибулина - 1 шт.;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Цибулю чистимо від луски і нарізаємо дрібними кубиками. Капусту дрібно шаткуємо і викладаємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо на невеликому вогні до напівпрозорого стану, а потім додаємо цибулю. Помішуючи, пасеруємо овочі до повної готовності, солимо і приправляємо за смаком перцем.
Тепер переходимо до ліплення пиріжків: відокремлюємо від тесту невеликий шматочок, розгортаємо його качалкою, кладемо в середину начинку і з'єднуємо краю. Викладаємо пиріжки на розігріту сковороду швом вниз і обсмажуємо їх з усіх сторін. Надлишки масла видаляємо за допомогою паперової серветочки і подаємо страву до свіжозвареної чаю.
Смажена капуста в мультиварці
Інгредієнти:
капуста білокачанна - 1 шт.;
цибулина -1 шт.;
олія рослинна;
спеції;
зелена цибуля - 05 пучка.
Приготування
Капусту шаткуємо соломкою, мнемо гарненько руками і посипаємо сіллю. У чашу мультиварки наливаємо масло, виставляємо режим «Смаження» і закриваємо кришку. Через 10 хвилин додаємо подрібнену цибулю і смажимо овочі до рум'яного кольору, подсаливая за смаком. Готову страву посипаємо зеленою цибулькою і подаємо як гарнір до риби, м'яса або овочів.
Смажена брюссельська капуста
Інгредієнти:
Приготування
Брюссельську капусту промиваємо, обриваємо всі зів'ялі листочки і розрізаємо великі головки навпіл. Лимон обполіскуємо під водою, знімаємо цедру і вичавлюємо сік. Часник очищаємо і видавлюємо через прес. У великій сковороді нагріваємо на середньому вогні оливкове масло й обсмажуємо спочатку листочки, а потім додаємо капустяні головки.
Перемішуємо гарненько, щоб овочі рівномірно вкрилися оливковим маслом. Далі кидаємо терту лимонну цедру і видавлений часник. Знову перемішуємо і продовжуємо обсмажувати капусту на середньому вогні до м'якості. Потім збризкуємо страву лимонним соком, солимо і перчимо за смаком. Готову капусту знімаємо з вогню і перекладаємо у велику сервірувальну тарілку.
Смажена капуста з ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Моркву натираємо на тертці, а ковбасу ріжемо шматочками. Капусту шаткуємо, часник пропускаємо через прес. Тепер розігріваємо в сковороді масло і пасеруємо в ньому цибульку з морквою на середньому вогні. Потім додаємо ковбаску, капусту і перемішуємо. Печемо до рум'яного кольору, солимо, перчимо, додаємо часник і кладемо томатну пасту , розведене у воді. Готову капусту посипаємо зеленню і подаємо на стіл.
Цвітна капуста, смажена в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Капусту промиваємо, обсушуємо і поділяємо на суцвіття. У велику каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, солимо і додаємо капусту. Варимо її близько 7 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк і охолодити. В окремій мисці збиваємо виделкою яйце з сіллю, додаємо борошно і перемішуємо. Кожен шматочок капусти занурюємо в кляр і обсмажуємо на гарячій сковороді масло з двох сторін. Буквально через 10 хвилин смажена капуста з яйцем готова.
Рецепт пиріжків з пряженою капустою
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю чистимо від луски і нарізаємо дрібними кубиками. Капусту дрібно шаткуємо і викладаємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо на невеликому вогні до напівпрозорого стану, а потім додаємо цибулю. Помішуючи, пасеруємо овочі до повної готовності, солимо і приправляємо за смаком перцем.
Тепер переходимо до ліплення пиріжків: відокремлюємо від тесту невеликий шматочок, розгортаємо його качалкою, кладемо в середину начинку і з'єднуємо краю. Викладаємо пиріжки на розігріту сковороду швом вниз і обсмажуємо їх з усіх сторін. Надлишки масла видаляємо за допомогою паперової серветочки і подаємо страву до свіжозвареної чаю.
Смажена капуста в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Капусту шаткуємо соломкою, мнемо гарненько руками і посипаємо сіллю. У чашу мультиварки наливаємо масло, виставляємо режим «Смаження» і закриваємо кришку. Через 10 хвилин додаємо подрібнену цибулю і смажимо овочі до рум'яного кольору, подсаливая за смаком. Готову страву посипаємо зеленою цибулькою і подаємо як гарнір до риби, м'яса або овочів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажена ковбаса
Хто ж з нас не любить ковбасу?! А якщо вона ще й смажена з овочами або картоплею, відязикатися від такої смакоти складно. Пропонуємо вашій увазі
Брюссельська капуста - рецепти
Брюссельська капуста - одна з молодих і корисних овочевих культур. Її використовують для приготування запіканок, супів, фарширують яйцем і обсмажують
Цвітна капуста з яйцем
Цвітна капуста з яйцем - корисне блюдо на кожен день. Готувати досить швидко, а виходить в результаті смачно, ситно і корисно. Давайте розглянемо
Цвітна капуста в панірувальних сухарях
Цвітна капуста - корисний продукт, в якому міститься велика кількість вітаміну С. Використовувати її в приготуванні різних страв можна і влітку, і
Капуста в мультиварці - рецепти
Тушкована капуста - ситний варіант вечері або обіду. А щоб прискорити цей процес ми приготуємо її в мультиварці. Також ми поговоримо про смаженої і
Брюссельська капуста в мультиварці
У брюссельській капусті містяться корисні амінокислоти і мінерали. З неї можна приготувати безліч смачних страв. І сьогодні ми розберемося, які