Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажена капуста - рецепт

Смажена капуста - рецепт

17-03-2015, 21:32
2 171
Смажена капуста - рецепт
Давайте розглянемо з вами прості рецепти приготування смаженої капусти.
Смажена брюссельська капуста
Інгредієнти:

  • брюссельська капуста - 450 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • спеції;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • лимон - 2 шт.


  • Приготування
    Брюссельську капусту промиваємо, обриваємо всі зів'ялі листочки і розрізаємо великі головки навпіл. Лимон обполіскуємо під водою, знімаємо цедру і вичавлюємо сік. Часник очищаємо і видавлюємо через прес. У великій сковороді нагріваємо на середньому вогні оливкове масло й обсмажуємо спочатку листочки, а потім додаємо капустяні головки.
    Перемішуємо гарненько, щоб овочі рівномірно вкрилися оливковим маслом. Далі кидаємо терту лимонну цедру і видавлений часник. Знову перемішуємо і продовжуємо обсмажувати капусту на середньому вогні до м'якості. Потім збризкуємо страву лимонним соком, солимо і перчимо за смаком. Готову капусту знімаємо з вогню і перекладаємо у велику сервірувальну тарілку.
    Смажена капуста з ковбасою
    Інгредієнти:

  • ковбаса напівкопчена - 500 г;

  • білокачанна капуста - 05 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • томатна паста - 4 ст. ложки;

  • вода - 05 склянки;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Моркву натираємо на тертці, а ковбасу ріжемо шматочками. Капусту шаткуємо, часник пропускаємо через прес. Тепер розігріваємо в сковороді масло і пасеруємо в ньому цибульку з морквою на середньому вогні. Потім додаємо ковбаску, капусту і перемішуємо. Печемо до рум'яного кольору, солимо, перчимо, додаємо часник і кладемо томатну пасту , розведене у воді. Готову капусту посипаємо зеленню і подаємо на стіл.
    Цвітна капуста, смажена в клярі
    Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 05 шт.;

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Капусту промиваємо, обсушуємо і поділяємо на суцвіття. У велику каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, солимо і додаємо капусту. Варимо її близько 7 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк і охолодити. В окремій мисці збиваємо виделкою яйце з сіллю, додаємо борошно і перемішуємо. Кожен шматочок капусти занурюємо в кляр і обсмажуємо на гарячій сковороді масло з двох сторін. Буквально через 10 хвилин смажена капуста з яйцем готова.
    Рецепт пиріжків з пряженою капустою
    Інгредієнти:

  • готове дріжджове тісто - 1 кг;

  • білокачанна капуста - 900 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Цибулю чистимо від луски і нарізаємо дрібними кубиками. Капусту дрібно шаткуємо і викладаємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо на невеликому вогні до напівпрозорого стану, а потім додаємо цибулю. Помішуючи, пасеруємо овочі до повної готовності, солимо і приправляємо за смаком перцем.
    Тепер переходимо до ліплення пиріжків: відокремлюємо від тесту невеликий шматочок, розгортаємо його качалкою, кладемо в середину начинку і з'єднуємо краю. Викладаємо пиріжки на розігріту сковороду швом вниз і обсмажуємо їх з усіх сторін. Надлишки масла видаляємо за допомогою паперової серветочки і подаємо страву до свіжозвареної чаю.
    Смажена капуста в мультиварці
    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 1 шт.;

  • цибулина -1 шт.;

  • олія рослинна;

  • Смажена капуста - рецепт

  • спеції;

  • зелена цибуля - 05 пучка.


  • Приготування
    Капусту шаткуємо соломкою, мнемо гарненько руками і посипаємо сіллю. У чашу мультиварки наливаємо масло, виставляємо режим «Смаження» і закриваємо кришку. Через 10 хвилин додаємо подрібнену цибулю і смажимо овочі до рум'яного кольору, подсаливая за смаком. Готову страву посипаємо зеленою цибулькою і подаємо як гарнір до риби, м'яса або овочів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажена ковбаса
    Смажена ковбаса
    Хто ж з нас не любить ковбасу?! А якщо вона ще й смажена з овочами або картоплею, відязикатися від такої смакоти складно. Пропонуємо вашій увазі
    Брюссельська капуста - рецепти
    Брюссельська капуста - рецепти
    Брюссельська капуста - одна з молодих і корисних овочевих культур. Її використовують для приготування запіканок, супів, фарширують яйцем і обсмажують
    Цвітна капуста з яйцем
    Цвітна капуста з яйцем
    Цвітна капуста з яйцем - корисне блюдо на кожен день. Готувати досить швидко, а виходить в результаті смачно, ситно і корисно. Давайте розглянемо
    Цвітна капуста в панірувальних сухарях
    Цвітна капуста в панірувальних сухарях
    Цвітна капуста - корисний продукт, в якому міститься велика кількість вітаміну С. Використовувати її в приготуванні різних страв можна і влітку, і
    Капуста в мультиварці - рецепти
    Капуста в мультиварці - рецепти
    Тушкована капуста - ситний варіант вечері або обіду. А щоб прискорити цей процес ми приготуємо її в мультиварці. Також ми поговоримо про смаженої і
    Брюссельська капуста в мультиварці
    Брюссельська капуста в мультиварці
    У брюссельській капусті містяться корисні амінокислоти і мінерали. З неї можна приготувати безліч смачних страв. І сьогодні ми розберемося, які