Цвітна капуста з яйцем
Цвітна капуста з яйцем - швидке в приготуванні і самостійне блюдо на кожен день. У цьому продукті містяться корисні кислоти, клітковина, легкозасвоювані білки і вітаміни. Цвітна капуста є дієтичним продуктом. Дане блюдо - справжня знахідка для домогосподарки: виходить одночасно апетитно, смачно, корисно і поживно. Подати таку капусту найкраще з томатним або сметанно - часниковим соусом . Давайте розглянемо з вами рецепти цвітної капусти з яйцем.
Інгредієнти:
капуста цвітна - 300 г;
куряче яйце - 3 шт.;
масло вершкове - 30 г;
сіль, перець, спеції - за смаком.
Приготування
Зараз розповімо, як посмажити цвітну капусту з яйцем. Беремо невеликий вилочок цвітної капусти і поділяємо його акуратно на суцвіття. Потім гарненько промиваємо їх і кладемо в каструльку з киплячою підсоленою водою. Доводимо все до закипання, робимо вогонь тихіше і продовжуємо варити 10 хвилин, щоб капуста стала м'якої. За допомогою шумівки акуратно виловлюємо готові суцвіття і обсушуємо їх, після чого подрібнюємо на маленькі шматочки.
Тепер беремо сковороду, розтоплюємо в ній вершкове масло і викладаємо варену цвітну капусту. Злегка обсмажуємо з усіх боків до рум'яного кольору, регулярно перемішуючи вміст. Після цього гарненько збиваємо яйця, трохи подсаливая їх зверху. Коли ви помітите, що яйця трохи схопилися, перемішуємо їх разом з капустою. Потім цвітну капусту обсмажуємо в яйці на середньому вогні, періодично помішуючи, до утворення світло - коричневої скоринки. Заздалегідь посипаємо натертим сиром ще гаряче блюдо і приблизно на 2 хвилинки накриваємо капусту з яйцями кришкою, щоб страва як слід, пропарилось. Після цього перекладаємо капусту на красиву плоску тарілку, прикрашаємо готову страву з овочами, зеленню і подаємо на стіл. Ось і все, цвітна капуста, обсмажена з яйцями і сиром готова!
Інгредієнти:
цвітна капуста - 300 г;
куряче яйце - 3 шт.;
сіль, спеції, перець - за смаком;
рослинне масло - для смаження;
зелень кропу - за бажанням.
Приготування
Для приготування кольорової капусти з яйцем беремо невеликий вилочок, поділяємо його на суцвіття, промиваємо і відварюємо протягом 5-10 хвилин. Тепер готуємо кляр . Для цього яйця збиваємо гарненько віником в мисочці з сіллю і перцем. За бажанням додаємо сюди будь-які інші спеції. У сковороду наливаємо олію і нагріваємо його. Суцвіття занурюємо в яєчну масу і викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилинки.
Готова кольорова капуста повинна вийти золотисто-коричневого кольору. Потім викладаємо на паперовий рушник і остуджуємо. Подаємо капусту з йогуртом, майонезом або соусом. За бажанням прикрашаємо блюдо гілочками свіжого кропу.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 400 г;
яйце - 3 шт.;
молоко - 200 мл;
сода - 2 г;
сіль, спеції - за смаком;
масло - для змазування.
Приготування
Цвітну капусту ріжемо на суцвіття, кладемо в каструльку і відварюємо до полуготовного стану. Після цього відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Потім перекладаємо капусту в один шар у змащену маслом форму. Яйця гарненько збиваємо з молоком, додаємо сіль, соду і сушені трави. Перемішуємо все за допомогою міксера до отримання пишної однорідної маси. Заливаємо кольорову капуста яєчною масою і затягуємо фольгою. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо страву протягом 20 хвилин. Після чого обережно знімаємо фольгу і запікаємо ще 20 хвилин.
Смажена цвітна капуста з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як посмажити цвітну капусту з яйцем. Беремо невеликий вилочок цвітної капусти і поділяємо його акуратно на суцвіття. Потім гарненько промиваємо їх і кладемо в каструльку з киплячою підсоленою водою. Доводимо все до закипання, робимо вогонь тихіше і продовжуємо варити 10 хвилин, щоб капуста стала м'якої. За допомогою шумівки акуратно виловлюємо готові суцвіття і обсушуємо їх, після чого подрібнюємо на маленькі шматочки.
Тепер беремо сковороду, розтоплюємо в ній вершкове масло і викладаємо варену цвітну капусту. Злегка обсмажуємо з усіх боків до рум'яного кольору, регулярно перемішуючи вміст. Після цього гарненько збиваємо яйця, трохи подсаливая їх зверху. Коли ви помітите, що яйця трохи схопилися, перемішуємо їх разом з капустою. Потім цвітну капусту обсмажуємо в яйці на середньому вогні, періодично помішуючи, до утворення світло - коричневої скоринки. Заздалегідь посипаємо натертим сиром ще гаряче блюдо і приблизно на 2 хвилинки накриваємо капусту з яйцями кришкою, щоб страва як слід, пропарилось. Після цього перекладаємо капусту на красиву плоску тарілку, прикрашаємо готову страву з овочами, зеленню і подаємо на стіл. Ось і все, цвітна капуста, обсмажена з яйцями і сиром готова!
Цвітна капуста з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування кольорової капусти з яйцем беремо невеликий вилочок, поділяємо його на суцвіття, промиваємо і відварюємо протягом 5-10 хвилин. Тепер готуємо кляр . Для цього яйця збиваємо гарненько віником в мисочці з сіллю і перцем. За бажанням додаємо сюди будь-які інші спеції. У сковороду наливаємо олію і нагріваємо його. Суцвіття занурюємо в яєчну масу і викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилинки.
Готова кольорова капуста повинна вийти золотисто-коричневого кольору. Потім викладаємо на паперовий рушник і остуджуємо. Подаємо капусту з йогуртом, майонезом або соусом. За бажанням прикрашаємо блюдо гілочками свіжого кропу.
Кольорова капуста, запечена з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
Цвітну капусту ріжемо на суцвіття, кладемо в каструльку і відварюємо до полуготовного стану. Після цього відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Потім перекладаємо капусту в один шар у змащену маслом форму. Яйця гарненько збиваємо з молоком, додаємо сіль, соду і сушені трави. Перемішуємо все за допомогою міксера до отримання пишної однорідної маси. Заливаємо кольорову капуста яєчною масою і затягуємо фольгою. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо страву протягом 20 хвилин. Після чого обережно знімаємо фольгу і запікаємо ще 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Цвітна капуста з сиром
Цвітна капуста відмінно поєднується з різними клярами, тому ми пропонуємо вам спробувати запекти цей овоч під сиром. Таке поєднання дуже вдало -
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Цвітна капуста в панірувальних сухарях
Цвітна капуста - корисний продукт, в якому міститься велика кількість вітаміну С. Використовувати її в приготуванні різних страв можна і влітку, і
Цвітна капуста в духовці
Цвітна капуста - овоч корисний дієтичний, з якого можна створити безліч цікавих страв: супів, салатів, закусок. І сьогодні ми розповімо, як її смачно
Цвітна капуста для дитини
Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей
Скільки варити цвітну капусту?
Цвітна капуста - корисний дієтичний продукт. Її використовують для створення безлічі блюд. І сьогодні ми розповімо, скільки і як варити заморожену і