Цвітна капуста в духовці
Цвітна капуста запечений у духовій шафі - неймовірно просте і смачне вегетаріанське блюдо, яке вабить і спокушає всіх своїм апетитним виглядом і надзвичайно ніжним смаком. Таке блюдо порадує гостей своєю оригінальністю і буде просто танути в роті. Капуста виходить з апетитною хрусткою сирною скоринкою, під якою знаходиться ніжне овочеве «суфле». Таке блюдо цілком може замінити вам легкий розвантажувальний вечерю. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і досить простих рецептів приготування запеченої цвітної капусти.
Інгредієнти:
свіжа кольорова капуста - 1 шт.;
куряче яйце - 3 шт.;
молоко - 3 ст. ложки;
сир твердих сортів - 150 г;
свіжа зелень - за бажанням;
масло рослинне - 2 ст. ложки.
Приготування
Отже, для приготування смачної цвітної капусти в духовці вилочок розбираємо на невеликі суцвіття і промиваємо. Потім складаємо в каструльку, заливаємо водою, додаємо трохи солі і варимо протягом 10 хвилин. Після цього відвар обережно зливаємо, промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. Сир натираємо на дрібній терочке. Яйця збиваємо, вливаємо молоко, додаємо тертий сир і перемішуємо суміш до однорідності.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, викладаємо цвітну капусту суцвіттями вгору і заливаємо рівномірно яєчної сумішшю. Відправляємо страву в розігріту духовку і запікаємо протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Інгредієнти:
капуста цвітна - 1 качан;
вершки нежирні - 200 мл;
сир твердих сортів - 100 г;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
спеції - за смаком.
Приготування
Капусту ділимо на суцвіття і промиваємо. Потім заливаємо водою, підсолюємо і відварюємо протягом 5 хвилин. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом і викладаємо в неї остиглі суцвіття стеблинками вниз. У глибокій мисочці з'єднуємо тертий сир зі спеціями, вливаємо вершки і злегка збиваємо вінчиком. Овочі, викладені у форму, заливаємо приготованою сумішшю і запікаємо цвітну капусту в духовці, розігрітій до 200 градусів приблизно 20 хвилин до появи рум'яної скоринки. Готову страву прикрашаємо свіжою нарубаної петрушкою, і подаємо на стіл як гарнір до будь-яких м'ясних або рибних страв.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 500 г;
фарш курячий - 300 г;
копчений бекон - 100 г;
сир твердих сортів - 100 г;
куряче яйце - 1 шт.;
свіжа зелень - за бажанням;
цибулина - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
спеції.
Приготування
Отже, цвітну капусту акуратно звільняємо від листочків і при необхідності підрізаємо трохи качан. У каструлю наливаємо холодну воду, підсолюємо за смаком, акуратно опускаємо цілу підготовлену капусту, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо полум'я і бланшируем овоч протягом 5 хвилин. Після цього обдаємо вилочок холодною водою й обсушуємо.
Чистимо цибулину, разом з беконом дрібно шаткуємо й обсмажуємо на сковороді до прозорості цибулі. У готовий фарш додаємо яйце, видавлюємо часничок, кладемо обжарку і подрібнену зелень. Підсолюємо за смаком і добре вимішуємо. Прибираємо начинку на 30 хвилин у холодильник, а цим часом натираємо на крупній тертці сир. Потім обережно розсовуючи суцвіття капусти, заповнюємо фаршем весь вільний простір і викладаємо на деко, змащене маслом. Тертий сир змішуємо з яйцем і домашнім майонезом , перемішуємо, змащуємо цією сумішшю нашу страву і запікаємо в розігрітій духовці 30 хвилин.
Рецепт цвітної капусти в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування смачної цвітної капусти в духовці вилочок розбираємо на невеликі суцвіття і промиваємо. Потім складаємо в каструльку, заливаємо водою, додаємо трохи солі і варимо протягом 10 хвилин. Після цього відвар обережно зливаємо, промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. Сир натираємо на дрібній терочке. Яйця збиваємо, вливаємо молоко, додаємо тертий сир і перемішуємо суміш до однорідності.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, викладаємо цвітну капусту суцвіттями вгору і заливаємо рівномірно яєчної сумішшю. Відправляємо страву в розігріту духовку і запікаємо протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Приготування кольорової капусти в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Капусту ділимо на суцвіття і промиваємо. Потім заливаємо водою, підсолюємо і відварюємо протягом 5 хвилин. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом і викладаємо в неї остиглі суцвіття стеблинками вниз. У глибокій мисочці з'єднуємо тертий сир зі спеціями, вливаємо вершки і злегка збиваємо вінчиком. Овочі, викладені у форму, заливаємо приготованою сумішшю і запікаємо цвітну капусту в духовці, розігрітій до 200 градусів приблизно 20 хвилин до появи рум'яної скоринки. Готову страву прикрашаємо свіжою нарубаної петрушкою, і подаємо на стіл як гарнір до будь-яких м'ясних або рибних страв.
Фарширована цвітна капуста в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, цвітну капусту акуратно звільняємо від листочків і при необхідності підрізаємо трохи качан. У каструлю наливаємо холодну воду, підсолюємо за смаком, акуратно опускаємо цілу підготовлену капусту, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо полум'я і бланшируем овоч протягом 5 хвилин. Після цього обдаємо вилочок холодною водою й обсушуємо.
Чистимо цибулину, разом з беконом дрібно шаткуємо й обсмажуємо на сковороді до прозорості цибулі. У готовий фарш додаємо яйце, видавлюємо часничок, кладемо обжарку і подрібнену зелень. Підсолюємо за смаком і добре вимішуємо. Прибираємо начинку на 30 хвилин у холодильник, а цим часом натираємо на крупній тертці сир. Потім обережно розсовуючи суцвіття капусти, заповнюємо фаршем весь вільний простір і викладаємо на деко, змащене маслом. Тертий сир змішуємо з яйцем і домашнім майонезом , перемішуємо, змащуємо цією сумішшю нашу страву і запікаємо в розігрітій духовці 30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Цвітна капуста з яйцем
Цвітна капуста з яйцем - корисне блюдо на кожен день. Готувати досить швидко, а виходить в результаті смачно, ситно і корисно. Давайте розглянемо
Цвітна капуста в панірувальних сухарях
Цвітна капуста - корисний продукт, в якому міститься велика кількість вітаміну С. Використовувати її в приготуванні різних страв можна і влітку, і
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Цвітна капуста з кабачками
Осінь - чудова пора року, коли на наших столах з'являються в достатку овочі і фрукти. Стільки натуральних вітамінів! Залишається тільки придумувати,
Цвітна капуста для дитини
Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей