Цвітна капуста запечений у духовій шафі - неймовірно просте і смачне вегетаріанське блюдо, яке вабить і спокушає всіх своїм апетитним виглядом і надзвичайно ніжним смаком. Таке блюдо порадує гостей своєю оригінальністю і буде просто танути в роті. Капуста виходить з апетитною хрусткою сирною скоринкою, під якою знаходиться ніжне овочеве «суфле». Таке блюдо цілком може замінити вам легкий розвантажувальний вечерю. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і досить простих рецептів приготування запеченої цвітної капусти.
Рецепт цвітної капусти в духовці
Інгредієнти: свіжа кольорова капуста - 1 шт.; куряче яйце - 3 шт.; молоко - 3 ст. ложки; сир твердих сортів - 150 г; свіжа зелень - за бажанням; масло рослинне - 2 ст. ложки. Приготування Отже, для приготування смачної цвітної капусти в духовці вилочок розбираємо на невеликі суцвіття і промиваємо. Потім складаємо в каструльку, заливаємо водою, додаємо трохи солі і варимо протягом 10 хвилин. Після цього відвар обережно зливаємо, промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк. Сир натираємо на дрібній терочке. Яйця збиваємо, вливаємо молоко, додаємо тертий сир і перемішуємо суміш до однорідності.
Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, викладаємо цвітну капусту суцвіттями вгору і заливаємо рівномірно яєчної сумішшю. Відправляємо страву в розігріту духовку і запікаємо протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Приготування кольорової капусти в духовці
Інгредієнти: капуста цвітна - 1 качан; вершки нежирні - 200 мл; сир твердих сортів - 100 г; масло рослинне - 2 ст. ложки; спеції - за смаком. Приготування Капусту ділимо на суцвіття і промиваємо. Потім заливаємо водою, підсолюємо і відварюємо протягом 5 хвилин. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом і викладаємо в неї остиглі суцвіття стеблинками вниз. У глибокій мисочці з'єднуємо тертий сир зі спеціями, вливаємо вершки і злегка збиваємо вінчиком. Овочі, викладені у форму, заливаємо приготованою сумішшю і запікаємо цвітну капусту в духовці, розігрітій до 200 градусів приблизно 20 хвилин до появи рум'яної скоринки. Готову страву прикрашаємо свіжою нарубаної петрушкою, і подаємо на стіл як гарнір до будь-яких м'ясних або рибних страв.
Фарширована цвітна капуста в духовці
Інгредієнти: цвітна капуста - 500 г; фарш курячий - 300 г; копчений бекон - 100 г; сир твердих сортів - 100 г; куряче яйце - 1 шт.; свіжа зелень - за бажанням; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; спеції. Приготування Отже, цвітну капусту акуратно звільняємо від листочків і при необхідності підрізаємо трохи качан. У каструлю наливаємо холодну воду, підсолюємо за смаком, акуратно опускаємо цілу підготовлену капусту, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо полум'я і бланшируем овоч протягом 5
хвилин. Після цього обдаємо вилочок холодною водою й обсушуємо.
Чистимо цибулину, разом з беконом дрібно шаткуємо й обсмажуємо на сковороді до прозорості цибулі. У готовий фарш додаємо яйце, видавлюємо часничок, кладемо обжарку і подрібнену зелень. Підсолюємо за смаком і добре вимішуємо. Прибираємо начинку на 30 хвилин у холодильник, а цим часом натираємо на крупній тертці сир. Потім обережно розсовуючи суцвіття капусти, заповнюємо фаршем весь вільний простір і викладаємо на деко, змащене маслом. Тертий сир змішуємо з яйцем і домашнім майонезом , перемішуємо, змащуємо цією сумішшю нашу страву і запікаємо в розігрітій духовці 30 хвилин.