Гарнір з цвітної капусти
Смачний і поживний гарнір з овочів приготувати просто, правда далеко не всі знають, як саме це робиться. Більшість з нас, взявши цвітну капусту подають до столу у відварному вигляді, або у клярі, і то в кращому випадку. Ми розповімо вам про те, як приготувати цвітну капусту на гарнір і зробити це оригінально.
Інгредієнти:
арахісове масло - 1 ст. ложка;
часник - 1 зубчик;
вершки - 400 мл;
каррі - 2 ст. ложки;
рибний соус - 2 ст. ложки;
сік лайма - 1 ст. ложка;
коричневий цукор - 1 ст. ложка;
цвітна капуста - 600 г;
стручкова квасоля;
листя коріандру;
перець чилі.
Приготування
У сковороді розігріваємо масло і швидко обсмажуємо на ньому часник. Вливаємо на сковороду вершки, додаємо карі , рибний соус, сік лайма і цукор. Випариваем соус до загусання. Капусту розбираємо на суцвіття і варимо в підсоленій воді разом з квасолею до напівготовності. Напівготові овочі викладаємо в сковороду з соусом і тушкуємо до м'якості. Перед подачею посипаємо капусту подрібненим чилі і коріандром.
Інгредієнти:
брюссельська капуста - 500 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;
тертий «Пармезан» - 1 1/2 ст. ложки;
арахіс.
Приготування
Брюссельську капусту розрізаємо на половинки і маринуємо їх у суміші олії і оцту хвилин 15-20 після чого розкладаємо капусту на деко і випікаємо при 200 градусах 20 хвилин. Як тільки капуста буде готова, посипаємо її сиром і арахісом.
Інгредієнти:
брокколі - 1 шт.;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
часник - 6-8 зубчиків;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Поділяємо брокколі на суцвіття і ретельно промиваємо. Даємо капусті обсохнути на кухонному рушнику, а після поливаємо олією і гарненько перемішуємо так, щоб кожне суцвіття було покрито. Приправляємо капусту сіллю і перцем, викладаємо на деко для випічки.
Зубчики часнику нарізаємо пластинами середньої товщини і викладаємо поверх суцвіть капусти. Запікаємо брокколі під фольгою при 210 градусах 20-25 хвилин, за 7-10 хвилин до готовності фольгу необхідно зняти.
Готові брокколі можна додатково посипати тертим сиром, подрібненими горіхами, шматочками перцю чилі, або полити улюбленим соусом, однак і в своєму первинному вигляді вони виходять не менш смачними.
Рецепт цвітної капусти на гарнір
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо масло і швидко обсмажуємо на ньому часник. Вливаємо на сковороду вершки, додаємо карі , рибний соус, сік лайма і цукор. Випариваем соус до загусання. Капусту розбираємо на суцвіття і варимо в підсоленій воді разом з квасолею до напівготовності. Напівготові овочі викладаємо в сковороду з соусом і тушкуємо до м'якості. Перед подачею посипаємо капусту подрібненим чилі і коріандром.
Гарнір з брюссельської капусти
Інгредієнти:
Приготування
Брюссельську капусту розрізаємо на половинки і маринуємо їх у суміші олії і оцту хвилин 15-20 після чого розкладаємо капусту на деко і випікаємо при 200 градусах 20 хвилин. Як тільки капуста буде готова, посипаємо її сиром і арахісом.
Гарніри з капусти броколі
Інгредієнти:
Приготування
Поділяємо брокколі на суцвіття і ретельно промиваємо. Даємо капусті обсохнути на кухонному рушнику, а після поливаємо олією і гарненько перемішуємо так, щоб кожне суцвіття було покрито. Приправляємо капусту сіллю і перцем, викладаємо на деко для випічки.
Зубчики часнику нарізаємо пластинами середньої товщини і викладаємо поверх суцвіть капусти. Запікаємо брокколі під фольгою при 210 градусах 20-25 хвилин, за 7-10 хвилин до готовності фольгу необхідно зняти.
Готові брокколі можна додатково посипати тертим сиром, подрібненими горіхами, шматочками перцю чилі, або полити улюбленим соусом, однак і в своєму первинному вигляді вони виходять не менш смачними.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Як приготувати брюссельську капусту?
Брюссельська капуста, на відміну від інших її видів - броколі, цвітної, білокачанної - мало популярна, але страви, зроблені з неї, сподобаються
Кольорова капуста, запечена з сиром
Цвітна капуста - універсальний овоч, який додають практично в усі страви. І сьогодні ми з вами поговоримо про такому чудовому варіанті її
Брокколі у вершковому соусі
Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
Скільки варити цвітну капусту?
Цвітна капуста - корисний дієтичний продукт. Її використовують для створення безлічі блюд. І сьогодні ми розповімо, скільки і як варити заморожену і
Цвітна капуста в пароварці
Цвітна капуста - корисний овоч, хоч і не має особливих смакових якостей. І сьогодні ми пропонуємо приготувати її в пароварці - корисному кухонному