Кольорова капуста, запечена з сиром
Цвітна капуста улюблена багатьма не тільки за свій приємний, нейтральний смак, але і за свою універсальність. Суцвіття капусти можна додавати практично в будь-які страви і навіть використовувати в приготуванні основи для піци, але одним з найбільш смачних і цікавих рецептів є рецепт цвітної капусти з сиром.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 450 г;
вершкове масло - 55 г;
борошно - 55 г;
суха гірчиця - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка;
молоко - 450 мл;
сир «Чеддер» - 55 г;
чорний перець - за смаком.
Приготування
З цвітної капусти знімає зелене листя, і розрізаємо її навпіл. Кожну половинку тримаємо над паром близько 10 хвилин, так, щоб капуста пом'якшилася.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Додаємо в борошняну суміш сіль, гірчичний порошок і трохи перцю, обсмажуємо ще 1-2 хвилини. Зменшуємо вогонь і вливаємо в каструльку молоко, паралельно перемішуючи борошняну суміш. Варимо соус на малому вогні, не перестаючи перемішувати до тих пір, поки він не загусне. Тепер у соус можна засипати тертий «Чеддер» і прибирати його з вогню.
З капустяного качана вирізаємо товстий центральний стебло і виділяємо великі суцвіття. Розкладаємо суцвіття з вогнетривкої формі в один сой і покриваємо сирним соусом . Зверху посипаємо блюдо тертим сиром. Приготування кольорової капусти з сиром займе близько 30 хвилин при 200 градусах.
Інгредієнти:
суцвіття капусти - 12 кг;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
борошно - 2 ст. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
перець - 1/4 ч. ложки;
вершки - 1/4 ст.;
молоко - 1 ст.;
сир «Чеддер» - 50 р;
сир «Пармезан» - 3/4 ст.;
петрушка - 1 пучок;
сир «Брі» - 100 г;
мускатний горіх - щіпка;
хлібна паніровка - 3 ст. ложки.
Приготування
Для початку суцвіття капусти необхідно відокремити від товстого стебла в центрі, після чого відокремлені частини слід обсмажити у фритюрі, або на сковороді приправивши сіллю і перцем.
Як сирного соусу у нас виступить деяка модифікація попереднього рецепта. Для соусу ми обсмажуємо борошно на вершковому маслі, заливаємо її сумішшю вершків і молока, приправляємо сіллю, перцем, мускатним горіхом додаємо велику кількість різних сортів сиру. Якщо соус вийде занадто густим - розбавити його молоком або бульйоном. Готовий соус присмачую подрібненою петрушкою.
Тепер обсмажені суцвіття розміщуємо у вогнетривкому посуді, заливаємо густим сирним соусом, посипаємо залишками сиру і ставимо випікатися 15-20 хвилин при 200 градусах, або до тих пір, поки не з'явиться рум'яна кірочка.
Від рецептів з запіканням переходимо до смаження, і тут, хотілося б звернути увагу на дещо нетрадиційний рецепт оладок з цвітної капусти з сиром. Цікаво, чи не так?
Інгредієнти:
кольорова капуста - 1 головка;
яйця - 2 шт.;
тертий твердий сир - 1/2 ст.;
панірувальні сухарі - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Цвітну капусту миємо, відокремлюємо від листя і розбираємо на суцвіття. Варимо суцвіття в підсоленій воді близько 10 хвилин. М'яку цвітну капусту розминаємо за допомогою товкачика, або подрібнюємо блендером, поки та ще тепла. Додаємо тертий твердий сир, панірувальні сухарі два великих курячих яйця і сіль з перцем за смаком.
Нагріваємо Сковороду і змащуємо олією. Формуємо з суміші невеликі оладки і обсмажуємо до золотистого кольору, близько 3 хвилин з кожного боку.
Подаємо оладки, прикрасивши їх овочами і зеленню, зі сметаною, кетчупом, або будь-яким улюбленим соусом.
Запечена кольорова капуста під сиром
Інгредієнти:
Приготування
З цвітної капусти знімає зелене листя, і розрізаємо її навпіл. Кожну половинку тримаємо над паром близько 10 хвилин, так, щоб капуста пом'якшилася.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Додаємо в борошняну суміш сіль, гірчичний порошок і трохи перцю, обсмажуємо ще 1-2 хвилини. Зменшуємо вогонь і вливаємо в каструльку молоко, паралельно перемішуючи борошняну суміш. Варимо соус на малому вогні, не перестаючи перемішувати до тих пір, поки він не загусне. Тепер у соус можна засипати тертий «Чеддер» і прибирати його з вогню.
З капустяного качана вирізаємо товстий центральний стебло і виділяємо великі суцвіття. Розкладаємо суцвіття з вогнетривкої формі в один сой і покриваємо сирним соусом . Зверху посипаємо блюдо тертим сиром. Приготування кольорової капусти з сиром займе близько 30 хвилин при 200 градусах.
Гратен з цвітної капусти з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Для початку суцвіття капусти необхідно відокремити від товстого стебла в центрі, після чого відокремлені частини слід обсмажити у фритюрі, або на сковороді приправивши сіллю і перцем.
Як сирного соусу у нас виступить деяка модифікація попереднього рецепта. Для соусу ми обсмажуємо борошно на вершковому маслі, заливаємо її сумішшю вершків і молока, приправляємо сіллю, перцем, мускатним горіхом додаємо велику кількість різних сортів сиру. Якщо соус вийде занадто густим - розбавити його молоком або бульйоном. Готовий соус присмачую подрібненою петрушкою.
Тепер обсмажені суцвіття розміщуємо у вогнетривкому посуді, заливаємо густим сирним соусом, посипаємо залишками сиру і ставимо випікатися 15-20 хвилин при 200 градусах, або до тих пір, поки не з'явиться рум'яна кірочка.
Смажена цвітна капуста з сиром
Від рецептів з запіканням переходимо до смаження, і тут, хотілося б звернути увагу на дещо нетрадиційний рецепт оладок з цвітної капусти з сиром. Цікаво, чи не так?
Інгредієнти:
Приготування
Цвітну капусту миємо, відокремлюємо від листя і розбираємо на суцвіття. Варимо суцвіття в підсоленій воді близько 10 хвилин. М'яку цвітну капусту розминаємо за допомогою товкачика, або подрібнюємо блендером, поки та ще тепла. Додаємо тертий твердий сир, панірувальні сухарі два великих курячих яйця і сіль з перцем за смаком.
Нагріваємо Сковороду і змащуємо олією. Формуємо з суміші невеликі оладки і обсмажуємо до золотистого кольору, близько 3 хвилин з кожного боку.
Подаємо оладки, прикрасивши їх овочами і зеленню, зі сметаною, кетчупом, або будь-яким улюбленим соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Цвітна капуста в панірувальних сухарях
Цвітна капуста - корисний продукт, в якому міститься велика кількість вітаміну С. Використовувати її в приготуванні різних страв можна і влітку, і
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Запіканка з кольорової капусти
Запіканки - смачне і ситне страву, яке подобається і дорослим, і дітям. Вони можуть бути м'ясні, рибні, овочеві, солодкі. І зараз ми вам розповімо,
Цвітна капуста з грибами
Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не
Цвітна капуста в пароварці
Цвітна капуста - корисний овоч, хоч і не має особливих смакових якостей. І сьогодні ми пропонуємо приготувати її в пароварці - корисному кухонному