Запіканка з кольорової капусти
Якщо до столу потрібно подати ситне гаряче блюдо, яке припаде до смаку усій родині та не потребує великих витрат - вибір падає на запіканки. Сьогодні ми розглянемо оригінальні рецепти запіканок з цвітної капусти.
Овочева запіканка з кольорової капустою може бути доповнена будь овочами: брокколі , морква, болгарський перець - підійдуть ідеально. Ми вирішили залишити рецепт максимально простим, і додали до капусти лише порей.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
порей - 1 шт.;
борошно - 1/4 ст.;
молоко - 2 ст.;
кольорова капуста - 1 головка;
яєчні жовтки - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На сковороді розігріваємо обидва види олії і обсмажуємо на них дрібно нарізану білу частину порею, додавши дрібку солі. Посипаємо цибулю борошном, збільшуємо вогонь і продовжуємо готування ще 3 хвилини. Заливаємо вміст сковороди молоком і доводимо його до кипіння. Головку цвітної капусти розбираємо на дрібні суцвіття і додаємо в киплячий молочний соус. Через 3-4 хвилини знімаємо сковороду з вогню, даємо вмісту охолонути і додаємо яєчні жовтки. Переливаємо суміш у форму для запікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Така запіканка з кольорової капусти легко готується в мультиварці, виберіть режим "Випічка" на 30-35 хвилин, а після закінчення часу насолоджуйтеся смачною стравою.
Інгредієнти:
рослинне масло - для смаження;
яловичий фарш - 250 г;
кольорова капуста - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
томати - 800 г;
петрушка;
хлібна паніровка - 2/3 ст.;
пармезан - 1 /4 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
На розігрітому маслі обсмажуємо фарш до повної готовності. Окремо смажимо суцвіття цвітної капусти до золотистого кольору, не забувши приправити їх сіллю і перцем. Обсмажуємо цибулю з часником до м'якості, заливаємо їх томатним соусом і додаємо готовий фарш, капусту, петрушку. Тушкуємо все разом 5-7 хвилин, після чого перекладаємо у форму для випікання. Посипаємо інгредієнти сумішшю з хлібної крихти і сиру, а потім ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Смачна запіканка з кольорової капусти з фаршем готова!
Інгредієнти:
кольорова капуста - 1 головка;
сир тофу - 200 г;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
суміш італійських трав - 2 ч. ложки;
маргарин - 1/4 ст.;
борошно - 1/4 ст.;
тахін - 1 ст. ложка;
мигдальне молоко - 1 ст.;
томати у власному соку - 700 г;
часник - 4 зубчики;
оливкова олія;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Головку цвітної капусти розбираємо на суцвіття і відварюємо до м'якості.
Для червоного соусу томати пюрируем і тушкуємо разом з часником до загустіння. Соус приправляємо за смаком сіллю і перцем.
Для білого соусу борошно обсмажуємо на розтопленому маргарині протягом хвилини, додаємо тахін і заливаємо все мигдальним або соєвим молоком. Також варимо соус на невеликому вогні до загусання.
Тофу обсушуємо і кришимо. Сирну крихту змішуємо з лимонним соком і сумішшю трав. Викладаємо сир на дно форми для запікання, поверх розподіляємо цвітну капусту, заливаємо її молочним соусом, а довершаем блюдо томатним соусом. Ставимо запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Пісна і, разом з тим, дієтична запіканка з кольорової капусти готова! Для більшої текстурности верхівку страви можна посипати свіжою хлібної крихтою. Перед подачею дайте страві постояти хвилин 15 а потім нарізуйте порційними шматками і подавайте окремо.
Рецепт запіканки з цвітної капусти
Овочева запіканка з кольорової капустою може бути доповнена будь овочами: брокколі , морква, болгарський перець - підійдуть ідеально. Ми вирішили залишити рецепт максимально простим, і додали до капусти лише порей.
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді розігріваємо обидва види олії і обсмажуємо на них дрібно нарізану білу частину порею, додавши дрібку солі. Посипаємо цибулю борошном, збільшуємо вогонь і продовжуємо готування ще 3 хвилини. Заливаємо вміст сковороди молоком і доводимо його до кипіння. Головку цвітної капусти розбираємо на дрібні суцвіття і додаємо в киплячий молочний соус. Через 3-4 хвилини знімаємо сковороду з вогню, даємо вмісту охолонути і додаємо яєчні жовтки. Переливаємо суміш у форму для запікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Така запіканка з кольорової капусти легко готується в мультиварці, виберіть режим "Випічка" на 30-35 хвилин, а після закінчення часу насолоджуйтеся смачною стравою.
М'ясна запіканка з кольорової капустою
Інгредієнти:
Приготування
На розігрітому маслі обсмажуємо фарш до повної готовності. Окремо смажимо суцвіття цвітної капусти до золотистого кольору, не забувши приправити їх сіллю і перцем. Обсмажуємо цибулю з часником до м'якості, заливаємо їх томатним соусом і додаємо готовий фарш, капусту, петрушку. Тушкуємо все разом 5-7 хвилин, після чого перекладаємо у форму для випікання. Посипаємо інгредієнти сумішшю з хлібної крихти і сиру, а потім ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Смачна запіканка з кольорової капусти з фаршем готова!
Пісна запіканка з кольорової капусти
Інгредієнти:
Приготування
Головку цвітної капусти розбираємо на суцвіття і відварюємо до м'якості.
Для червоного соусу томати пюрируем і тушкуємо разом з часником до загустіння. Соус приправляємо за смаком сіллю і перцем.
Для білого соусу борошно обсмажуємо на розтопленому маргарині протягом хвилини, додаємо тахін і заливаємо все мигдальним або соєвим молоком. Також варимо соус на невеликому вогні до загусання.
Тофу обсушуємо і кришимо. Сирну крихту змішуємо з лимонним соком і сумішшю трав. Викладаємо сир на дно форми для запікання, поверх розподіляємо цвітну капусту, заливаємо її молочним соусом, а довершаем блюдо томатним соусом. Ставимо запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Пісна і, разом з тим, дієтична запіканка з кольорової капусти готова! Для більшої текстурности верхівку страви можна посипати свіжою хлібної крихтою. Перед подачею дайте страві постояти хвилин 15 а потім нарізуйте порційними шматками і подавайте окремо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з брокколі
Корисну і смачну капусту брокколі можна не тільки варити і обсмажувати з овочами, але і запікати. Такі англійські запіканки улюблені багатьма по
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Кольорова капуста, запечена з сиром
Цвітна капуста - універсальний овоч, який додають практично в усі страви. І сьогодні ми з вами поговоримо про такому чудовому варіанті її
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Цвітна капуста з грибами
Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не
Цвітна капуста по-корейськи
Любите корейські страви? Хочете готувати їх як можна частіше? Тоді ми радимо вам звернути увагу на цю статтю. У ній ми розповімо, як правильно