Цвітна капуста в пароварці
Не варто недооцінювати смакові якості страв, приготованих на пару. При правильному підборі технології приготування і набору спецій навіть такий простий і прісний овоч, як цвітна капуста може заграти несподіваним смаковими різноманіттям.
У цій статті ми обговоримо приготування цвітної капусти в пароварці.
Рецепт цвітної капусти в пароварці
Інгредієнти:
кольорова капуста - 500 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
сіль - за смаком;
панірувальні сухарі - 1 ст. ложка;
волоські горіхи - 1 /4 ст.
Приготування
Капусту розбираємо на суцвіття і проварюємо кожне буквально 5 хвилин у підсоленій воді. Подібна процедура допоможе позбавитися від невидимих оку забруднень, або мошок, які люблять мешкати в густих капустяних суцвіттях. Тепер капусту можна перекласти в чашу пароварки і готувати 15-20 хвилин до м'якості.
Поки суцвіття пропарюють, займемося сухарями: на сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому панірувальні сухарі і подрібнені з допомогою блендера горіхи. Приправляємо панірувальну суміш за смаком і посипаємо нею вже готову капусту.
Рецепт капусти в пароварці з лимонним маслом
Інгредієнти:
кольорова капуста - 1 кг;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
лимон - 1 шт.;
подрібнена петрушка - 1 ст. ложка;
сіль.
Приготування
Головку цвітної капусти відокремлюємо від листя і видаляємо м'ясисте стебло в центрі. Половинки цвітної капусти покласти в чашу пароварки і готуємо хвилин 25-30 або до тих пір, поки ніж не зможе запросто проткнути капусту.
Поки капуста пропарюється, у сотейнику розтоплюємо вершкове масло і додаємо в нього цедру лимона і його сік. Солимо масло і присмачую подрібненою петрушкою.
Як тільки капуста буде готова, дістаємо її з пароварки і поливаємо гарячим лимонним маслом. Завдяки тому, що ми не розбирали на суцвіття качан, масло проникне і затримається між стеблами капустяних квітів.
Тушкована капуста в пароварці
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 300 г;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сіль - за смаком.
Приготування
Всі інгредієнти шаткуємо, посипаємо сіллю і злегка обминаємо. Заповнюємо пароварку водою, в чашу викладаємо підготовлені інгредієнти. Тушкуємо капусту 35-40 хвилин до готовності.
Капуста в пароварці з сирним соусом
Інгредієнти:
цвітна капуста -1 шт.;
діжонська гірчиця - за смаком;
тертий «Чеддер» - 1/2 ст.;
сіль - за смаком;
відварене яйце - 1 шт.;
петрушка.
Приготування
Цвітну капусту розрізаємо навпіл і вирізаємо стебло. Пропарюють овоч до м'якості, близько 10 хвилин, а потім рясно змащуємо дижонской гірчицею і посипаємо сиром. Знову включаємо пароварку хвилин на 10-15 до тих пір, поки сир розплавиться. Готову капусту посипаємо подрібненим яйцем.
Брюссельська капуста в пароварці
Інгредієнти:
брюссельська капуста - 500 г;
вершкове олія - 4-6 ст. ложок;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком;
мигдальні пластівці - 1/4 ст.
Приготування
Брюссельську капусту миємо й перебираємо, видаляємо зів'ялі зовнішні листки. Закладаємо капусту в пароварку і готуємо 3-5 хвилин до м'якості. Пропарену капусту кладемо в ємність з крижаною водою. Подібна хитрість допоможе зберегти апетитний яскраво-зелений колір овоча.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю до м'якості (4-5 хвилин). Як тільки цибуля буде готовий, покласти в сковороду капусту, обсмажуємо пару хвилин і приправляємо за смаком. Тут головне не перетримати овоч, в іншому випадку, капуста не порадує вас своїм гірким смаком.
Знімаємо сковороду з вогню, поливаємо блюдо лимонним соком і посипаємо пластівців мигдалю. Простий корисний і поживний гарнір готовий!
У цій статті ми обговоримо приготування цвітної капусти в пароварці.
Рецепт цвітної капусти в пароварці
Інгредієнти:
Приготування
Капусту розбираємо на суцвіття і проварюємо кожне буквально 5 хвилин у підсоленій воді. Подібна процедура допоможе позбавитися від невидимих оку забруднень, або мошок, які люблять мешкати в густих капустяних суцвіттях. Тепер капусту можна перекласти в чашу пароварки і готувати 15-20 хвилин до м'якості.
Поки суцвіття пропарюють, займемося сухарями: на сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому панірувальні сухарі і подрібнені з допомогою блендера горіхи. Приправляємо панірувальну суміш за смаком і посипаємо нею вже готову капусту.
Рецепт капусти в пароварці з лимонним маслом
Інгредієнти:
Приготування
Головку цвітної капусти відокремлюємо від листя і видаляємо м'ясисте стебло в центрі. Половинки цвітної капусти покласти в чашу пароварки і готуємо хвилин 25-30 або до тих пір, поки ніж не зможе запросто проткнути капусту.
Поки капуста пропарюється, у сотейнику розтоплюємо вершкове масло і додаємо в нього цедру лимона і його сік. Солимо масло і присмачую подрібненою петрушкою.
Як тільки капуста буде готова, дістаємо її з пароварки і поливаємо гарячим лимонним маслом. Завдяки тому, що ми не розбирали на суцвіття качан, масло проникне і затримається між стеблами капустяних квітів.
Тушкована капуста в пароварці
Інгредієнти:
Приготування
Всі інгредієнти шаткуємо, посипаємо сіллю і злегка обминаємо. Заповнюємо пароварку водою, в чашу викладаємо підготовлені інгредієнти. Тушкуємо капусту 35-40 хвилин до готовності.
Капуста в пароварці з сирним соусом
Інгредієнти:
Приготування
Цвітну капусту розрізаємо навпіл і вирізаємо стебло. Пропарюють овоч до м'якості, близько 10 хвилин, а потім рясно змащуємо дижонской гірчицею і посипаємо сиром. Знову включаємо пароварку хвилин на 10-15 до тих пір, поки сир розплавиться. Готову капусту посипаємо подрібненим яйцем.
Брюссельська капуста в пароварці
Інгредієнти:
Приготування
Брюссельську капусту миємо й перебираємо, видаляємо зів'ялі зовнішні листки. Закладаємо капусту в пароварку і готуємо 3-5 хвилин до м'якості. Пропарену капусту кладемо в ємність з крижаною водою. Подібна хитрість допоможе зберегти апетитний яскраво-зелений колір овоча.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю до м'якості (4-5 хвилин). Як тільки цибуля буде готовий, покласти в сковороду капусту, обсмажуємо пару хвилин і приправляємо за смаком. Тут головне не перетримати овоч, в іншому випадку, капуста не порадує вас своїм гірким смаком.
Знімаємо сковороду з вогню, поливаємо блюдо лимонним соком і посипаємо пластівців мигдалю. Простий корисний і поживний гарнір готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Як приготувати брюссельську капусту?
Брюссельська капуста, на відміну від інших її видів - броколі, цвітної, білокачанної - мало популярна, але страви, зроблені з неї, сподобаються
Тушкована кольорова капуста з овочами
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч. Вона використовується для приготування різних страв. У нашій статті ми пропонуємо кілька цікавих рецептів
Кольорова капуста, запечена з сиром
Цвітна капуста - універсальний овоч, який додають практично в усі страви. І сьогодні ми з вами поговоримо про такому чудовому варіанті її
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Цвітна капуста для дитини
Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей