Вернуться назад Распечатать

Цвітна капуста в пароварці

Цвітна капуста в пароварці
Не варто недооцінювати смакові якості страв, приготованих на пару. При правильному підборі технології приготування і набору спецій навіть такий простий і прісний овоч, як цвітна капуста може заграти несподіваним смаковими різноманіттям.
У цій статті ми обговоримо приготування цвітної капусти в пароварці.
Рецепт цвітної капусти в пароварці
Інгредієнти:

  • кольорова капуста - 500 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком;

  • панірувальні сухарі - 1 ст. ложка;

  • волоські горіхи - 1 /4 ст.


  • Приготування
    Капусту розбираємо на суцвіття і проварюємо кожне буквально 5 хвилин у підсоленій воді. Подібна процедура допоможе позбавитися від невидимих оку забруднень, або мошок, які люблять мешкати в густих капустяних суцвіттях. Тепер капусту можна перекласти в чашу пароварки і готувати 15-20 хвилин до м'якості.
    Поки суцвіття пропарюють, займемося сухарями: на сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому панірувальні сухарі і подрібнені з допомогою блендера горіхи. Приправляємо панірувальну суміш за смаком і посипаємо нею вже готову капусту.
    Рецепт капусти в пароварці з лимонним маслом
    Інгредієнти:

  • кольорова капуста - 1 кг;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • подрібнена петрушка - 1 ст. ложка;

  • сіль.


  • Приготування
    Головку цвітної капусти відокремлюємо від листя і видаляємо м'ясисте стебло в центрі. Половинки цвітної капусти покласти в чашу пароварки і готуємо хвилин 25-30 або до тих пір, поки ніж не зможе запросто проткнути капусту.
    Поки капуста пропарюється, у сотейнику розтоплюємо вершкове масло і додаємо в нього цедру лимона і його сік. Солимо масло і присмачую подрібненою петрушкою.
    Як тільки капуста буде готова, дістаємо її з пароварки і поливаємо гарячим лимонним маслом. Завдяки тому, що ми не розбирали на суцвіття качан, масло проникне і затримається між стеблами капустяних квітів.
    Тушкована капуста в пароварці
    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 300 г;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Всі інгредієнти шаткуємо, посипаємо сіллю і злегка обминаємо. Заповнюємо пароварку водою, в чашу викладаємо підготовлені інгредієнти. Тушкуємо капусту 35-40 хвилин до готовності.
    Капуста в пароварці з сирним соусом
    Інгредієнти:

  • цвітна капуста -1 шт.;

  • діжонська гірчиця - за смаком;

  • тертий «Чеддер» - 1/2 ст.;

  • сіль - за смаком;

  • відварене яйце - 1 шт.;

  • петрушка.


  • Приготування
    Цвітну капусту розрізаємо навпіл і вирізаємо стебло. Пропарюють овоч до м'якості, близько 10 хвилин, а потім рясно змащуємо дижонской гірчицею і посипаємо сиром. Знову включаємо пароварку хвилин на 10-15 до тих пір, поки сир розплавиться. Готову капусту посипаємо подрібненим яйцем.
    Брюссельська капуста в пароварці
    Інгредієнти:

  • брюссельська капуста - 500 г;

  • вершкове олія - 4-6 ст. ложок;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • мигдальні пластівці - 1/4 ст.


  • Приготування
    Брюссельську капусту миємо й перебираємо, видаляємо зів'ялі зовнішні листки. Закладаємо капусту в пароварку і готуємо 3-5 хвилин до м'якості. Пропарену капусту кладемо в ємність з крижаною водою.
    Цвітна капуста в пароварці
    Подібна хитрість допоможе зберегти апетитний яскраво-зелений колір овоча.
    У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю до м'якості (4-5 хвилин). Як тільки цибуля буде готовий, покласти в сковороду капусту, обсмажуємо пару хвилин і приправляємо за смаком. Тут головне не перетримати овоч, в іншому випадку, капуста не порадує вас своїм гірким смаком.
    Знімаємо сковороду з вогню, поливаємо блюдо лимонним соком і посипаємо пластівців мигдалю. Простий корисний і поживний гарнір готовий!