Не варто недооцінювати смакові якості страв, приготованих на пару. При правильному підборі технології приготування і набору спецій навіть такий простий і прісний овоч, як цвітна капуста може заграти несподіваним смаковими різноманіттям.
У цій статті ми обговоримо приготування цвітної капусти в пароварці.
Рецепт цвітної капусти в пароварці
Інгредієнти: кольорова капуста - 500 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; сіль - за смаком; панірувальні сухарі - 1 ст. ложка; волоські горіхи - 1 /4 ст. Приготування Капусту розбираємо на суцвіття і проварюємо кожне буквально 5 хвилин у підсоленій воді. Подібна процедура допоможе позбавитися від невидимих оку забруднень, або мошок, які люблять мешкати в густих капустяних суцвіттях. Тепер капусту можна перекласти в чашу пароварки і готувати 15-20 хвилин до м'якості.
Поки суцвіття пропарюють, займемося сухарями: на сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому панірувальні сухарі і подрібнені з допомогою блендера горіхи. Приправляємо панірувальну суміш за смаком і посипаємо нею вже готову капусту.
Рецепт капусти в пароварці з лимонним маслом
Інгредієнти: кольорова капуста - 1 кг; вершкове масло - 2 ст. ложки; лимон - 1 шт.; подрібнена петрушка - 1 ст. ложка; сіль. Приготування Головку цвітної капусти відокремлюємо від листя і видаляємо м'ясисте стебло в центрі. Половинки цвітної капусти покласти в чашу пароварки і готуємо хвилин 25-30 або до тих пір, поки ніж не зможе запросто проткнути капусту.
Поки капуста пропарюється, у сотейнику розтоплюємо вершкове масло і додаємо в нього цедру лимона і його сік. Солимо масло і присмачую подрібненою петрушкою.
Як тільки капуста буде готова, дістаємо її з пароварки і поливаємо гарячим лимонним маслом. Завдяки тому, що ми не розбирали на суцвіття качан, масло проникне і затримається між стеблами капустяних квітів.
Тушкована капуста в пароварці
Інгредієнти: білокачанна капуста - 300 г; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль - за смаком. Приготування Всі інгредієнти шаткуємо, посипаємо сіллю і злегка обминаємо. Заповнюємо пароварку водою, в чашу викладаємо підготовлені інгредієнти. Тушкуємо капусту 35-40 хвилин до готовності.
Капуста в пароварці з сирним соусом
Інгредієнти: цвітна капуста -1 шт.; діжонська гірчиця - за смаком; тертий «Чеддер» - 1/2 ст.; сіль - за смаком; відварене яйце - 1 шт.; петрушка. Приготування Цвітну капусту розрізаємо навпіл і вирізаємо стебло. Пропарюють овоч до м'якості, близько 10 хвилин, а потім рясно змащуємо дижонской гірчицею і посипаємо сиром. Знову включаємо пароварку хвилин на 10-15 до тих пір, поки сир розплавиться. Готову капусту посипаємо подрібненим яйцем.
Брюссельська капуста в пароварці
Інгредієнти: брюссельська капуста - 500 г; вершкове олія - 4-6 ст. ложок; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; лимонний сік - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; мигдальні пластівці - 1/4 ст. Приготування Брюссельську капусту миємо й перебираємо, видаляємо зів'ялі зовнішні листки. Закладаємо капусту в пароварку і готуємо 3-5 хвилин до м'якості. Пропарену капусту кладемо в ємність з крижаною водою.
Подібна хитрість допоможе зберегти апетитний яскраво-зелений колір овоча.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю до м'якості (4-5 хвилин). Як тільки цибуля буде готовий, покласти в сковороду капусту, обсмажуємо пару хвилин і приправляємо за смаком. Тут головне не перетримати овоч, в іншому випадку, капуста не порадує вас своїм гірким смаком.
Знімаємо сковороду з вогню, поливаємо блюдо лимонним соком і посипаємо пластівців мигдалю. Простий корисний і поживний гарнір готовий!