Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скільки варити цвітну капусту?

Скільки варити цвітну капусту?

16-03-2015, 14:50
37 953
Скільки варити цвітну капусту?
Цвітна капуста є дуже популярним продуктом в раціоні людей, які віддають перевагу здоровому харчуванню. З неї можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Щоб будь-яке блюдо з цвітної капусти вийшло смачним потрібно вибирати свіжі, тугі суцвіття, так само стежити, щоб на них не було чорних крапок. Нижче ми розповімо вам, як і скільки варити цвітну капусту.
Скільки хвилин варити цвітну капусту?
Свіжу цвітну капусту ділимо на суцвіття, промиваємо й варимо в емальованій каструлі до повної готовності 10-15 хвилин, щоб вона вийшли білосніжною у воду можна додати чверть склянки молока і чайну ложку лимонного соку (на 1 літр води).
Перед смаженням цвітну капусту проварюємо в підсоленій воді сім хвилин.
Цвітну капусту можна зварити в мікрохвильовці, для цього викладаємо суцвіття у спеціальний посуд з кришкою. Додаємо три столові ложки води і ставимо на повну потужність. Варимо три хвилини, потім додаємо трошки солі, акуратно перемішуємо і готуємо ще п'ять хвилин. Стебла суцвіть повинні стати м'якими.
В мультиварці зварити свіжу цвітну капусту теж дуже просто, для цього поділяємо капусту на суцвіття, викладаємо її в лоток для варіння на пару, вибираємо відповідний режим і варимо 20 хвилин. Перевіряємо готовність ножем, при необхідності додаємо час.
Скільки варити цвітну капусту дитині?
Потрібно сказати, що це дуже ніжний овоч і вариться він дуже швидко, тому варити капусту більше десяти хвилин не слід, інакше вона просто розвариться. Варити цвітну капусту для дитини слід від п'яти до десяти хвилин.
Скільки варити заморожену цвітну капусту?
Заморожену цвітну капусту опускаємо в холодну воду, ставимо на великий вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до готовності 15-20 хвилин.
Скільки варити свіжу цвітну капусту?
Щоб прискорити час приготування кольорової капусти можна зробити хрестоподібний надріз в головному стеблі глибиною 15-2 сантиметри. Перешкодимо цілу головку стеблом вниз у злегка підсолену воду і варимо 5 - 10 хвилин, головне не переварити суцвіття, так як вони можуть втратити свою форму і текстуру, яка важлива в рецептах приготування салатів. Для позбавлення від запаху, який має капуста, під час варіння у воду можна додати трохи хліба.
Варена цвітна капуста
Інгредієнти:

  • кольорова капуста;

  • вода;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Цвітну капусту промиваємо, розбираємо на окремі суцвіття. Опускаємо капусту в киплячу солону воду і варимо 10-15 хвилин. Готову кольорову капусту відкидаємо на друшляк, щоб вода скла. Перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
    Цвітна капуста на гарнір
    Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 600 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • винний оцет - 2 ст. ложки;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • чорний перець - 2 щіпки.


  • Приготування
    Капусту розбираємо на великі суцвіття. Воду доводимо до кипіння, добре солимо (вода повинна бути солоною). Опускаємо капусту в киплячу воду і варимо на сильному вогні 4-6 хвилин. Як тільки капуста початку проколюватися ножем одразу дістаємо її з води. Поділяємо на більш дрібні суцвіття. І заправляємо капусту оливковою олією з винним оцтом або маслом настоянном на часнику.
    Варена цвітна капуста з родзинками
    Інгредієнти:
    Скільки варити цвітну капусту?


  • цвітна капуста - 400 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • ізюм - 100 г;

  • насіння ядра - 50 г;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Відварюємо цвітну капусту в підсоленій воді 5 хвилин. Потім обсмажуємо цибулю нарізану півкільцями на рослинному маслі приблизно дві хвилини, додаємо до нього насіння і родзинки і смажимо ще три хвилини, помішуючи. Додаємо цвітну капусту і обсмажуємо ще пару хвилин. Блюдо виходить смачним і ароматним.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
    Цвітна капуста в панірувальних сухарях
    Цвітна капуста в панірувальних сухарях
    Цвітна капуста - корисний продукт, в якому міститься велика кількість вітаміну С. Використовувати її в приготуванні різних страв можна і влітку, і
    Гарнір з цвітної капусти
    Гарнір з цвітної капусти
    Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
    Цвітна капуста для дитини
    Цвітна капуста для дитини
    Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей
    Скільки варити капусту?
    Скільки варити капусту?
    Капуста - універсальний, дієтичний і корисний продукт, який широко використовують в різних кухнях світу: її варять на пару, готують супи і салати,
    Цвітна капуста в мультиварці
    Цвітна капуста в мультиварці
    Цвітна капуста - дуже корисний овоч, який варто готувати, нехай і не дуже часто. Зробити смачна страва з цього продукту вам допоможе мультиварка.