Скільки варити капусту?
Капуста - універсальна культура, яка використовується в багатьох кухнях світу. Її додають у салати, їдять сирою, готують супи, варять на пару, тушкують і запікають. Всі сорти капусти дуже корисні для нашого організму, адже вони містять багато клітковини, вітамінів і легкозасвоюваний білок. А як же правильно зварити цей овоч, щоб не втратити її корисні властивості? Зараз будемо розбиратися.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 1 качан;
вода;
лимонна кислота.
Приготування
Капусту промиваємо, розбираємо на суцвіття, кладемо в каструлю, наливаємо води, додаємо лимонної кислоти і ставимо на плиту. Скільки ж хвилин варити цвітну капусту? Варимо овоч на сильному вогні, у відкритій каструлі приблизно 15 хвилин, періодично перевертаючи капусту, і протикаючи її ножем.
Інгредієнти:
броколі - 500 г;
вода - 2 л;
мелений перець, мускатний горіх, сіль - за смаком;
свіжа зелень - 1 пучок.
Приготування
Давайте розберемося, як правильно і скільки варити капусту броколі . Насправді все досить просто. Беремо капусту, ретельно промиваємо під проточною водою і поділяємо на невеликі суцвіття. Потім акуратно кидаємо їх в киплячу воду і варимо близько 5 хвилин. Якщо ви вирішили приготувати заморожену брокколі, то час варіння збільшуємо до 15 хвилин. Не варіть капусту занадто довго, щоб не знищити в ній всі корисні вітаміни та мінерали.
Отже, після того, як овоч зварився, обережно виймаємо його за допомогою шумівки, викладаємо на блюдо і посипаємо злегка сіллю, меленим перцем або мускатним горіхом і великою кількістю свіжої подрібненою зеленню. Ось і все - корисне і смачне блюдо готове.
Інгредієнти:
сушена морська капуста - 500 г;
вода - 25 ст.;
сіль, лавровий лист, цукор.
Приготування
Сушену морську капусту перебираємо, промиваємо, заливаємо теплою водою і залишаємо годин на 12. Потім перекладаємо її в каструлю, заливаємо гарячою водою, додаємо спеції і ставимо на середній вогонь. Після закипання проварюємо морську капусту до повної готовності протягом 40 хвилин, а потім обережно зливаємо відвар.
Інгредієнти:
брюссельська капуста;
вода;
лимонний сік.
Приготування
Отже, качани добре промиваємо, знаходимо місце їх кріплення і робимо ножем хрестоподібний надріз для того, щоб капуста рівномірно проварилася. Потім перекладаємо овоч у велику каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Свіжі качани проварюємо хвилин 5-6 а заморожені - близько 10. У самому кінці приготування додаємо трохи лимонного соку і знімаємо з плити.
Як варити цвітну капусту?
Інгредієнти:
Приготування
Капусту промиваємо, розбираємо на суцвіття, кладемо в каструлю, наливаємо води, додаємо лимонної кислоти і ставимо на плиту. Скільки ж хвилин варити цвітну капусту? Варимо овоч на сильному вогні, у відкритій каструлі приблизно 15 хвилин, періодично перевертаючи капусту, і протикаючи її ножем.
Як варити капусту броколі?
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як правильно і скільки варити капусту броколі . Насправді все досить просто. Беремо капусту, ретельно промиваємо під проточною водою і поділяємо на невеликі суцвіття. Потім акуратно кидаємо їх в киплячу воду і варимо близько 5 хвилин. Якщо ви вирішили приготувати заморожену брокколі, то час варіння збільшуємо до 15 хвилин. Не варіть капусту занадто довго, щоб не знищити в ній всі корисні вітаміни та мінерали.
Отже, після того, як овоч зварився, обережно виймаємо його за допомогою шумівки, викладаємо на блюдо і посипаємо злегка сіллю, меленим перцем або мускатним горіхом і великою кількістю свіжої подрібненою зеленню. Ось і все - корисне і смачне блюдо готове.
Як варити морську капусту?
Інгредієнти:
Приготування
Сушену морську капусту перебираємо, промиваємо, заливаємо теплою водою і залишаємо годин на 12. Потім перекладаємо її в каструлю, заливаємо гарячою водою, додаємо спеції і ставимо на середній вогонь. Після закипання проварюємо морську капусту до повної готовності протягом 40 хвилин, а потім обережно зливаємо відвар.
Як варити брюссельську капусту?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, качани добре промиваємо, знаходимо місце їх кріплення і робимо ножем хрестоподібний надріз для того, щоб капуста рівномірно проварилася. Потім перекладаємо овоч у велику каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Свіжі качани проварюємо хвилин 5-6 а заморожені - близько 10. У самому кінці приготування додаємо трохи лимонного соку і знімаємо з плити.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Цвітна капуста для дитини
Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей
Сушена морська капуста
У морській капусті міститься багато речовин, таких як фосфор і йод, тому вживати в їжу її дуже корисно. Сьогодні ми розповімо вам, що можна
Як варити броколі?
Брокколі люблять далеко не всі, хоча це дуже корисний і поживний продукт. І сьогодні ми поговоримо про те, як її правильно варити, щоб зберегти всі
Скільки варити цвітну капусту?
Цвітна капуста - корисний дієтичний продукт. Її використовують для створення безлічі блюд. І сьогодні ми розповімо, скільки і як варити заморожену і
Як правильно заморозити цвітну капусту?
Цвітна капуста багата білком, також в ній міститься багато мінеральних солей, необхідних нашому організму. З неї можна зробити безліч цікавих і