Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Як варити броколі?

16-03-2015, 14:57
5 365
Як варити броколі?
Брокколі люблять далеко не всі, але мало хто замислюється про те, що основною причиною цього стає просте невміння правильно готувати знамениту капусту. Як правильно варити брокколі, щоб зберегти не тільки смак, але і всю користь цього продукту, читайте нижче.

Як варити капусту броколі?


Основний принцип варіння капусти броколі полягає в тому, щоб не перетворити продукт у кашу болотного кольору, як зазвичай виходить у багатьох домогосподарок, інакше капуста не тільки втратить всі вітаміни, але і придбає консистенцію мокрого картону, а також неприємний смак і запах.
Отже, почнемо зі свіжої капусти. Відразу відкиньте питання на кшталт того, як варити броколі для дитини або під час дієти, оскільки ніяких особливостей в приготуванні цього овочу для різних випадків не існує. Правило лише одне - не переварити.
Спочатку очищаємо головку капусти від листя і відокремлюємо суцвіття. Намагайтеся розділити капусту на більш-менш однакові великі суцвіття, приготування яких займе однаковий час. Якщо ви сумніваєтеся в екологічній чистоті наявного продукту, то попередньо замочіть його в добре підсоленій воді і вже потім приступайте до варіння. Поставте каструлю з водою на вогонь і доведіть воду до кипіння. Не забудьте додати у воду трохи солі. Як тільки вода закипить - настав час опускати в неї суцвіття брокколі. Як довго варити броколі? Близько 4-6 хвилин, залежно від розміру суцвіть. Після чого капусту можна обдати крижаною водою, щоб зупинити процес приготування та надати готовому продукту хрускоту.
Якщо ви вирішите готувати брокколі в пароварці, то цілком логічно постає питання про те, скільки варити овоч на пару? На це піде близько 5-6 хвилин. Готовність перевіряємо виделкою: якщо капусту можна проткнути, то вона готова.
Якщо ви взяли не свіжу, а заморожену капусту, то необхідності попередньо розморожувати її немає, достатньо лише опустити суцвіття у окріп також, як і у випадку зі свіжим продуктом. Скільки хвилин варити заморожену броколі до готовності, знову ж таки залежить від розміру суцвіть, однак для продукту зазнало попереднє заморожування час приготування скорочується до 4-5 хвилин.
Тепер перейдемо до питань, які часто задають активні користувачі мультиварок: як довго варити брокколі в мультиварці? Почнемо з того, що найкраще використовувати для готування грати пароварки. Наливаємо в ємність чаші трохи води, ставимо решітку, в решітку кладуть підготовлені суцвіття, накриваємо кухонну помічницю кришкою і виставляємо режим «Варка на пару» на 5 хвилин.
А тепер перейдемо до рецептами, з використанням відвареної капусти броколі, а точніше - до смачного і ніжного пирогу з нею.
Пиріг з брокколі
Інгредієнти:

  • листкове тісто - 500 г;

  • брокколі - 1 велика голівка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • вершкове масло - 25 г;

  • вершки - 150 мл;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • вода - 80 мл;

  • естрагон (свіжий) - 15 г;

  • діжонська гірчиця - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець;

  • сир «Горгонзола» - 200 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. 2/3 листкового тіста розкачуємо так, щоб готовий пласт повністю покривав 25 см форму. Залишки тіста розкачуємо в тонкий диск, достатній, щоб покрити верхівку пирога. Обидва розкатаних пласта кладемо в морозильник на 10 хвилин, після чого базовий шар тіста кладемо у форму і накриваємо папером,
    Як варити броколі?
    поверх якої насипаємо рис, боби або (щоб тісто залишалося плоским і рівномірно випікалося). Випікаємо основу 15-20 хвилин, до золотистого кольору, після прибираємо папір і випікаємо все ще 5 хвилин.
    Тепер займемося начинкою. Відварюємо броколі і промиваємо холодною водою. Вершкове масло розтоплюємо, обсмажуємо на ньому цибулю, змішуємо з вершками, естрагоном, гірчицею, сіллю і перцем. Варимо все, помішуючи, 5-7 хвилин, потім прибираємо з вогню.
    Заливаємо вершковий соус у форму з тестом, зверху викладаємо суцвіття брокколі, посипаємо все «Горгонзола» і накриваємо верхнім шаром тесту. Змащуємо все яйцем і випікаємо 30 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Броколі в клярі
    Броколі в клярі
    Капуста брокколі - дуже корисний овоч. У ній міститься багато фолієвої кислоти, вітаміну С, бета-каротину і калію. В кулінарії різних країн вона
    Броколі в духовці
    Броколі в духовці
    Брокколі - одна з різновидів цвітної капусти, яку використовують у приготуванні багатьох дієтичних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як її
    Брокколі на пару
    Брокколі на пару
    Брокколі на пару дуже часто зустрічається в рецептах по здоровому і дієтичного харчування. Вона є однією з найбільш корисних видів капусти. Давайте
    Як приготувати брокколі дитині?
    Як приготувати брокколі дитині?
    Брокколі. Всі знають цей корисний зелений овоч, багатий вітамінами і мікроелементами. Але мало хто знає, як з ним управлятися і що смачне можна з
    Скільки варити капусту?
    Скільки варити капусту?
    Капуста - універсальний, дієтичний і корисний продукт, який широко використовують в різних кухнях світу: її варять на пару, готують супи і салати,
    Броколі в мультиварці
    Броколі в мультиварці
    Капуста брокколі - це одна з різновидів цвітної капусти, в якій міститься багато корисних речовин. І сьогодні ми розповімо, які страви можна