Вернуться назад Распечатать

Скільки варити капусту?

Скільки варити капусту?
Капуста - універсальна культура, яка використовується в багатьох кухнях світу. Її додають у салати, їдять сирою, готують супи, варять на пару, тушкують і запікають. Всі сорти капусти дуже корисні для нашого організму, адже вони містять багато клітковини, вітамінів і легкозасвоюваний білок. А як же правильно зварити цей овоч, щоб не втратити її корисні властивості? Зараз будемо розбиратися.

Як варити цвітну капусту?


Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 1 качан;

  • вода;

  • лимонна кислота.


  • Приготування
    Капусту промиваємо, розбираємо на суцвіття, кладемо в каструлю, наливаємо води, додаємо лимонної кислоти і ставимо на плиту. Скільки ж хвилин варити цвітну капусту? Варимо овоч на сильному вогні, у відкритій каструлі приблизно 15 хвилин, періодично перевертаючи капусту, і протикаючи її ножем.

    Як варити капусту броколі?


    Інгредієнти:

  • броколі - 500 г;

  • вода - 2 л;

  • мелений перець, мускатний горіх, сіль - за смаком;

  • свіжа зелень - 1 пучок.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як правильно і скільки варити капусту броколі . Насправді все досить просто. Беремо капусту, ретельно промиваємо під проточною водою і поділяємо на невеликі суцвіття. Потім акуратно кидаємо їх в киплячу воду і варимо близько 5 хвилин. Якщо ви вирішили приготувати заморожену брокколі, то час варіння збільшуємо до 15 хвилин. Не варіть капусту занадто довго, щоб не знищити в ній всі корисні вітаміни та мінерали.
    Отже, після того, як овоч зварився, обережно виймаємо його за допомогою шумівки, викладаємо на блюдо і посипаємо злегка сіллю, меленим перцем або мускатним горіхом і великою кількістю свіжої подрібненою зеленню. Ось і все - корисне і смачне блюдо готове.

    Як варити морську капусту?


    Інгредієнти:

  • сушена морська капуста - 500 г;

  • вода - 25 ст.;

  • сіль, лавровий лист, цукор.


  • Приготування
    Сушену морську капусту перебираємо, промиваємо, заливаємо теплою водою і залишаємо годин на 12. Потім перекладаємо її в каструлю, заливаємо гарячою водою, додаємо спеції і ставимо на середній вогонь. Після закипання проварюємо морську капусту до повної готовності протягом 40 хвилин, а потім обережно зливаємо відвар.

    Як варити брюссельську капусту?


    Інгредієнти:
    Скільки варити капусту?


  • брюссельська капуста;

  • вода;

  • лимонний сік.


  • Приготування
    Отже, качани добре промиваємо, знаходимо місце їх кріплення і робимо ножем хрестоподібний надріз для того, щоб капуста рівномірно проварилася. Потім перекладаємо овоч у велику каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Свіжі качани проварюємо хвилин 5-6 а заморожені - близько 10. У самому кінці приготування додаємо трохи лимонного соку і знімаємо з плити.