Капуста - універсальна культура, яка використовується в багатьох кухнях світу. Її додають у салати, їдять сирою, готують супи, варять на пару, тушкують і запікають. Всі сорти капусти дуже корисні для нашого організму, адже вони містять багато клітковини, вітамінів і легкозасвоюваний білок. А як же правильно зварити цей овоч, щоб не втратити її корисні властивості? Зараз будемо розбиратися.
Як варити цвітну капусту?
Інгредієнти: цвітна капуста - 1 качан; вода; лимонна кислота. Приготування Капусту промиваємо, розбираємо на суцвіття, кладемо в каструлю, наливаємо води, додаємо лимонної кислоти і ставимо на плиту. Скільки ж хвилин варити цвітну капусту? Варимо овоч на сильному вогні, у відкритій каструлі приблизно 15 хвилин, періодично перевертаючи капусту, і протикаючи її ножем.
Як варити капусту броколі?
Інгредієнти: броколі - 500 г; вода - 2 л; мелений перець, мускатний горіх, сіль - за смаком; свіжа зелень - 1 пучок. Приготування Давайте розберемося, як правильно і скільки варити капусту броколі . Насправді все досить просто. Беремо капусту, ретельно промиваємо під проточною водою і поділяємо на невеликі суцвіття. Потім акуратно кидаємо їх в киплячу воду і варимо близько 5 хвилин. Якщо ви вирішили приготувати заморожену брокколі, то час варіння збільшуємо до 15 хвилин. Не варіть капусту занадто довго, щоб не знищити в ній всі корисні вітаміни та мінерали.
Отже, після того, як овоч зварився, обережно виймаємо його за допомогою шумівки, викладаємо на блюдо і посипаємо злегка сіллю, меленим перцем або мускатним горіхом і великою кількістю свіжої подрібненою зеленню. Ось і все - корисне і смачне блюдо готове.
Як варити морську капусту?
Інгредієнти: сушена морська капуста - 500 г; вода - 25 ст.; сіль, лавровий лист, цукор. Приготування Сушену морську капусту перебираємо, промиваємо, заливаємо теплою водою і залишаємо годин на 12. Потім перекладаємо її в каструлю, заливаємо гарячою водою, додаємо спеції і ставимо на середній вогонь. Після закипання проварюємо морську капусту до повної готовності протягом 40 хвилин, а потім обережно зливаємо відвар.
Як варити брюссельську капусту?
Інгредієнти: брюссельська капуста; вода; лимонний сік. Приготування Отже, качани добре промиваємо, знаходимо місце їх кріплення і робимо ножем хрестоподібний надріз для того, щоб капуста рівномірно проварилася. Потім перекладаємо овоч у велику каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Свіжі качани проварюємо хвилин 5-6 а заморожені - близько 10. У самому кінці приготування додаємо трохи лимонного соку і знімаємо з плити.