Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно заморозити цвітну капусту?

Як правильно заморозити цвітну капусту?

16-03-2015, 13:58
10 541
Як правильно заморозити цвітну капусту?
Цвітна капуста - неймовірно корисний і багатий білком овоч. У ній міститься безліч вітамінів і мінеральних солей, необхідних нашому організму. З капусти можна з легкістю приготувати безліч смачних і оригінальних страв. Саме її дають немовлятам в якості першого прикорму і рекомендують людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
Єдине, що затьмарює всі ці плюси, полягає в тому, що сезон цього овоча дуже короткий. Тому багатьох господинь завжди хвилює одне питання: цікавить питання про те, як заморозити і зберегти цвітну капусту. При заморожуванні вона чудово зберігає всі свої корисні властивості і зовнішній вигляд. Але щоб все вийшло правильно, необхідно знати декілька простих рекомендацій, які ми зараз вам і розповімо.

Як заморозити капусту на зиму?


Отже, починаємо з того, що спочатку вибираємо відповідні міцні качани. Вони повинні бути невеликого розміру, білого кольору і без будь-яких дефектів. Далі цвітну капусту гарненько промиваємо, видаляємо верхні листочки, замочуємо в підсоленій воді і залишаємо приблизно на 20 хвилин, щоб позбутися від усіх небажаних гусениць і жучків.
Потім беремо відповідний за розміром чистий целофановий пакет, кладемо обсушенний качан капусти, видаляємо все повітря, щільно зав'язуємо пакет і прибираємо його в морозилку. Є ще один спосіб заготівлі капусти. Для цього качан промиваємо, обсушуємо, розбираємо на суцвіття, розкладаємо в лоток на невеликій відстані один від одного і відправляємо його в морозилку. Як тільки вони подмерзнут, можете перекласти їх у будь-яку іншу підходящу ємність або просто пересипати в пакет.

Як заморозити цвітну капусту на зиму?


Беремо невеликий качан цвітної капусти, кладемо його на обробний стіл і знімаємо верхні темно-зелені погані листочки. Потім акуратно поділяємо качан на окремі невеликі суцвіття, видаляючи зайві грубі стеблинки. Далі, у каструлю наливаємо воду і доводимо її до закипання. Після цього, невеликими порціями закладаємо цвітну капусту і бланшируем її не більше 3 хвилин.
Тепер, використовуючи шумівку, обережно виловлюємо кожну порцію капусти і перекладаємо на друшляк, щоб стекла вся вода. Потім розкладаємо її на чистому кухонному рушнику і залишаємо сохнути. Висохлі від води суцвіття капусти, сортуємо по порціях і розкладаємо по маленьких пакетах або контейнерах. Тепер відправляємо тару в морозильну камеру і спокійно зберігаємо капусту, таким чином, всю зиму.

Кілька порад, як заморозити капусту



  • Для зберігання капусти в морозилці ви можете використовувати звичайні целофанові пакетики. Також відмінно підійдуть пластикові одноразові контейнери, які можна купити в будь-якому магазині;



  • Дуже важливо дотримуватися і уязика зберігання. Температура в морозильній камері повинна бути від -22 до -17
    Як правильно заморозити цвітну капусту?
    градусів. Пам'ятайте, що заморозити цвітну капусту можна тільки одноразово і повторному заморожуванню вона не підлягає, тому попередньо її відразу потрібно розділити на невеликі порції.


  • При дотриманні цих простих хитрощів цвітна капуста буде радувати вас протягом всієї зими. Адже заморожування не тільки допомагає зберегти всі вітамінчики, але і дає нам чудову можливість насолодитися стравами зі свіжих овочів навіть сніжними і холодними морозними днями. Наприклад, заморожену цвітну капусту, можна просто відварити на пару або приготувати з неї омлетик. Вона відмінно доповнить легкий овочевий супчик і додасть оригінальності овочевому рагу .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Рецепт цвітної капусти в клярі
    Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
    Гарнір з цвітної капусти
    Гарнір з цвітної капусти
    Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
    Цвітна капуста для дитини
    Цвітна капуста для дитини
    Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей
    Скільки варити цвітну капусту?
    Скільки варити цвітну капусту?
    Цвітна капуста - корисний дієтичний продукт. Її використовують для створення безлічі блюд. І сьогодні ми розповімо, скільки і як варити заморожену і
    Квашена капуста з журавлиною
    Квашена капуста з журавлиною
    Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
    Цвітна капуста в мультиварці
    Цвітна капуста в мультиварці
    Цвітна капуста - дуже корисний овоч, який варто готувати, нехай і не дуже часто. Зробити смачна страва з цього продукту вам допоможе мультиварка.