Цвітна капуста є дуже популярним продуктом в раціоні людей, які віддають перевагу здоровому харчуванню. З неї можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Щоб будь-яке блюдо з цвітної капусти вийшло смачним потрібно вибирати свіжі, тугі суцвіття, так само стежити, щоб на них не було чорних крапок. Нижче ми розповімо вам, як і скільки варити цвітну капусту.
Скільки хвилин варити цвітну капусту?
Свіжу цвітну капусту ділимо на суцвіття, промиваємо й варимо в емальованій каструлі до повної готовності 10-15 хвилин, щоб вона вийшли білосніжною у воду можна додати чверть склянки молока і чайну ложку лимонного соку (на 1 літр води).
Перед смаженням цвітну капусту проварюємо в підсоленій воді сім хвилин.
Цвітну капусту можна зварити в мікрохвильовці, для цього викладаємо суцвіття у спеціальний посуд з кришкою. Додаємо три столові ложки води і ставимо на повну потужність. Варимо три хвилини, потім додаємо трошки солі, акуратно перемішуємо і готуємо ще п'ять хвилин. Стебла суцвіть повинні стати м'якими.
В мультиварці зварити свіжу цвітну капусту теж дуже просто, для цього поділяємо капусту на суцвіття, викладаємо її в лоток для варіння на пару, вибираємо відповідний режим і варимо 20 хвилин. Перевіряємо готовність ножем, при необхідності додаємо час.
Скільки варити цвітну капусту дитині?
Потрібно сказати, що це дуже ніжний овоч і вариться він дуже швидко, тому варити капусту більше десяти хвилин не слід, інакше вона просто розвариться. Варити цвітну капусту для дитини слід від п'яти до десяти хвилин.
Скільки варити заморожену цвітну капусту?
Заморожену цвітну капусту опускаємо в холодну воду, ставимо на великий вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до готовності 15-20 хвилин.
Скільки варити свіжу цвітну капусту?
Щоб прискорити час приготування кольорової капусти можна зробити хрестоподібний надріз в головному стеблі глибиною 15-2 сантиметри. Перешкодимо цілу головку стеблом вниз у злегка підсолену воду і варимо 5 - 10 хвилин, головне не переварити суцвіття, так як вони можуть втратити свою форму і текстуру, яка важлива в рецептах приготування салатів. Для позбавлення від запаху, який має капуста, під час варіння у воду можна додати трохи хліба.
Варена цвітна капуста Інгредієнти: кольорова капуста; вода; сіль - за смаком. Приготування Цвітну капусту промиваємо, розбираємо на окремі суцвіття. Опускаємо капусту в киплячу солону воду і варимо 10-15 хвилин. Готову кольорову капусту відкидаємо на друшляк, щоб вода скла. Перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Цвітна капуста на гарнір Інгредієнти: цвітна капуста - 600 г; часник - 2 зубчики; оливкова олія - 3 ст. ложки; винний оцет - 2 ст. ложки; сіль - 2 ч. ложки; чорний перець - 2 щіпки. Приготування Капусту розбираємо на великі суцвіття. Воду доводимо до кипіння, добре солимо (вода повинна бути солоною). Опускаємо капусту в киплячу воду і варимо на сильному вогні 4-6 хвилин. Як тільки капуста початку проколюватися ножем одразу дістаємо її з води. Поділяємо на більш дрібні суцвіття. І заправляємо капусту оливковою олією з винним оцтом або маслом настоянном на часнику.
Варена цвітна капуста з родзинками Інгредієнти: цвітна капуста - 400 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; ізюм - 100 г; насіння ядра - 50 г; рослинне масло. Приготування Відварюємо цвітну капусту в підсоленій воді 5 хвилин. Потім обсмажуємо цибулю нарізану півкільцями на рослинному маслі приблизно дві хвилини, додаємо до нього насіння і родзинки і смажимо ще три хвилини, помішуючи. Додаємо цвітну капусту і обсмажуємо ще пару хвилин. Блюдо виходить смачним і ароматним.