Смачний і поживний гарнір з овочів приготувати просто, правда далеко не всі знають, як саме це робиться. Більшість з нас, взявши цвітну капусту подають до столу у відварному вигляді, або у клярі, і то в кращому випадку. Ми розповімо вам про те, як приготувати цвітну капусту на гарнір і зробити це оригінально.
Рецепт цвітної капусти на гарнір
Інгредієнти: арахісове масло - 1 ст. ложка; часник - 1 зубчик; вершки - 400 мл; каррі - 2 ст. ложки; рибний соус - 2 ст. ложки; сік лайма - 1 ст. ложка; коричневий цукор - 1 ст. ложка; цвітна капуста - 600 г; стручкова квасоля; листя коріандру; перець чилі. Приготування У сковороді розігріваємо масло і швидко обсмажуємо на ньому часник. Вливаємо на сковороду вершки, додаємо карі , рибний соус, сік лайма і цукор. Випариваем соус до загусання. Капусту розбираємо на суцвіття і варимо в підсоленій воді разом з квасолею до напівготовності. Напівготові овочі викладаємо в сковороду з соусом і тушкуємо до м'якості. Перед подачею посипаємо капусту подрібненим чилі і коріандром.
Гарнір з брюссельської капусти
Інгредієнти: брюссельська капуста - 500 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; тертий «Пармезан» - 1 1/2 ст. ложки; арахіс. Приготування Брюссельську капусту розрізаємо на половинки і маринуємо їх у суміші олії і оцту хвилин 15-20 після чого розкладаємо капусту на деко і випікаємо при 200 градусах 20 хвилин. Як тільки капуста буде готова, посипаємо її сиром і арахісом.
Гарніри з капусти броколі
Інгредієнти: брокколі - 1 шт.; оливкова олія - 3 ст. ложки; часник - 6-8 зубчиків; сіль, перець - за смаком. Приготування Поділяємо брокколі на суцвіття і ретельно промиваємо. Даємо капусті обсохнути на кухонному рушнику, а після поливаємо олією і гарненько перемішуємо так, щоб кожне суцвіття було покрито. Приправляємо капусту сіллю і перцем, викладаємо на деко для випічки.
Зубчики часнику нарізаємо пластинами середньої товщини і викладаємо поверх суцвіть капусти. Запікаємо брокколі під фольгою при 210 градусах 20-25 хвилин, за 7-10 хвилин до готовності фольгу необхідно зняти.
Готові брокколі можна додатково посипати тертим сиром, подрібненими горіхами, шматочками перцю чилі, або полити улюбленим соусом, однак і в своєму первинному вигляді вони виходять не менш смачними.