Вернуться назад Распечатать

Гарнір з цвітної капусти

Гарнір з цвітної капусти
Смачний і поживний гарнір з овочів приготувати просто, правда далеко не всі знають, як саме це робиться. Більшість з нас, взявши цвітну капусту подають до столу у відварному вигляді, або у клярі, і то в кращому випадку. Ми розповімо вам про те, як приготувати цвітну капусту на гарнір і зробити це оригінально.

Рецепт цвітної капусти на гарнір


Інгредієнти:

  • арахісове масло - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубчик;

  • вершки - 400 мл;

  • каррі - 2 ст. ложки;

  • рибний соус - 2 ст. ложки;

  • сік лайма - 1 ст. ложка;

  • коричневий цукор - 1 ст. ложка;

  • цвітна капуста - 600 г;

  • стручкова квасоля;

  • листя коріандру;

  • перець чилі.


  • Приготування
    У сковороді розігріваємо масло і швидко обсмажуємо на ньому часник. Вливаємо на сковороду вершки, додаємо карі , рибний соус, сік лайма і цукор. Випариваем соус до загусання. Капусту розбираємо на суцвіття і варимо в підсоленій воді разом з квасолею до напівготовності. Напівготові овочі викладаємо в сковороду з соусом і тушкуємо до м'якості. Перед подачею посипаємо капусту подрібненим чилі і коріандром.

    Гарнір з брюссельської капусти


    Інгредієнти:

  • брюссельська капуста - 500 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;

  • тертий «Пармезан» - 1 1/2 ст. ложки;

  • арахіс.


  • Приготування
    Брюссельську капусту розрізаємо на половинки і маринуємо їх у суміші олії і оцту хвилин 15-20 після чого розкладаємо капусту на деко і випікаємо при 200 градусах 20 хвилин. Як тільки капуста буде готова, посипаємо її сиром і арахісом.

    Гарніри з капусти броколі


    Інгредієнти:

  • брокколі - 1 шт.;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • часник - 6-8 зубчиків;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Гарнір з цвітної капусти
    Поділяємо брокколі на суцвіття і ретельно промиваємо. Даємо капусті обсохнути на кухонному рушнику, а після поливаємо олією і гарненько перемішуємо так, щоб кожне суцвіття було покрито. Приправляємо капусту сіллю і перцем, викладаємо на деко для випічки.
    Зубчики часнику нарізаємо пластинами середньої товщини і викладаємо поверх суцвіть капусти. Запікаємо брокколі під фольгою при 210 градусах 20-25 хвилин, за 7-10 хвилин до готовності фольгу необхідно зняти.
    Готові брокколі можна додатково посипати тертим сиром, подрібненими горіхами, шматочками перцю чилі, або полити улюбленим соусом, однак і в своєму первинному вигляді вони виходять не менш смачними.