Цвітна капуста з кабачками
Цвітна капуста хороша і в маринованому, і у відварному, і в запеченому вигляді. З неї виходять чудові супи і запіканки. Ми розповімо вам сьогодні кілька оригінальних рецептів приготування кольорової капусти з кабачками.
Інгредієнти:
капуста цвітна - 1 вилок;
кабачок - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
олія оливкова;
помідори - 2 шт.;
часник - 1 зубчик;
спеції;
свіжа зелень.
Приготування
З капусти, знімаємо верхні листки, промиваємо і розбираємо на суцвіття. Потім кладемо їх у вже киплячу воду і варимо 5-6 хвилин. Після цього відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. Цибулину очистити, шаткуємо кубиками, а моркву тремо на крупній терочке. У розігріту сковорідку наливаємо трохи оливкового масла і пасеруємо овочі до рум'яного кольору. Кабачок промиваємо і рубаємо кубиками. Потім перекладаємо його в сковорідку з обсмаженням, вливаємо трохи води і солимо за смаком. Готуємо овочі до напівготовності. Помідори миємо, витираємо і натираємо на тертці. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Коли кабачок буде практично готовий, додаємо капусту і виливаємо терті томати. Доводимо все до кипіння, кидаємо часник, спеції і рубану зелень.
Інгредієнти:
капуста цвітна - 400 г;
кабачки - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
сир твердий - 100 г;
яйце - 2 шт.;
борошно пшеничне - 1 ст. ложка;
сметана чи молоко - за бажанням;
спеції.
Приготування
У ємність мультиварки виливаємо склянку кип'яченої води. У капусти, знімаємо верхні листки, розбираємо на суцвіття і гарненько промиваємо. Потім викладаємо в кошик для варіння на пару і відварюємо приблизно 10 хвилин, до м'якого стану. Кабачки миємо, витираємо, відрізаємо хвостики і шаткуємо середніми кубиками. Дно чаші мультиварки насухо витираємо, змащуємо маслом, викладаємо підготовлені овочі і трохи обсмажуємо на режимі «Смаження». Яйце збиваємо з сіллю і борошном і вливаємо трохи молока. Сир натираємо на тертці. Обсмажені овочі заливаємо яєчною сумішшю, вибираємо на приладі програму «Випічка» і засікаємо 5 хвилин. Після цього посипаємо запіканку сиром і готуємо ще 15 хвилин.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 200 г;
кабачки - 60 г;
сир твердих сортів - 30 г;
сметана - 2 ст. ложки;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Кабачок промиваємо, розрізаємо й відварюємо до напівготовності. Капусту теж обробляємо, поділяємо на суцвіття і окремо відварюємо до м'якості. Потім нарізаємо овочі невеликими шматочками. Сир натираємо на терочке і змішуємо зі сметаною, сіллю і меленим перцем. Духовку запалюємо заздалегідь і розігріваємо до 180°С. Овочі викладаємо у форму, промазану рослинним маслом, заливаємо їх сметанною масою і злегка перемішуємо. Поміщаємо запіканку в духовку і засікаємо приблизно 10-15 хвилин.
Інгредієнти:
кабачок - 05 шт.;
картопля - 4 шт.;
капуста цвітна - 200 г;
морква - 1 шт.;
стебло селери - 4 шт.;
цибулина - 05 шт.;
солодкий болгарський перець - 1 шт.;
помідори - 2 шт.;
вода - 4 ст.;
масло топлене - 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Цибулину і моркву чистимо і шаткуємо кружечками, а болгарський перець обробляємо і рубаємо соломкою. Потім пасеруємо овочі на топленому маслі. Стебла селери, картопля і кабачок чистимо і нарізаємо скибочками, а цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Тепер кладемо картоплю в киплячу воду, доводимо до кипіння, додаємо селера, кабачки, капусту, пасеровані овочі. Варимо супчик приблизно 10 хвилин і в самому кінці кидаємо нарізану часточками помідори. Солимо, перчимо страву за смаком, кип'ятимо і розливаємо по тарілках.
Цвітна капуста тушкована з кабачками
Інгредієнти:
Приготування
З капусти, знімаємо верхні листки, промиваємо і розбираємо на суцвіття. Потім кладемо їх у вже киплячу воду і варимо 5-6 хвилин. Після цього відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. Цибулину очистити, шаткуємо кубиками, а моркву тремо на крупній терочке. У розігріту сковорідку наливаємо трохи оливкового масла і пасеруємо овочі до рум'яного кольору. Кабачок промиваємо і рубаємо кубиками. Потім перекладаємо його в сковорідку з обсмаженням, вливаємо трохи води і солимо за смаком. Готуємо овочі до напівготовності. Помідори миємо, витираємо і натираємо на тертці. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Коли кабачок буде практично готовий, додаємо капусту і виливаємо терті томати. Доводимо все до кипіння, кидаємо часник, спеції і рубану зелень.
Кольорова капуста, кабачки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У ємність мультиварки виливаємо склянку кип'яченої води. У капусти, знімаємо верхні листки, розбираємо на суцвіття і гарненько промиваємо. Потім викладаємо в кошик для варіння на пару і відварюємо приблизно 10 хвилин, до м'якого стану. Кабачки миємо, витираємо, відрізаємо хвостики і шаткуємо середніми кубиками. Дно чаші мультиварки насухо витираємо, змащуємо маслом, викладаємо підготовлені овочі і трохи обсмажуємо на режимі «Смаження». Яйце збиваємо з сіллю і борошном і вливаємо трохи молока. Сир натираємо на тертці. Обсмажені овочі заливаємо яєчною сумішшю, вибираємо на приладі програму «Випічка» і засікаємо 5 хвилин. Після цього посипаємо запіканку сиром і готуємо ще 15 хвилин.
Кабачки, запечені з кольоровою капустою
Інгредієнти:
Приготування
Кабачок промиваємо, розрізаємо й відварюємо до напівготовності. Капусту теж обробляємо, поділяємо на суцвіття і окремо відварюємо до м'якості. Потім нарізаємо овочі невеликими шматочками. Сир натираємо на терочке і змішуємо зі сметаною, сіллю і меленим перцем. Духовку запалюємо заздалегідь і розігріваємо до 180°С. Овочі викладаємо у форму, промазану рослинним маслом, заливаємо їх сметанною масою і злегка перемішуємо. Поміщаємо запіканку в духовку і засікаємо приблизно 10-15 хвилин.
Суп з кольоровою капустою і кабачками
Інгредієнти:
Приготування
Цибулину і моркву чистимо і шаткуємо кружечками, а болгарський перець обробляємо і рубаємо соломкою. Потім пасеруємо овочі на топленому маслі. Стебла селери, картопля і кабачок чистимо і нарізаємо скибочками, а цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Тепер кладемо картоплю в киплячу воду, доводимо до кипіння, додаємо селера, кабачки, капусту, пасеровані овочі. Варимо супчик приблизно 10 хвилин і в самому кінці кидаємо нарізану часточками помідори. Солимо, перчимо страву за смаком, кип'ятимо і розливаємо по тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачки з фаршем
Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
Тушкована капуста з кабачками
Капуста тушкована з кабачками - це дієтичне і ситне блюдо, яке до того ж приготувати досить просто. Варіацій її створення, існує багато. Ми ж з вами
Овочеве рагу з капустою
Овочеве рагу - це корисне і смачне блюдо, яке готується досить швидко. І сьогодні ми розповімо про те, як його приготувати з капустою. Читайте наші
Цвітна капуста з грибами
Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не
Овочі на пару - рецепти
Багато хто помилково вважають, що овочі, приготовані на пару, несмачні. Насправді, такий висновок не зовсім вірний. Є безліч рецептів, які оцінять не
Цвітна капуста для дитини
Педіатри вважають цвітну капусту в дитячому раціоні корисною для роботи кишечника. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати цей овоч для дітей