Цвітна капуста хороша і в маринованому, і у відварному, і в запеченому вигляді. З неї виходять чудові супи і запіканки. Ми розповімо вам сьогодні кілька оригінальних рецептів приготування кольорової капусти з кабачками.
Цвітна капуста тушкована з кабачками
Інгредієнти: капуста цвітна - 1 вилок; кабачок - 1 шт.; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; олія оливкова; помідори - 2 шт.; часник - 1 зубчик; спеції; свіжа зелень. Приготування З капусти, знімаємо верхні листки, промиваємо і розбираємо на суцвіття. Потім кладемо їх у вже киплячу воду і варимо 5-6 хвилин. Після цього відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. Цибулину очистити, шаткуємо кубиками, а моркву тремо на крупній терочке. У розігріту сковорідку наливаємо трохи оливкового масла і пасеруємо овочі до рум'яного кольору. Кабачок промиваємо і рубаємо кубиками. Потім перекладаємо його в сковорідку з обсмаженням, вливаємо трохи води і солимо за смаком. Готуємо овочі до напівготовності. Помідори миємо, витираємо і натираємо на тертці. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Коли кабачок буде практично готовий, додаємо капусту і виливаємо терті томати. Доводимо все до кипіння, кидаємо часник, спеції і рубану зелень.
Кольорова капуста, кабачки в мультиварці
Інгредієнти: капуста цвітна - 400 г; кабачки - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; сир твердий - 100 г; яйце - 2 шт.; борошно пшеничне - 1 ст. ложка; сметана чи молоко - за бажанням; спеції. Приготування У ємність мультиварки виливаємо склянку кип'яченої води. У капусти, знімаємо верхні листки, розбираємо на суцвіття і гарненько промиваємо. Потім викладаємо в кошик для варіння на пару і відварюємо приблизно 10 хвилин, до м'якого стану. Кабачки миємо, витираємо, відрізаємо хвостики і шаткуємо середніми кубиками. Дно чаші мультиварки насухо витираємо, змащуємо маслом, викладаємо підготовлені овочі і трохи обсмажуємо на режимі «Смаження». Яйце збиваємо з сіллю і борошном і вливаємо трохи молока. Сир натираємо на тертці. Обсмажені овочі заливаємо яєчною сумішшю, вибираємо на приладі програму «Випічка» і засікаємо 5 хвилин. Після цього посипаємо запіканку сиром і готуємо ще 15 хвилин.
Кабачки, запечені з кольоровою капустою
Інгредієнти: цвітна капуста - 200 г; кабачки - 60 г; сир твердих сортів - 30 г; сметана - 2 ст. ложки; спеції; олія рослинна. Приготування Кабачок промиваємо, розрізаємо й відварюємо до напівготовності. Капусту теж обробляємо, поділяємо на суцвіття і окремо відварюємо до м'якості. Потім нарізаємо овочі невеликими шматочками. Сир натираємо на терочке і змішуємо зі сметаною, сіллю і меленим перцем. Духовку запалюємо заздалегідь і розігріваємо до 180°С. Овочі викладаємо у форму, промазану рослинним маслом, заливаємо їх сметанною масою і злегка перемішуємо. Поміщаємо запіканку в духовку і засікаємо приблизно 10-15 хвилин.
Суп з кольоровою капустою і кабачками
Інгредієнти: кабачок - 05 шт.; картопля - 4 шт.; капуста цвітна - 200 г; морква - 1 шт.; стебло селери - 4 шт.; цибулина - 05 шт.; солодкий болгарський перець - 1 шт.; помідори - 2 шт.; вода - 4 ст.; масло топлене - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Цибулину і моркву чистимо і шаткуємо кружечками, а болгарський перець обробляємо і рубаємо соломкою. Потім пасеруємо овочі на топленому маслі. Стебла селери, картопля і кабачок чистимо і нарізаємо скибочками, а цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Тепер кладемо картоплю в киплячу воду, доводимо до кипіння, додаємо селера, кабачки, капусту, пасеровані овочі. Варимо супчик приблизно 10 хвилин і в самому кінці кидаємо нарізану часточками помідори. Солимо, перчимо страву за смаком, кип'ятимо і розливаємо по тарілках.