Овочі на пару - рецепти

Як готувати овочі на пару?
Інгредієнти:
Приготування
Молоду моркву чистимо і кладемо на грати пароварки. Готуємо моркву протягом 5 хвилин, після чого додаємо до неї спаржу і нарізані соломкою кабачки. Продовжуємо готування ще 2 хвилини. Овочі повинні бути готові, але не перетвориться на кашу, а зберігати свою щільну текстуру.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з натертою лимонною цедрою. Додаємо до олії, оцет і змішуємо все з овочами. Перед подачею приправляємо страву сіллю і перцем за смаком.
Китайські овочі на пару в мультиварці
В рецепті далі ми будемо використовувати зелені китайські овочі, але ви можете замінити їх будь-якими доступними, наприклад зеленої листової капусти, броколі, стручковим перцем та іншими.
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки доводимо до кипіння воду. Ставимо над водою контейнер для варіння на пару і поміщаємо в нього всю нашу вимиту і обсушену зелень. Готуємо овочі на пару протягом 5 хвилин.
Тим часом готуємо заправку. Змішуємо олію з пропущеним через прес часником, медом, устричним або соєвим соусом, а також кунжутним маслом.
Подаємо овочі на пару з рисом, полив їх гірчичною заправкою.
Овочі на пару під соусом
Інгредієнти:
Приготування
У каструлі доводимо до кипіння воду і ставимо на неї кошик для варіння на пару. Викладаємо в кошик підготовлені овочі: розібрану на суцвіття капусту, нарізану кабачок і перець. Готуємо овочі до м'якості, а тим часом беремося за йогуртовий соус. Змішуємо нежирний йогурт з медом і гірчицею, додаємо до соусу подрібнену зелень, сіль з перцем за смаком і пропущений через прес часник. Поливаємо овочі соусом перед подачею.
Овочі на пару - рецепт пропареної капусти з беконом
Інгредієнти:
Приготування
Капусту шаткуємо, закладаємо в кошик для варіння на пару і розміщуємо над каструлькою з киплячою водою. Поки капуста готується, а це займе близько 5 хвилин в сковороді обсмажуємо нарізаний бекон до хрускоту на розтопленому вершковому маслі. Як тільки капуста буде готова, обсушуємо її за допомогою паперових рушників, змішуємо зі смаженим беконом і вустерширським соусом.
Овочі на пару під імбирним соусом
Інгредієнти:

Приготування
Броколі розбираємо на суцвіття і ставимо їх варитися на пару до м'якості. З меду, соєвого соусу та імбиру готуємо легкий солоно-кислий соус. Поливаємо відварні суцвіття соусом, посипаємо кунжутним насінням і подаємо до столу самостійно або з відварним рисом. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти

Устричний соус
Страви з устричним соусом завжди дивовижно виглядають на святковому столі. А все завдяки пікантному смаку і вабить аромату закусок, які приправлені

Риба на пару з овочами
Прихильники правильного харчування знають, що найбільш корисні страви готуються на пару. Але такі страви не тільки корисні, але ще й дуже смачні і

Куряче філе на пару
Самим корисним стравою вважаються страви, зварені або приготовані на пару. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами створення курячого філе

Овочі, тушковані в сметані
Варіантів приготування такого простого страви, овочі, тушковані в сметані досить багато. У нашій статті ми пропонуємо вам парочку цікавих рецептів,

Брокколі на пару
Брокколі на пару дуже часто зустрічається в рецептах по здоровому і дієтичного харчування. Вона є однією з найбільш корисних видів капусти. Давайте

Цвітна капуста з кабачками
Осінь - чудова пора року, коли на наших столах з'являються в достатку овочі і фрукти. Стільки натуральних вітамінів! Залишається тільки придумувати,