Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочі на пару - рецепти

Овочі на пару - рецепти

17-03-2015, 21:15
8 277
Овочі на пару - рецепти
Ви можете говорити, що відварні овочі - це несмачна тупикова гілка кулінарії, але ми доведемо вам зворотнє з цими простим, різноманітними, а головне насиченими смаком рецептами. Тепер, ви зрозумієте, що овочі на пару можна готувати не тільки для дитини, але і для компанії дорослих на вечерю.

Як готувати овочі на пару?


Інгредієнти:

  • молода морква - 6-8 шт.;

  • спаржа - 1 пучок;

  • кабачки (малі) - 3 шт.;

  • вершкове масло - 40 г;

  • терта лимонна цедра - 2 ч. ложки;

  • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Молоду моркву чистимо і кладемо на грати пароварки. Готуємо моркву протягом 5 хвилин, після чого додаємо до неї спаржу і нарізані соломкою кабачки. Продовжуємо готування ще 2 хвилини. Овочі повинні бути готові, але не перетвориться на кашу, а зберігати свою щільну текстуру.
    У сковороді розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з натертою лимонною цедрою. Додаємо до олії, оцет і змішуємо все з овочами. Перед подачею приправляємо страву сіллю і перцем за смаком.

    Китайські овочі на пару в мультиварці


    В рецепті далі ми будемо використовувати зелені китайські овочі, але ви можете замінити їх будь-якими доступними, наприклад зеленої листової капусти, броколі, стручковим перцем та іншими.
    Інгредієнти:

  • капуста бок чой, гай лум, спаржа - по 1 пучку;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • устричний соус - 2 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • кунжутне масло -1 ч. ложка.


  • Приготування
    У чашу мультиварки доводимо до кипіння воду. Ставимо над водою контейнер для варіння на пару і поміщаємо в нього всю нашу вимиту і обсушену зелень. Готуємо овочі на пару протягом 5 хвилин.
    Тим часом готуємо заправку. Змішуємо олію з пропущеним через прес часником, медом, устричним або соєвим соусом, а також кунжутним маслом.
    Подаємо овочі на пару з рисом, полив їх гірчичною заправкою.

    Овочі на пару під соусом


    Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 500 г;

  • кабачок - 2 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • нежирний йогурт - 1 ст.;

  • мед - 2 ст. ложки;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • зелена цибуля, базилік, петрушка;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    У каструлі доводимо до кипіння воду і ставимо на неї кошик для варіння на пару. Викладаємо в кошик підготовлені овочі: розібрану на суцвіття капусту, нарізану кабачок і перець. Готуємо овочі до м'якості, а тим часом беремося за йогуртовий соус. Змішуємо нежирний йогурт з медом і гірчицею, додаємо до соусу подрібнену зелень, сіль з перцем за смаком і пропущений через прес часник. Поливаємо овочі соусом перед подачею.

    Овочі на пару - рецепт пропареної капусти з беконом


    Інгредієнти:

  • бекон - 175 г;

  • капуста - 15 кг;

  • вершкове масло - 40 г;

  • вустерширський соус - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Капусту шаткуємо, закладаємо в кошик для варіння на пару і розміщуємо над каструлькою з киплячою водою. Поки капуста готується, а це займе близько 5 хвилин в сковороді обсмажуємо нарізаний бекон до хрускоту на розтопленому вершковому маслі. Як тільки капуста буде готова, обсушуємо її за допомогою паперових рушників, змішуємо зі смаженим беконом і вустерширським соусом.

    Овочі на пару під імбирним соусом


    Інгредієнти:

  • брокколі - 1 головка;
  • Овочі на пару - рецепти

  • мед - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • тертий імбир - 1/2 ч. ложки;

  • насіння кунжуту.


  • Приготування
    Броколі розбираємо на суцвіття і ставимо їх варитися на пару до м'якості. З меду, соєвого соусу та імбиру готуємо легкий солоно-кислий соус. Поливаємо відварні суцвіття соусом, посипаємо кунжутним насінням і подаємо до столу самостійно або з відварним рисом. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Устричний соус
    Устричний соус
    Страви з устричним соусом завжди дивовижно виглядають на святковому столі. А все завдяки пікантному смаку і вабить аромату закусок, які приправлені
    Риба на пару з овочами
    Риба на пару з овочами
    Прихильники правильного харчування знають, що найбільш корисні страви готуються на пару. Але такі страви не тільки корисні, але ще й дуже смачні і
    Куряче філе на пару
    Куряче філе на пару
    Самим корисним стравою вважаються страви, зварені або приготовані на пару. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами створення курячого філе
    Овочі, тушковані в сметані
    Овочі, тушковані в сметані
    Варіантів приготування такого простого страви, овочі, тушковані в сметані досить багато. У нашій статті ми пропонуємо вам парочку цікавих рецептів,
    Брокколі на пару
    Брокколі на пару
    Брокколі на пару дуже часто зустрічається в рецептах по здоровому і дієтичного харчування. Вона є однією з найбільш корисних видів капусти. Давайте
    Цвітна капуста з кабачками
    Цвітна капуста з кабачками
    Осінь - чудова пора року, коли на наших столах з'являються в достатку овочі і фрукти. Стільки натуральних вітамінів! Залишається тільки придумувати,