Овочі на пару - рецепти
Ви можете говорити, що відварні овочі - це несмачна тупикова гілка кулінарії, але ми доведемо вам зворотнє з цими простим, різноманітними, а головне насиченими смаком рецептами. Тепер, ви зрозумієте, що овочі на пару можна готувати не тільки для дитини, але і для компанії дорослих на вечерю.
Інгредієнти:
молода морква - 6-8 шт.;
спаржа - 1 пучок;
кабачки (малі) - 3 шт.;
вершкове масло - 40 г;
терта лимонна цедра - 2 ч. ложки;
бальзамічний оцет - 1 ст. ложка.
Приготування
Молоду моркву чистимо і кладемо на грати пароварки. Готуємо моркву протягом 5 хвилин, після чого додаємо до неї спаржу і нарізані соломкою кабачки. Продовжуємо готування ще 2 хвилини. Овочі повинні бути готові, але не перетвориться на кашу, а зберігати свою щільну текстуру.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з натертою лимонною цедрою. Додаємо до олії, оцет і змішуємо все з овочами. Перед подачею приправляємо страву сіллю і перцем за смаком.
В рецепті далі ми будемо використовувати зелені китайські овочі, але ви можете замінити їх будь-якими доступними, наприклад зеленої листової капусти, броколі, стручковим перцем та іншими.
Інгредієнти:
капуста бок чой, гай лум, спаржа - по 1 пучку;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
устричний соус - 2 ст. ложки;
мед - 1 ст. ложка;
кунжутне масло -1 ч. ложка.
Приготування
У чашу мультиварки доводимо до кипіння воду. Ставимо над водою контейнер для варіння на пару і поміщаємо в нього всю нашу вимиту і обсушену зелень. Готуємо овочі на пару протягом 5 хвилин.
Тим часом готуємо заправку. Змішуємо олію з пропущеним через прес часником, медом, устричним або соєвим соусом, а також кунжутним маслом.
Подаємо овочі на пару з рисом, полив їх гірчичною заправкою.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 500 г;
кабачок - 2 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
лимон - 1/2 шт.;
нежирний йогурт - 1 ст.;
мед - 2 ст. ложки;
гірчиця - 1 ч. ложка;
зелена цибуля, базилік, петрушка;
часник - 1 зубчик.
Приготування
У каструлі доводимо до кипіння воду і ставимо на неї кошик для варіння на пару. Викладаємо в кошик підготовлені овочі: розібрану на суцвіття капусту, нарізану кабачок і перець. Готуємо овочі до м'якості, а тим часом беремося за йогуртовий соус. Змішуємо нежирний йогурт з медом і гірчицею, додаємо до соусу подрібнену зелень, сіль з перцем за смаком і пропущений через прес часник. Поливаємо овочі соусом перед подачею.
Інгредієнти:
бекон - 175 г;
капуста - 15 кг;
вершкове масло - 40 г;
вустерширський соус - 1 ст. ложка.
Приготування
Капусту шаткуємо, закладаємо в кошик для варіння на пару і розміщуємо над каструлькою з киплячою водою. Поки капуста готується, а це займе близько 5 хвилин в сковороді обсмажуємо нарізаний бекон до хрускоту на розтопленому вершковому маслі. Як тільки капуста буде готова, обсушуємо її за допомогою паперових рушників, змішуємо зі смаженим беконом і вустерширським соусом.
Інгредієнти:
брокколі - 1 головка;
мед - 1 ст. ложка;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
тертий імбир - 1/2 ч. ложки;
насіння кунжуту.
Приготування
Броколі розбираємо на суцвіття і ставимо їх варитися на пару до м'якості. З меду, соєвого соусу та імбиру готуємо легкий солоно-кислий соус. Поливаємо відварні суцвіття соусом, посипаємо кунжутним насінням і подаємо до столу самостійно або з відварним рисом. Приємного апетиту!
Як готувати овочі на пару?
Інгредієнти:
Приготування
Молоду моркву чистимо і кладемо на грати пароварки. Готуємо моркву протягом 5 хвилин, після чого додаємо до неї спаржу і нарізані соломкою кабачки. Продовжуємо готування ще 2 хвилини. Овочі повинні бути готові, але не перетвориться на кашу, а зберігати свою щільну текстуру.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло і змішуємо його з натертою лимонною цедрою. Додаємо до олії, оцет і змішуємо все з овочами. Перед подачею приправляємо страву сіллю і перцем за смаком.
Китайські овочі на пару в мультиварці
В рецепті далі ми будемо використовувати зелені китайські овочі, але ви можете замінити їх будь-якими доступними, наприклад зеленої листової капусти, броколі, стручковим перцем та іншими.
Інгредієнти:
Приготування
У чашу мультиварки доводимо до кипіння воду. Ставимо над водою контейнер для варіння на пару і поміщаємо в нього всю нашу вимиту і обсушену зелень. Готуємо овочі на пару протягом 5 хвилин.
Тим часом готуємо заправку. Змішуємо олію з пропущеним через прес часником, медом, устричним або соєвим соусом, а також кунжутним маслом.
Подаємо овочі на пару з рисом, полив їх гірчичною заправкою.
Овочі на пару під соусом
Інгредієнти:
Приготування
У каструлі доводимо до кипіння воду і ставимо на неї кошик для варіння на пару. Викладаємо в кошик підготовлені овочі: розібрану на суцвіття капусту, нарізану кабачок і перець. Готуємо овочі до м'якості, а тим часом беремося за йогуртовий соус. Змішуємо нежирний йогурт з медом і гірчицею, додаємо до соусу подрібнену зелень, сіль з перцем за смаком і пропущений через прес часник. Поливаємо овочі соусом перед подачею.
Овочі на пару - рецепт пропареної капусти з беконом
Інгредієнти:
Приготування
Капусту шаткуємо, закладаємо в кошик для варіння на пару і розміщуємо над каструлькою з киплячою водою. Поки капуста готується, а це займе близько 5 хвилин в сковороді обсмажуємо нарізаний бекон до хрускоту на розтопленому вершковому маслі. Як тільки капуста буде готова, обсушуємо її за допомогою паперових рушників, змішуємо зі смаженим беконом і вустерширським соусом.
Овочі на пару під імбирним соусом
Інгредієнти:
Приготування
Броколі розбираємо на суцвіття і ставимо їх варитися на пару до м'якості. З меду, соєвого соусу та імбиру готуємо легкий солоно-кислий соус. Поливаємо відварні суцвіття соусом, посипаємо кунжутним насінням і подаємо до столу самостійно або з відварним рисом. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Устричний соус
Страви з устричним соусом завжди дивовижно виглядають на святковому столі. А все завдяки пікантному смаку і вабить аромату закусок, які приправлені
Риба на пару з овочами
Прихильники правильного харчування знають, що найбільш корисні страви готуються на пару. Але такі страви не тільки корисні, але ще й дуже смачні і
Куряче філе на пару
Самим корисним стравою вважаються страви, зварені або приготовані на пару. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами створення курячого філе
Овочі, тушковані в сметані
Варіантів приготування такого простого страви, овочі, тушковані в сметані досить багато. У нашій статті ми пропонуємо вам парочку цікавих рецептів,
Брокколі на пару
Брокколі на пару дуже часто зустрічається в рецептах по здоровому і дієтичного харчування. Вона є однією з найбільш корисних видів капусти. Давайте
Цвітна капуста з кабачками
Осінь - чудова пора року, коли на наших столах з'являються в достатку овочі і фрукти. Стільки натуральних вітамінів! Залишається тільки придумувати,