Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочі, тушковані в сметані

Овочі, тушковані в сметані

18-03-2015, 09:02
12 029
Овочі, тушковані в сметані
Принадність такої страви, як овочі в сметані полягає в тому, що для нього не існує єдиного рецепту. Всі варіації на тему овочів в вершковому соусі абсолютно допустимі, так що готуємо з того, що є під рукою.
Як приготувати тушковані овочі в сметані читайте в рецептах зображень нижче.

Тушковані овочі зі сметаною


Інгредієнти:

  • картопля - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • капуста - 1/2 качана;

  • сметана - 250 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • зелень - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо кубиками. У будь глибокої товстостінній каструлі розтоплюємо вершкове масло і закладаємо картоплю, обсмажуємо його пару хвилин, потім додаємо пів склянки кип'яченої води і залишаємо бульби тушкуватися 10-15 хвилин. Після закінчення часу кладемо до картоплі нашатковану капусту і тушкуємо ще 10 хвилин, після солимо і перчимо страву за смаком.
    На окремій сковороді пасеруємо моркву з цибулею до напівготовності, додаємо пасеровку до тушкованим овочам і продовжуємо готування до тих пір, поки капуста не стане м'якою, потім заправляємо страву сметаною, тримаємо на вогні ще 2-3 хвилини, і подаємо до столу, прикрасивши зеленню.

    Овочі, тушковані в сметані


    Інгредієнти:

  • кабачок - 1 шт.;

  • баклажан - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сметана - 100 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • солодкий перець - 2 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • свіжа зелень - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Овочі, тушковані в сметані
    Приготування
    На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому всі овочі, попередньо нарізані кубиками. Як тільки овочі будуть наполовину готові, приправляємо їх сіллю і перцем і перекладаємо в сотейник. Заливаємо страву сметаною, половиною склянки кип'яченої води і залишаємо тушкуватися 30 хвилин. За 2-3 хвилини до готовності додаємо зелень і подрібнений часник.
    Сподобалися наші рецепти, тоді спробуйте овочі, тушковані з фаршем - просто, швидко та оригінально.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочі, тушковані з фаршем
    Овочі, тушковані з фаршем
    Овочі, тушковані з фаршем - це смачне і корисне блюдо. Воно прекрасно підійде для швидкого приготування і ситного обіду для всієї родини. Ну що ж,
    Овочі, тушковані з грибами
    Овочі, тушковані з грибами
    Не знаєте, що приготувати на вечерю? Тоді наш сьогоднішній рецепт для вас. Пропонуємо вам зробити овочі, тушковані з грибами. Це блюдо неодмінно
    Шпинат з вершками - рецепти
    Шпинат з вершками - рецепти
    Шпинат - дуже корисна рослина, воно багате залізом і мінеральними солями. Його використовують у приготуванні супів, соусів і салатів. Сьогодні ми
    Тушковані кабачки з овочами
    Тушковані кабачки з овочами
    Кабачок - це дієтичний продукт, в сирому вигляді його практично не вживають. Його зазвичай варять, запікають, смажать і тушкують. Ось про останньому
    Кабачки, тушковані з картоплею
    Кабачки, тушковані з картоплею
    Кабачки, тушковані з картоплею - ситне і смачне блюдо, яке прекрасно різноманітить ваше повсякденне меню. До того ж приготувати такий обід або
    Тушковані печериці
    Тушковані печериці
    Гасіння - один з корисних способів приготування їжі. І сьогодні ми детально розберемося, як смачно тушкувати печериці. Пропонуємо вашій увазі