Принадність такої страви, як овочі в сметані полягає в тому, що для нього не існує єдиного рецепту. Всі варіації на тему овочів в вершковому соусі абсолютно допустимі, так що готуємо з того, що є під рукою.
Як приготувати тушковані овочі в сметані читайте в рецептах зображень нижче.
Тушковані овочі зі сметаною
Інгредієнти: картопля - 500 г; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; капуста - 1/2 качана; сметана - 250 г; сіль, перець - за смаком; зелень - за смаком. Приготування Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо кубиками. У будь глибокої товстостінній каструлі розтоплюємо вершкове масло і закладаємо картоплю, обсмажуємо його пару хвилин, потім додаємо пів склянки кип'яченої води і залишаємо бульби тушкуватися 10-15 хвилин. Після закінчення часу кладемо до картоплі нашатковану капусту і тушкуємо ще 10 хвилин, після солимо і перчимо страву за смаком.
На окремій сковороді пасеруємо моркву з цибулею до напівготовності, додаємо пасеровку до тушкованим овочам і продовжуємо готування до тих пір, поки капуста не стане м'якою, потім заправляємо страву сметаною, тримаємо на вогні ще 2-3 хвилини, і подаємо до столу, прикрасивши зеленню.
Овочі, тушковані в сметані
Інгредієнти: кабачок - 1 шт.; баклажан - 1 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сметана - 100 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; солодкий перець - 2 шт.; часник - 2-3 зубчики; свіжа зелень - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому всі овочі, попередньо нарізані кубиками. Як тільки овочі будуть наполовину готові, приправляємо їх сіллю і перцем і перекладаємо в сотейник. Заливаємо страву сметаною, половиною склянки кип'яченої води і залишаємо тушкуватися 30 хвилин. За 2-3 хвилини до готовності додаємо зелень і подрібнений часник.
Сподобалися наші рецепти, тоді спробуйте овочі, тушковані з фаршем - просто, швидко та оригінально.