Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушковані печериці

Тушковані печериці

17-03-2015, 21:34
2 670
Тушковані печериці
Страви з грибами легко піддаються гасінню. Більше того, воно дуже благотворно на них впливає, максимально розкриваючи грибний аромат. При цьому гасіння - один з найбільш простих прийомів готування, який під силу навіть початківцям кулінарам. Все, що від вас вимагається - підготувати інгредієнти і закинути їх в жаровню. Через 40-60 хвилин на вогні страву вже буде готове до подачі. Заінтриговані? Тоді давайте разом розбиратися з різними способами гасіння грибів.

Капуста, тушкована з печерицями


Інгредієнти:

  • перлова крупа - 1 /4 ст.;

  • овочевий бульйон - 4 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком;

  • чебрець - 2 гілочки;

  • сухе біле вино - 2 ст. ложки;

  • капуста - 350 г;

  • копчена паприка - 1/2 ч. ложки;

  • вода - 4 ст.;

  • консервована квасоля - 350 г;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Перлову крупу промиваємо і відварюємо в овочевому бульйоні . Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Як тільки цибуля почне міняти колір, додаємо до нього подрібнений часник, вино і нарізані гриби, все солимо, перчимо, зменшуємо вогонь і продовжуємо підготовку, постійно помішуючи, ще 3-4 хвилини.
    Як тільки перловка стане м'якою, додаємо до неї грибну зажарку, нашатковану капусту, чебрець і паприку. Підливаємо воду. Слідом відправляємо консервовану квасоля, накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на малому вогні. Через 30 хвилин, картопля, тушкована з печерицями і капустою буде готова. Готову страву заправляємо лимонним соком і подаємо до столу.

    Тушкована яловичина з печерицями в вершках


    Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • м'ясний бульйон - 125 мл;

  • біле сухе вино - 70 мл;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • печериці - 150 г;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • зелень;

  • сметана - 1/2 ст.;

  • вершки - 1/2 ст.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо кубиками, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в сотейнику до рум'яної скоринки. Як тільки м'ясо покриється золотистою скоринкою, додаємо до нього вино, бульйон, томатну пасту, гірчицю і паприку. Всю суміш необхідно протушкувати 2 години на малому вогні. Готову страву заливаємо сумішшю з вершків і сметани і залишаємо тушкується на 30-40 хвилин. Якщо соус вийде недостатньо густим - додайте ще борошна. Печериці, тушковані у вершках з яловичиною, посипаємо зеленню перед подачею.
    До речі, для даного рецепту не обов'язково використовувати одну лише яловичину. Любите свинину - приготуйте свинину тушковану з печерицями, віддаєте перевагу курятині - зробіть тушковану курку з печерицями.

    Рецепт тушкованих печериць


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 30 мл;

  • вершкове масло - 15 г;

  • цибулю-шалот - 125 г;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • томатне пюре - 1 ч. ложка;

  • борошно - 2 ч. ложки;

  • червоне вино - 125 мл;

  • овочевий бульйон - 150 мл;

  • чебрець - 2 гілочки;

  • гриби - 625 р.


  • Приготування
    У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю протягом 5 хвилин. Після, додаємо моркву і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Змішуємо все з часником, томатним пюре,
    Тушковані печериці
    борошном і продовжуємо обжарку ще хвилину.
    Заливаємо овочі вином, залишаємо потушиться пару хвилин, а потім кладемо чебрець і вливаємо бульйон. У сусідній сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому печериці цілком протягом 5-7 хвилин. Перекладаємо печериці до тушащимся овочів і зменшуємо вогонь. Через 20 хвилин печериці, тушковані з овочами, будуть готові.
    Якщо ви хочете, то приготувати тушковані печериці можна і в мультиварці, для цього спершу обсмажте овочі з грибами в режимі "Випічка", а після додавання бульйону перейдіть на "Гасіння" на 25-30 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушковане м'ясо з грибами
    Тушковане м'ясо з грибами
    До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею
    Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
    Свинина з печерицями
    Свинина з печерицями
    М'ясо і гриби - чудове поєднання на весь час. І якщо ви роздумуєте щоб такого смачненького зробити у вихідний день, приготуйте свинину з печерицями.
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в сметані
    Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
    М'ясо з грибами в мультиварці
    М'ясо з грибами в мультиварці
    В мультиварці можна готувати безліч самих різних страв: від простих супів до святкової випічки. І сьогодні мова піде про те, як тушкувати м'ясо з
    Різотто з печерицями
    Різотто з печерицями
    Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з