Тушковані печериці
Страви з грибами легко піддаються гасінню. Більше того, воно дуже благотворно на них впливає, максимально розкриваючи грибний аромат. При цьому гасіння - один з найбільш простих прийомів готування, який під силу навіть початківцям кулінарам. Все, що від вас вимагається - підготувати інгредієнти і закинути їх в жаровню. Через 40-60 хвилин на вогні страву вже буде готове до подачі. Заінтриговані? Тоді давайте разом розбиратися з різними способами гасіння грибів.
Інгредієнти:
перлова крупа - 1 /4 ст.;
овочевий бульйон - 4 ст.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
печериці - 300 г;
часник - 3 зубчики;
сіль, перець - за смаком;
чебрець - 2 гілочки;
сухе біле вино - 2 ст. ложки;
капуста - 350 г;
копчена паприка - 1/2 ч. ложки;
вода - 4 ст.;
консервована квасоля - 350 г;
лимонний сік - 1 ст. ложка.
Приготування
Перлову крупу промиваємо і відварюємо в овочевому бульйоні . Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Як тільки цибуля почне міняти колір, додаємо до нього подрібнений часник, вино і нарізані гриби, все солимо, перчимо, зменшуємо вогонь і продовжуємо підготовку, постійно помішуючи, ще 3-4 хвилини.
Як тільки перловка стане м'якою, додаємо до неї грибну зажарку, нашатковану капусту, чебрець і паприку. Підливаємо воду. Слідом відправляємо консервовану квасоля, накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на малому вогні. Через 30 хвилин, картопля, тушкована з печерицями і капустою буде готова. Готову страву заправляємо лимонним соком і подаємо до столу.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
м'ясний бульйон - 125 мл;
біле сухе вино - 70 мл;
томатна паста - 1 ст. ложка;
печериці - 150 г;
борошно - 1 ст. ложка;
діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;
паприка - 1 ч. ложка;
зелень;
сметана - 1/2 ст.;
вершки - 1/2 ст.
Приготування
М'ясо нарізаємо кубиками, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в сотейнику до рум'яної скоринки. Як тільки м'ясо покриється золотистою скоринкою, додаємо до нього вино, бульйон, томатну пасту, гірчицю і паприку. Всю суміш необхідно протушкувати 2 години на малому вогні. Готову страву заливаємо сумішшю з вершків і сметани і залишаємо тушкується на 30-40 хвилин. Якщо соус вийде недостатньо густим - додайте ще борошна. Печериці, тушковані у вершках з яловичиною, посипаємо зеленню перед подачею.
До речі, для даного рецепту не обов'язково використовувати одну лише яловичину. Любите свинину - приготуйте свинину тушковану з печерицями, віддаєте перевагу курятині - зробіть тушковану курку з печерицями.
Інгредієнти:
оливкова олія - 30 мл;
вершкове масло - 15 г;
цибулю-шалот - 125 г;
морква - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
томатне пюре - 1 ч. ложка;
борошно - 2 ч. ложки;
червоне вино - 125 мл;
овочевий бульйон - 150 мл;
чебрець - 2 гілочки;
гриби - 625 р.
Приготування
У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю протягом 5 хвилин. Після, додаємо моркву і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Змішуємо все з часником, томатним пюре, борошном і продовжуємо обжарку ще хвилину.
Заливаємо овочі вином, залишаємо потушиться пару хвилин, а потім кладемо чебрець і вливаємо бульйон. У сусідній сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому печериці цілком протягом 5-7 хвилин. Перекладаємо печериці до тушащимся овочів і зменшуємо вогонь. Через 20 хвилин печериці, тушковані з овочами, будуть готові.
Якщо ви хочете, то приготувати тушковані печериці можна і в мультиварці, для цього спершу обсмажте овочі з грибами в режимі "Випічка", а після додавання бульйону перейдіть на "Гасіння" на 25-30 хвилин.
Капуста, тушкована з печерицями
Інгредієнти:
Приготування
Перлову крупу промиваємо і відварюємо в овочевому бульйоні . Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору. Як тільки цибуля почне міняти колір, додаємо до нього подрібнений часник, вино і нарізані гриби, все солимо, перчимо, зменшуємо вогонь і продовжуємо підготовку, постійно помішуючи, ще 3-4 хвилини.
Як тільки перловка стане м'якою, додаємо до неї грибну зажарку, нашатковану капусту, чебрець і паприку. Підливаємо воду. Слідом відправляємо консервовану квасоля, накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо на малому вогні. Через 30 хвилин, картопля, тушкована з печерицями і капустою буде готова. Готову страву заправляємо лимонним соком і подаємо до столу.
Тушкована яловичина з печерицями в вершках
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо кубиками, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в сотейнику до рум'яної скоринки. Як тільки м'ясо покриється золотистою скоринкою, додаємо до нього вино, бульйон, томатну пасту, гірчицю і паприку. Всю суміш необхідно протушкувати 2 години на малому вогні. Готову страву заливаємо сумішшю з вершків і сметани і залишаємо тушкується на 30-40 хвилин. Якщо соус вийде недостатньо густим - додайте ще борошна. Печериці, тушковані у вершках з яловичиною, посипаємо зеленню перед подачею.
До речі, для даного рецепту не обов'язково використовувати одну лише яловичину. Любите свинину - приготуйте свинину тушковану з печерицями, віддаєте перевагу курятині - зробіть тушковану курку з печерицями.
Рецепт тушкованих печериць
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю протягом 5 хвилин. Після, додаємо моркву і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Змішуємо все з часником, томатним пюре, борошном і продовжуємо обжарку ще хвилину.
Заливаємо овочі вином, залишаємо потушиться пару хвилин, а потім кладемо чебрець і вливаємо бульйон. У сусідній сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому печериці цілком протягом 5-7 хвилин. Перекладаємо печериці до тушащимся овочів і зменшуємо вогонь. Через 20 хвилин печериці, тушковані з овочами, будуть готові.
Якщо ви хочете, то приготувати тушковані печериці можна і в мультиварці, для цього спершу обсмажте овочі з грибами в режимі "Випічка", а після додавання бульйону перейдіть на "Гасіння" на 25-30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушковане м'ясо з грибами
До ситного і щільного вечері завжди можна приготувати просте і смачне блюдо у вигляді грибів з м'ясом. Тушковане м'ясо однаково добре з будь-яким
Рагу з квасолею
Рагу з квасолею - це смачне і ситне блюдо, яке неодмінно оцінять ваші домочадці. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних варіантів створення
Свинина з печерицями
М'ясо і гриби - чудове поєднання на весь час. І якщо ви роздумуєте щоб такого смачненького зробити у вихідний день, приготуйте свинину з печерицями.
Тушкована яловичина в сметані
Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
М'ясо з грибами в мультиварці
В мультиварці можна готувати безліч самих різних страв: від простих супів до святкової випічки. І сьогодні мова піде про те, як тушкувати м'ясо з
Різотто з печерицями
Різотто - популярне італійське блюдо, приготоване з спеціальних сортів рису. Його роблять з додаванням м'яса, овочів, грибів. І зараз ми поділимося з